Nest Protect kopen? Vind hier de laagste prijs.
v.a. € 119,00
Naar de laagste prijs

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft geen koolmonoxidemelder!

Uit een recent gehouden onderzoek op Kieskeurig.nl blijkt dat meer dan de helft van de respondenten geen koolmonoxidemelder heeft.

Koolmonoxide ontstaat bij een onvolledige ontbranding. Het is zeer giftig en je ruikt, ziet en proeft het niet. Het is daarom zo belangrijk dat iedereen een koolmonoxidemelder ophangt, op de juiste plaats. Niet alleen bij geisers en gaskachels, maar ook bij (moderne) cv-ketels.

Waar rook is, is vuur. Het gezegde is al ouder dan de rookmelder zelf, en hoewel het cliché na al die jaren nog steeds onveranderd waar is, hebben rookmelders wel enorme veranderingen ondergaan, iets dat ook geldt voor de koolmonixidemelder. De apparaten van tegenwoordig lijken in niets meer op de eenvoudige lawaaimakers van een jaar of twintig geleden. Hoe zijn ze veranderd en vooral, waarom?
Er zijn in de afgelopen jaren heel wat slimme apparaten op de markt gekomen, waarbij je je kunt afvragen of het nodig is om elk apparaat slim te maken. Het antwoord is natuurlijk nee, maar in het geval van de rook- en koolmonixidemelder zijn al die slimme functies natuurlijk wél enorm gewenst.

Slimme melders
Het in huis hebben van slimme rook- en koolstofmonoxidemelders is erg belangrijk. Een van die slimme melders is de Nest Protect. Wanneer er gevaar lijkt te zijn, geeft de stem je een waarschuwing voordat het alarm afgaat. Hij vertelt ook waar de rook of koolstofmonoxide is gedetecteerd.

Tegelijkertijd krijg je een notificatie op je telefoon. Mocht je op dat moment buitenshuis zijn, ben je meteen op de hoogte. Als je thuis bent en er is niks aan de hand, kun je makkelijk aangeven dat het loos alarm is.

Bovendien voert De Nest Protect automatisch elke 200 seconden een zelfcontrole uit waarmee hij zijn batterijen en sensoren test. Zo weet je altijd zeker dat je rook- en koolmonoxidemelder het doet.

Verder op deze pagina vind je de resultaten van ons onderzoek. Dit onderzoek is gehouden op Kieskeurig.nl. In totaal hebben 493 consumenten aan het onderzoek meegedaan.

Nest Protect

De rook en koolmonoxidemelder in één!

"Er hangen al jaren rookmelders in ons huis maar koolmonoxide detecteren ze niet en dat is juist een gevaarlijk gas wat je niet ruikt. Ik was dus blij dat ik de rook- en koolmonoxidemelders van Nest mocht testen.

Met het bijgeleverde gas test ik de melders. Dat heb ik ik geweten ook, want om dit lawaai kan je niet heen. Eerst vertelt een vriendelijke damesstem dat er gevaar is en licht de gele kleur op. Als ik nog wat meer gas spuit komt de rode kleur tevoorschijn. Zowel uit de melder boven als beneden komt geluid dus de verbinding werkt goed. Via de app zet ik het apparaat uit. Je kunt dit ook doen om op de Nest knop op het apparaat zelf te drukken. Direct krijg ik ook een melding in de app wat de status is en op welke locatie in huis. Erg handig! De app werkt dus makkelijk en ook als je niet thuis bent weet je of er gevaar dreigt in je woning en kan je actie ondernemen.

Ik ben blij dat er weer veilige melders aan het plafond hangen en over 10 jaar weer vervangen dus!"

9
Tessa 24-01-2019

Bekijk alle reviews

44% is nog niet in het bezit van een koolstofmonoxidemelder

Op de vraag 'Ben je op dit moment in het bezit van een koolstofmonoxidemelder?' antwoorden 56% van de respondenten in het bezit te zijn van een koolstofmonoxidemelder. 44% hiervan is nog niet in het bezit van een koolstofmonoxidemelder.

Waarom heb je zo'n melder?

De meest voorname reden om een koolstofmonoxidemelder te hebben is dat koolstofmonoxide gevaarlijk is. 95% van de respondenten heeft de melder omdat zij weten dat koolstofmonoxide een gevaarlijke stof is. Slechts 5% heeft een melder omdat deze al in de woning aanwezig was.

Waarom heb je zo'n melder niet?

Ondanks dat de respondenten weten dat koolstofmonoxide een gevaarlijke stof is, vind 52% het niet noodzakelijk om een koolstofmonoxidemelder in huis te hebben. En nog eens 23% vind het te duur.

Op de vraag; Weet je of jouw rook- / koolstofmonoxidemelder het op dit moment doet?

Antwoorden 72% van de respondenten dat zij weten of de melder wel of niet werkt. Slechts 28% weet dit niet.

Een rook/koolstofmonoxidemelder heeft toch geen houdbaarheidsdatum?

Jawel! Een rook/koolstofmonoxidemelder heeft zeker een maximale houdbaarheidsdatum. 42% is hier dan ook niet van op de hoogte.
Het is daarom erg belangrijk om de melder regelmatig te controleren.

Conclusie

Eerder vertelde wij al dat 44% nog niet in het bezit is van een koolstofmonoxidemelder. Uit het complete onderzoek blijkt dat dit percentage onder de 50 jaar nog hoger ligt. Daar ligt dit percentage boven de 50%.

Nest Protect kopen? Vind hier de laagste prijs.
v.a. € 119,00
Naar de laagste prijs