Informatie over multigereedschap

Multigereedschap is geschikt voor verschillende klusjes. Zo kun je met multifunctioneel gereedschap zagen, doorslijpen, schuren, graveren, afbramen en meer. Multigereedschap is globaal in te delen in twee verschillende systemen. Er zijn modellen die werken middels oscillatie (vibrerend) of door middel van een draaiende as (roterend).

Multigereedschap

Bekijk alle Multigereedschap

Roterend multigereedschap

Multigereedschap Roterend multigereedschap komt bij sommige klusjes beter van pas dan oscillerend multigereedschap. Zo is roterend multigereedschap zeer geschikt om bijvoorbeeld je naam te graveren in gereedschappen of inzetbaar bij het polijsten van kleine voorwerpen. Tevens kun je met deze variant ook boren. Heeft het gereedschap een toerentalinstelling, lees dan goed welk toerental geschikt is voor welk stuk gereedschap je inspant en voor welk materiaal je gebruikt.

Vibrerend multigereedschap

Multigereedschap Vibrerend gereedschap heeft een ander toepassingsgebied. Dit systeem werkt door middel van een roterende as. Om een idee te krijgen: dit is zoals een elektrische tandenborstel ook werkt. Zo kun je met deze variant bijvoorbeeld niet boren. Schuren daarentegen is weer wel mogelijk, evenals slijpen of polijsten. Tevens zijn deze modellen vaak geschikt voor kleinere zaagklusjes.

Beste