Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.

Archos Gmini 500 (40 GB) 40 GB

Vergelijkbare producten

Sweex Optimuo MP4 Player Black 4 GB 4 GB

Sweex Optimuo MP4 Player Black 4 GB 4 GB
2,2
Bekijk alle Mp3-spelers
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 14 reviews die zijn achtergelaten voor de Archos Gmini 500 (40 GB) 40 GB op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Meeuwes Peetsma 24-11-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
Ik heb de Gmini 40 gb nu anderhalf jaar en hij is voor de tweede keer defect. Vlak voordat de gearantie verstrekken was was het display stuk (bevroren) Deed niets meer. Nu (24/11/2007) wil ie helemaal niet meer starten. Heb hem weggebracht voor reparatie. 'k Ben benieuwd.
Meeuwes.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Slecht

Reageer

Sander Lems 28-02-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Sinds vorige week heb ik na veel onderzoek op internet de gmini 500 aangeschaft en tot op heden ben ik echt zeer te spreken over dit apparaatje. Ik las in enkele revieuws dat het moeilijk zou zijn om filmpjes erop te zetten maar dit is echt een eitje! Je installeert het programaatje pocketdivxencoder, deze open je, je klikt op welk merk je hebt, welk model, dvd in de pc, je klikt aan welke video stream hij moet pakken (uiteraard altijd de grootste pakken), dan selecteer je welke ondertiteling hij moet pakken (je hoeft dus geen moeilijke dingen te regelen voor ondertiteling, mits deze ook op de geplaatste dvd staat) en je drukt op encode. Klein half uurtje wachten en daarna overzetten op je archos wat nog geen 2 minuten duurt.

Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag!!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

fortuna sittard 28-02-2007
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,2
heb ook een archos zo'n half jaar ( oktober 2007 ) geleden gekocht met 80 gb.

laatst was de harddisk al kapot gegaan, en het duurde zo'n 3 weken voordat k hem terug had. k kreeg een splinter nieuwe harddisk, alleen die was eigenlijk voor een ander model van archos bedoelt (av500).
maar glukkig geen verschil met mn oude harddisk behalve dat deze sneller is dan de vorige.

verder ben k zeer tevreden over het apparaatje, op de geluidskwaliteit van de interne boxen na... komt nogal weinig geluid uit... zelfs mn telefoon (w850i) maakt beter geluid. verder echt perfect ding !!!

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Erik 27-01-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Ben zelf in het bezit van de 80GB uitvoering, is iets duurder, maar zeker de moeite waard. Ding ziet er strak uit. Het is feitelijk een externe harde schijf met een schermpje. Schermpje is exact groot genoeg om toch nog comfortabel films of concerten te bekijken. Overzetten van bestanden vanuit de PC gaat verbluffend snel. Ik heb voor een paar euro een externe audiokabel gekocht waarmee ik het apparaat ook kan aansluiten in de auto. Ideaal, zo heb je je muziek altijd bij je. Het is geen apparaat om in je broekzak te stoppen of om mee te joggen, in je jaszak gaat overigens prima. Tip: koop (via internet oid) een paar kunstofschermbeveiligers, dan blijft je scherm langer goed. Er zijn ook nog meer accesoires te koop voor dit apparaat, zoals een adaptor voor stroom in de auto (accu gaat overigens tenminste 6 uur mee) of om radio mee te kunnen luisteren.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Rody1970 16-11-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,4
Een verademing in al het iPod geweld. Heb het apparaat sinds maart dit jaar en
hij doet alles wat ik er van verwacht: speelt MP3's af (ook beveiligde DRM
bestanden van online musicstores), je kunt er foto's op bekijken, en werkt als
imagetank voor mijn digitale camera (Olympus C-765). Converteren van DVD's naar
het door Archos ondersteunde DivX formaat gaat vlekkeloos met
PocketDicxEncoder. Daarin selecteer je het eerste VOB bestand, de rest gaat
automatisch mee. Met het bijgeleverde kabeltje kan je zelfs de film op de TV
afspelen. Niet dat het op de Archos een straf is, het scherm is groot genoeg en
haarscherp. Ik heb wel een andere headset erbij gekocht (Sennheiser MX75)
waardoor de geluidskwaliteit gewoon goed is. De muziek wordt gesynchoniseerd
met Windows Media Player, zelfs de album covers worden in het scherm afgebeeld
bij het afspelen. Als je de Archos alleen voor muziek gebruikt is de
batterijduur erg goed, bijna niet leeg te krijgen. Bij films gaat de batterij
uiteraard sneller leeg doordat het LCD scherm veel stroom gebruikt, maar drie
films achter elkaar moet lukken. Voor wie nog twijfelt: gewoon doen!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Miquel1 05-08-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,4
Heb deze nog geen 1 dag gehad, meteen terug gebracht!
Het is een zeer mooi Media Centre met een super beeldscherm maar het
gebruiksgemak is echt ZEER SLECHT!!! Ik ben een hele dag bezig geweest om te
proberen een film erop te zetten. Het is me niet gelukt. De handleiding die je
erbij krijgt is echt alleen maar om aan te geven welke functies hij beschikt en
waar de knopjes voor zijn. Er wordt helemaal niet uitgelegd hoe er films
opgezet moeten worden. Verder is het echt een heel mooi ding! Dit Media Centre
werkt véél anders als een MP3-speler maar heeft daarentegen wel een heel mooi
scherp 4 scherm.

