Nikon 50mm f/1.8D AF Nikkor - Reviews

9,3 Lees 9 reviews
Specificaties
Beeldstabilisator
Nee
Objectiefbajonet
Nikon F
Filtermaat
52 mm
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 9 reviews

9,3

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

jcneijs 15-01-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,6
Ik wilde nog een wat lichtsterkere lens kopen op mijn D7000 (werkte met met een 20 jaar oude 24-120 als standaard objectief) en kon meteen al op filmset portretten schieten. Mooie en snelle lens zeker als je naar de prijs kijkt (ook nog de 1.4 overwogen maar die is voor een halve stop wel heel erg veel duurder maar dat is logisch). Kan hem iedereen aanbevelen. Ik heb onlangs ook gebruikt op mijn F4s met diafilm en dat gaf echt hele goede foto's qua scherpte en contrast en kwam diein de buurt van mijn oude 55mm micro-nikkor. Die lens is weleens beschreven als de scherpste lens ooit dus vandaar dat ik in mijn beoordeling geen 10 heb gegeven voor scherpte en contrast.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
huibregts 06-11-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Een super objectief voor een super lage prijs. Kwalitatief heel erg goed.
Tevens ontzettend tevreden over de koop en de bestelling en afhandeling bij FOKA! Een super bedrijf!
Voor iedereen een aanbevelend bedrijf:-)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
flashpro 18-01-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Prachtige lens voor portretfotografie. Betaalbare lens die uitstekende scherptediepte en kleurweergave heeft.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
mkprs 12-07-2011 Product half jaar in bezit

Algemene score

9,4
Moet eigenlijk iedereen hebben, zo'n vast brandpunt. Deze is zeer aantrekkelijk geprijsd en doet het prima. De 1.4 zal idd nog wel beter zijn, maar prijs-kwaliteit is dit een topper!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Alwin Sitton 27-04-2008 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Ik heb de Nikkor AF-D 50mm F/1.8 op mijn Nikon D80 zitten. Echt een geweldige lens en dat voor zo weinig geld. Dit is echt een aanrader voor een ieder.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
J. wijnands 27-03-2007 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,8
Over dit objectief is al veel geschreven en dat kan ik eigenlijk alleen maar beamen. Kleur, scherpte, het is allemaal dik in orde.

Alleen in het f1.4-2.8 stuk moet deze lens z'n duurdere broertje voor laten gaan qua scherpte. Veel scheelt het niet maar als je goed kijkt is het zichtbaar.

De welbekende crop factor wordt vaak bij deze lens gehaald. OK, je zal er niet makkelijk een groep mee fotograferen maar verder is de lens alsnog prima te gebruiken.

De huidige uitvoering is een plastic-fantastic lens maar tussen 1986 en 1991 is er een uitvoering gemaakt die qua bouw gelijk is aan de huidige 1.4. Deze kom je soms 2e hands nog wel 's tegen. Laat je niet afschrikken door het feit dat deze geen D heeft, op een digitale body werkt 'ie prima, alleen bij heel lastige flitssituatie's zul je de D functie misschien missen.

Tip: Zet bij gebruik met een diafragma tussen de 1.8 en de 4 je camera op continuous autofocus (AF-C), mik op wat je scherp wilt en hou even de knop half ingedrukt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
@rie 29-10-2006 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,6
De 50 mm. standaard is natuurlijk van origine de moeder van alle objectieven
:-). De nikon 1.8 af-d is in feite de goedkoopste en beste lens die je kunt
krijgen. Er zit zo weinig glas in, dat er bijna niets mee fout kan gaan qua
scherpte, afwijking en vertekening. De 1.8-versie scoort om die reden in de
meeste reviews ook beter dan zijn veel duurdere 1.4-broertje.

Met brandpuntverlenging van digitale aps-c-sensors is'ie wel wat minder
allround inzetbaar, maar nog steeds (of juist) wonderschoon voor portretjes met
bestaand licht.

In feite leer je opnieuw fotograferen met een lens met vast brandpunt en zo'n
grote lichtsterkte. Bewuste kadrering en natuurlijke belichting geven absoluut
een nieuwe dimensie aan de fotografie als je een zoomlens en een systeemflitser
gewend bent en dan vervolgens met dit pareltje aan de slag gaat. Ik heb met
deze lens geleerd wat haarscherp betekent...

Absoluut een aanrader om je hobby een nieuwe impuls te geven!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Michel Lammerse 29-09-2006 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
Een goedkope maar uitstekende lens van Nikkor. Echt een plastic fantastic die
in geen enkele Nikon fototastmag ontbreken. Kleur contrast en scherpte zijn
prachtig, voor mij vergelijkbaar met de 85 f/1.8. Afstand op een digitale
spiegelreflex is niet de meest handige maar voor de prijs en de kwaliteit is
dit een prachtige lens. Er zijn versies gemaakt in Japan, echter tegenwpoordig
alleen in China geproduceerd. Bezit zelf de Japanse versie maar er is geen
enkel verschil met de Chinese versie.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
fotokoen 11-07-2006 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Wel even wennen om zonder zoom te fotograferen. Met groot diafragma supermooie
scherpte diepte. Als je echter verkeerd scherp stelt kun je de foto snel
weggooien. Voor de prijs (ca. 100 euro) een super lens met mmoie
lichtgevoeligheid (1.8). Daar kunnen de superzooms veel van leren.
(Gebruik met Nikon D50 en Tamron 18-200)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend