Google Nest Learning Thermostat

Energie besparen is hot! Tegenwoordig zijn mensen steeds meer bezig met verduurzaming van hun woning en daarbij mag een goede thermostaat niet ontbreken. Een goede thermostaat is niet alleen waardevol voor een duurzame energiehuishouding, maar kan je ook veel geld besparen. Maak kennis met de Nest Learning Thermostat.

Slimme thermostaat

Hoe vaak vergeet je niet om de thermostaat omlaag te draaien voordat je naar bed gaat? Of kom je in de winter thuis in een koud huis? Met de Nest Learning Thermostat is dat verleden tijd! In de eerste week dat de thermostaat in je huis hangt, draai je hem handmatig lager en hoger als dat nodig is. De Nest onthoudt tijdens deze handeling elk moment en de temperatuur die je daarbij kiest. Zo leert het apparaat wat jouw ideale temperatuur in huis is, waarna hij zichzelf programmeert. En weet hij precies wanneer er niemand thuis is, wanneer de temperatuur omhoog moet of hij juist een paar graden lager kan. En onthoudt hij wanneer je opstaat, zodat het huis is opgewarmd tegen de tijd dat je uit bed stapt.

Google Nest Learning Thermostat kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

De ideale temperatuur voor jouw huis

De Nest Learning Thermostat leert zelf hoeveel tijd jouw huis nodig heeft om op te warmen en af te koelen. Zo kan hij altijd de ideale temperatuur voor je instellen. Is het buiten kouder? Dan past hij zich aan, door op tijd te beginnen met verwarmen. Vallen de mussen van het dak? Dan zal hij de temperatuur in huis zo laag mogelijk houden.

Energie besparen als je niet thuis bent
Met de Nest Learning Thermostat zal de verwarming niet onnodig aanstaan als er niemand thuis is. Naast het temperatuurschema dat hij instelt op basis van jouw voorkeuren, schakelt hij over naar een aangepaste Eco-temperatuur als je niet thuis bent. Zo hoef je er zelf nooit meer aan te denken om de verwarming aan of uit te zetten, wat veel energie bespaart!

Energie besparen als je wél thuis bent.
Als je wél thuis bent, kun je ook veel energie besparen. Het kan al een enorm verschil maken om de thermostaat één of twee graden lager te zetten. Het probleem is dat je hier zelf niet altijd aan denkt, waardoor je besparingskansen laat liggen. De Nest Learning Thermostat zorgt dat je eraan herinnerd wordt en geeft op het display het Nest Blaadje aan. Jij weet dan dat de thermostaat op een energiezuinige temperatuur staat. Om jou hierin als gebruiker te stimuleren, wordt het steeds lastiger om het Nest Blaadje in beeld te krijgen. Zo blijf je alert op mogelijke besparingen.

OpenTherm

Één van de grote voordelen van de Nest Learning Thermostat, is dat het apparaat OpenTherm ondersteunt. Dit betekent dat de cv-ketel modulerend wordt aangestuurd, wat inhoudt dat er meer signalen mogelijk zijn dan alleen maar aan en uit. Bij een aan/uit thermostaat wordt het signaal doorgegeven aan de cv-ketel wanneer de ingestelde temperatuur hoger is dan de daadwerkelijke temperatuur. De temperatuur wordt hierbij zo snel mogelijk bereikt, waarna de cv-ketel weer wordt uitgeschakeld. Bij OpenTherm wordt berekend welke watertemperatuur precies nodig is om de temperatuur te behalen die je hebt ingesteld op de thermostaat. Zo wordt je huis veel meer geleidelijk verwarmd, wat ook weer energie kan besparen.

Afstandsweergave voor tijd, weer en temperatuur

De Nest Learning Thermostat licht op om je de tijd, het weer of de temperatuur te laten zien. Je kunt zelf kiezen of je een digitale of een analoge klok wilt zien. Dit is de Afstandsweergave. De info is helder weergegeven, zodat het vanaf de andere kant van de kamer goed leesbaar is.

Overzicht in verbruik en schema

Als je op het scherm drukt en aan de ring draait, gaat er een wereld voor je open. Je kunt er precies zien wat je thermostaat uitvoert. Ook beheer je gemakkelijk jouw instellingen, het schema voor de verwarming en jouw Energiegeschiedenis. Heb je ook een Google Nest Hub of een Google Home-luidspreker, dan kun je de temperatuur ook aanpassen met behulp van een stemcommando. Op die manier kun je alle slimme apparaten in je huis naadloos laten samenwerken.

Handige Nest-app voor jouw verbruik en voorkeuren

Ben je niet bij je slimme apparaten in de buurt, of zelfs buitenshuis, dan kun je de thermostaat ook bedienen met je smartphone. Zo kun je je huis alvast lekker laten opwarmen als je op weg naar huis bent. Dat kan met behulp van de Nest-app, die ook voor andere zaken heel handig is. Houd bijvoorbeeld gemakkelijk jouw verbruik bij en pas je voorkeuren aan wanneer je maar wilt. Of check wat er zorgt voor grote wijzigingen in het gebruik van je verwarming. Je krijgt iedere maand een Nest-rapport met daarin jouw verbruik per maand. Zo kun je stap voor stap bewuster omgaan met je verwarming en het besparen van energie.

Ga aan de slag met energiebesparing en ontdek de wondere wereld van de Nest Learning Thermostat. Maar pas op: je kunt er weleens heel fanatiek van worden!