Kortom: Een aanrader voor mensen die verstand hebben van computers en weten hoe
het moet.

Review criteria:

Goed
Goed
Slecht
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Naomi3 22-07-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Het is een goede portable mediaplayer.Als je filmmuziek of dvdfilm wilt
omzetten en deze naar de Archos wilt overzetten dan kan het zeer eenvoudig met
PocketdivxEncoder.Open wel het grootste bestand van de dvd en de rest gaat
automatisch.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

romein27 01-07-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Mijn Archos 500 is aangesloten op mijn tv en op mijn versterker van de stereo.
Films bekijken is een genot. DVD kwaliteit beeld en met zeer goed geluid! Home
cinema en jubox tegelijk! Tip: als je films van het internet download, kies dan
altijd voor DVD-rip xvid bestanden. Deze bestanden pakt hij altijd en je hebt
dvd kwaliteit beeld. Ga vooral geen film bestanden via windows omzetten naar
wmv, want dan gaat de kwaliteit snel achteruit. Ik heb hem al een aantal keer
losgekoppeld en meegenomen tijdens een lange reis. Batterijen zijn top. Als je
alleen films kijkt, dan haalt hij ruim 6 uur. Muziek is ongeveer 18 uur. Maak
het niet vaak mee dat de batterijduur beter is dan de fabrieksopgave. Nu alleen
nog een afstandsbediening bestellen via Archos en straks vanuit mijn luie
stoel/bank films en muziek bekijken en luisteren.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marianneke 20-03-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,6
De gmini500 is een te gek apparaatje! Ik wilde een multimediaplayer met een
fatsoenlijk beeldscherm en dat heeft deze. Het beeld is prachtig scherp en de
ondertiteling van speelfilms is goed te lezen. Omdat ik zelf niet zo thuis ben
met bestanden omzetten, is mijn man daar mee bezig geweest. Het heeft hem een
heel weekend gekost om het juiste RIP-programma te vinden, maar nu gaat het als
vanzelf. Het rippen van een film naar MPEG-4 bestand kost wel erg veel tijd.
Ongev. net zolang als de film duurt, maar het overzetten (synchroniseren) naar
de Gmini gaat dan weer heel erg snel. Muziek gaat ook moeiteloos en zeer snel.
M'n homevideo's zijn ook prima over te zetten vanaf DVD. Pas alleen op dat de
accuspanning voldoende is als je gaat synchroniseren, want het is me overkomen
dat het wegviel en toen was alles eraf!!! We moesten hem weer formateren en er
alles weer opzetten, wat weer heel veel tijd kostte. Hele goede prijs/kwaliteit
verhouding!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

W.Weltmeister 09-03-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Ik heb de gmini 500 nu een paar dagen in bezit en ben er zeer tevreden mee.
Eerst had ik de gmini 400, wat ook een superapparaat is, maar ik was toe aan
een nieuwe mediaspeler. De gmini 500 is zeker aan te raden, maar is niet heel
erg eenvoudig mee te nemen door het formaat en gewicht.
De beeldkwaliteit is heel erg goed, al ligt dat natuurlijk aan de kwaliteit van
het foto- of videobestand. Geluidskwaliteit is ook goed maar niet met de
meegeleverde oortjes, zoals bij de meeste mediaspelers, gelijk een nieuwe kopen
dus! Mijn gmini 400 is al een aantal keer gevallen en kon daar goed tegen, ik
denk dat het met deze speler ook wel goed zit maar kan nog niets invullen bij
de degelijkheid.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

