Sony CMT-SX7B - Reviews

8,3 Lees 6 reviews
Best Reviewed nov 2015 Sony CMT-SX7B
Best Reviewed november 2015
Specificaties
Componenten
tuner
Muziekvermogen
100 watt
Usb-aansluiting
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 6 reviews

8,3

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

ron0112 15-01-2016 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,6
Nu een paar maanden in het bezit van deze set, samen met een multiroom speaker van Sony (met accu). Beide geven een mooie sound en dat uit zo'n compact apparaat.
De kwaliteit van het systeem is gewoonweg degelijk
te noemen.

Ingebouwde accu bij de draadloze speaker is een extra troef, lekker mee naar buiten, naar slaapkamer of naar de klusruimte. Muziek waar je maar wil en dat uren lang op de ingebouwde accu.
Mooie set met enorm veel mogelijkheden. Geluidskwaliteit is prima.

De koppeling in een Multi-room instelling is niet altijd stabiel, verstandig om het in huis op een ander netwerk aan te sluiten als je veel draadloze apparatuur gebruikt.
Een afstandsbediening met daarin veel meer mogelijkheden zou niet misstaan en het gebruiksgemak veraangenamen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
sjors1986 15-10-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,6
Heb deze set puur gekocht om te gebruiken als extra set in de werkkamer, voornamelijk door de mogelijkheden om te koppelen via bluetooth en wifi. De set ziet er erg degelijk uit en zo voelt hij ook aan. De afstandsbediening is erg basic maar meer dan dat is ook niet nodig aangezien ik hem meer gebruik via mijn telefoon.

Het geluid wat deze klein ogende set afspeelt is helder van kwaliteit en was eigenlijk boven verwachting goed.

Beneden in huis heb ik een surroundset staan van harman kardon met externe subwoofer daar kan dit helaas niet aan tippen maar dat valt ook niet te verwachten voor zo'n prijs.

al met al zal ik dit product zeker aanraden als extra aanvulling in huis.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed
Goed
vegte123 13-10-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
De SONY CMT-SX7B is een moderne, veelzijdige geluidsset die is voorbereid op de toekomst. De set is voorzien van alle hedendaagse ingangen om muziek weer te geven. Niet alleen speelt de set CD’s prima af en is het mogelijk om mp3-s vanaf USB-stick te beluisteren, het systeem kent ook verschillende mogelijkheden om opgenomen te worden in een netwerk, om muziek te streamen. Via een netwerkkabel, of via een draadloos WIFi-netwerk kan verbinding worden gemaakt met een computersysteem, om zo overal in huis de muziek uit deze SONY te kunnen beluisteren. Via bluetooth maakt de SONY probleemloos verbinding met telefoon of tablet en geeft op die manier de muziek van Spotify, Youtube of welke andere toepassing dan ook weer. Verder is de CMT-SX7B uitgerust met een radio-tuner die zowel de traditionele FM-zenders als de nieuwe digitale DAB en DAB+ zenders kan laten horen. Met een line-ingang, een optische ingang en een helder display is deze set compleet.

Wat opvalt aan de CMT-SX7B is de afmeting. Het is een erg compact setje. De geluidsset zelf is zo’n 20 centimeter in het vierkant, en 10 centimeter hoog. De bijgeleverde speakers hebben ruwweg het formaat van een schoenendoos. Desondanks levert het systeem een indrukwekkend geluid. Vooral de hoge tonen zijn prachtig gedefinieerd. Ongeacht je muzieksmaak, alles klinkt mooi helder en smaakvol. Ook bij hogere volumes blijft de geluidskwaliteit overeind en wordt nergens schreeuwerig. Verwacht uit deze set echter geen volle bassen op laag volume. De speakers zijn in staat om een mooie ronde, strakke bas af te leveren, maar daarvoor moet de volumeknop wel behoorlijk open. Misschien is het een idee voor SONY om een ingang voor een optionele sub-woofer op het systeem te plaatsen. De CMT-SX7B kan een gemiddelde huiskamer vullen met muziek, maar dan blijft de bas achter. Met een extra subwoofer zou dit een perfect all-round muzieksysteem zijn voor iedere ruimte.

Zijn er ook minpunten te noemen? Een paar kleintjes: De meegeleverde speakerkabels zijn relatief kort. Maar speakerkabel is voor een paar euro te koop, dus dit probleem is snel opgelost. Verder is de afstandsbediening eigenlijk te eenvoudig voor alle functies van de CMT-SX7B. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk bij het afspelen van een CD een nummer te kiezen, te programmeren of random af te spelen. Jammer als je nummer 8 wilt laten horen en dan 7 keer op de “skip”knop moet drukken… Je zou van een systeem in deze prijsklasse iets meer verwachten.

Al met al is SONY’s CMT-SX7B een hoogwaardige geluidsset die zeer uitgebreide functionaliteit combineert met een prachtig geluid, dat op zijn best klinkt met de volumeknop open!

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed
Maartenboy123 12-10-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Lekker stoeien en genieten van de nieuwe Sony Home –Audiosysteem, na het uitpakken begon het genieten al vanwege de mooie strakke en moderne look van het apparaat. Strak design en compacte vorm wat overal makkelijk te plaatsen is. De boxen zijn ook van een mooi design en compact, wat tot mijn grote vreugde niet ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Ook bij goed hard beluisteren geen rare bijgeluidjes en zowel hard als zacht beluisteren blijft de klank ook gelijkwaardig. En wat lekker is is dat je het mooi uitgebalanceerd naar eigen klankkleur kan instellen, waarbij kan worden opgemerkt dat deze echt mooi is. Daar heb je wel de handleiding voor nodig, wat trouwens geld voor alle functies van het apparaat te leren beheersen. Zonder goede raadpleging van de handleiding doe je het apparaat te kort vanwege de veelzijdigheid wat er in zit. Aansluiten op bv Bluetooth is gemakkelijk, als je de aanwijzingen goed opvolgt! Heerlijk je eigen muziek vanaf je iPhone beluisteren op top kwaliteit.Ook het beluisteren van DAB is groots, super zuiver geluid waardoor het een plezier is om naar radio te luisteren. Nog maar kort in mijn bezit maar nu al super blij en bij elke nieuwe ontdekking wat er allemaal mee kan wordt ik nog blijer.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Naish1967 11-10-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Ik vind dit een mooi vormgegeven product. De geluidskwaliteit is van een mooi niveau,de bastonen worden goed weergegeven en de hoge tonen zijn mooi zuiver. Het gebruiksgemak is iets minder, het product moet ook o p bepaalde hoogtecstaan om het display goed te kunnen lezen omdat dit onder een hoek moeilijker is.
Wel is het een heldere display. Door de compactheid is hij wel mooi te plaatsen en gereageerd goed op de afstandsbediening en smartphone. Erg leuk om hem te besturen via je smartphone. Helemaal van deze tijd. Enige nadeel is dat de boxen niet draadloos zijn.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed
ron0112 27-09-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,6
Best wel indrukwekkende, kamervullende sound die uit dit compacte apparaat komt.

Het geheel voelt heel degelijk aan, zit solide in elkaar en ademt kwaliteit uit.

Ingebouwde accu is een extra troef en maakt het extra mobiel.

Mooie set met enorm veel mogelijkheden. Geluidskwaliteit is prima voor deze prijsklasse.
De koppeling in een Multi-room instelling is niet altijd stabiel.

Veel draadloze mogelijkheden : Bluetooth, Airplay, Wi-Fi
en indien gewenst kan het ook via een bekabelde netwerk verbinding.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Goed