JeroenNL 06-03-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,4
Wat als eerst opvalt aan de G500 is het beeldscherm, bijna net zo groot als die
van een PSP en even helder en scherp. Zelfs in het licht is alles goed te zien
en door de backlight in het donker ook zonder problemen te bekijken. In 8
seconden is hij volledig opgestart, films duren ongeveer 3 seconden om in te
laden en muziek speelt hij vrijwel direct af. AVI-tjes speelt hij zonder veel
problemen, wel is vaak een audio-resynch nodig, wat met PocketDivXEncoder in
een minuutje gedaan is. Sommige AVI bestanden hebben een nieuwe encodering
nodig, vaak bij AC3 geluidssporen of andere beeldcoderingen dan DivX. Ook deze
problemen zijn met het bovengenoemde gratis te downloaden programma simpel en
snel te verhelpen. Een AVI van 700mb helemaal opnieuw coderen duurt op een
AMD-Athlon 2800 met 512mb intern ongeveer 25 minuten. Wel jammer dat de
software hiervoor niet bijgeleverd was, en deze vanaf de Archos site niet te
downloaden is. Gewoon even googlen en je vindt het. Je kunt de G500 ook (met
bijgeleverd jack-tulp snoer) op je TV aansluiten. De kwaliteit van films is dan
redelijk, af een toe wat waas maar prima kleuren en scherpte. Het geluid op je
TV is perfect.
Fotos downloaden vanaf mijn EOS350D gaat zonder problemen (door de bijgeleverde
USB-Host kabel) en net zo snel als van camera naar PC. De bijgeleverde
hoofdtelefoon is redelijk van kwaliteit, maar een betere kopen is aan te
bevelen, het geluid wordt er een stuk beter van! De ingebouwde speaker is leuk
als gimmick, maar zul je niet gebruiken om muziek mee te luisteren of een film
mee te kijken, het geluid is te beroerd.
De voice-recorder is, zonder externe microfoon, slecht. Het ingebouwde
microfoontje pikt ruis op die ik niet kon horen en opgenomen stemmen zijn
nauwelijks te verstaan. De bijgeleverde handleiding is summier, en geeft alleen
de basisfuncties weer. Om problemen met videobestanden of de aansluiting van je
digitale camera op te lossen zul je zelf op onderzoek uit moeten gaan of de
goede Archos- helpdesk emailen.
Muziek die je er op zet met Windows Media Player is allemaal netjes op artiest
en album gesorteerd en als je hem zelf hebt geript zie je zelfs de voorkant van
de CD in beeld. Er is ook een I-tunes plugin te downloaden, maar die heb ik nog
niet aan de praat gekregen.
Als Imagetank is de G500 een absolute aanrader. Fotos zien er op het scherm
goed uit en bij hoge resolutie afbeeldingen kan hij goed inzoomen. Je kunt je
foto's er met USB2.0 snel opzetten met 1 simpel kabeltje.
Bedenk, wanneer je er veel videos op wilt kijken, wel je wel dat je enigszins
ervaring of kennis van AVI-tjes moet hebben. Het is weliswaar met WIndows Media
Player een plug- en play apparaat, maar er is geen software bijgeleverd die met
een klik op de knop alles voor je in orde maakt. Ook gebruikt de G500 een
andere videocodering dan de Ipod-video, dus Ipod videobestanden speelt hij niet
af.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

marcel.v.O 05-03-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
Zeer goed apparaat.Prachtig scherp beeld van films en foto's.Je kunt de foto's
bij het bekijken ook inzoomen.
De ondertiteling is goed te lezen.Het geluid is zeer goed met de bijgeleverde
oordopjes.De adapter is 110/220 volt en er zit ook een wereldstekker en tasje
bij.Kunnen andere fabrikanten nog eens een voorbeeld aan nemen.Heb er nu 10gig
aan films,muziek en foto's op staan en het zoeken naar e.e.a gaat nog steeds
snel.
Een minpuntje is als je foto's bekijkt heb je geen muziek.De camera die ik heb
word niet ondersteund maar geen punt want de usb2 kaartreader wel. Vind ik nog
beter ook.Mogenlijkheden geef ik een 10 omdat ik al wist wat hij wel en niet
kon en dit is voldoende voor mij.Gebruiks gemak een 9:het is even wennen.
Degenlijkheid geen cijfer omdat ik hem pas heb maar hij voelt solide aan en
denk en hoop dat hij lang mee gaat.Vormgeving een 9 het is natuurlijk geen
kleine speler maar wel eentje met een groot helder scherp scherm en daar gaat
het mij om.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

albidarzey 04-03-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,4
Ik heb de gmini 500 nu ongeveer een maandje in mijn bezit. Ik moet zeggen
bevalt prima!

Goed geluid, goed beeld (echt!) en gebruikersgemak is ook prima. Tot nu toe
pakt hij avi-bestanden erg goed. Alleen een 2 tal (van de 30) gehad waarvan het
geluid het dan niet doet.

Ook de host e.d. werkt allemaal prima.

Aanmerkingen:
* Hij is wel wat groot (wat wil je met zo'n scherm) met als gevolg dat je'm
niet even lekker in je broekzak hebt ofzo. Daarentegen wel 40 Gig!

*Hij heeft geen lock! Dat is echt heel appart. Je kunt als hij aan staat wel
alle buttons disabled zetten. Echter niet als hij uit is! Met als gevolg dat
hij dus wel eens onverwacht aan gaat.

Overall voor de kosten van dit apparaat het beste dat je in deze categorie kunt
kopen.

Ik ga nog wel even de remote bestellen. Want dan hoef je'm niet de hele tijd
uit je tas te vissen bij het luisteren naar muziek....

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

j_h 24-02-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
De archos ziet er vind ik heel mooi uit. Het geluid via de microfoon is echt
prachtig en het beeld, ja wat moet ik er van zeggen, ik zal het in woord maar
doen dan: schitterend. Het viel me ook op dat je het ook goed kon zien, ook al
zat je er niet recht voor en dat is met de meeste wel anders. Ook de batterij
gaat zeer lang mee met film kijken. De 5 uur die Archos zegt dat je film kunt
kjken haalt hij zeker. Films overzetten is, wanneer je het eenmaal doorhebt,
echt simpel. Dus in het kort een echte aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer