Informatie over manicure/pedicure

Een manicure / pedicure set is een apparaat met verschillende opzetstukken om jouw handen (manicure) en voeten (pedicure) te verzorgen. Wil je een manicure/pedicure set kopen, of verschillende manicure/pedicure setjes vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over manicure/pedicure setjes.

licht therapie

Bekijk alle Manicure/pedicure

Waarom een manicure/pedicure set?

Met een manicure/pedicure set kun je jouw nagels eenvoudig reinigen, glad en zacht maken of vijlen en de huid van handen en voeten verzorgen.
Een goede handverzorging zorgt ervoor dat je de volgende problemen kunt voorkomen:

 • Droge handen en kloofjes
 • Gescheurde of gebarsten nagels
 • Slechte conditie van de nagelriemen
Een goede voetverzorging helpt bij:
 • Droge huid en kloofjes
 • Ingegroeide of kromgegroeide nagels
 • Pijnlijke eeltplekken en/of likdoorns
 • Kalknagels

Opzetstukken

Een manicure/pedicure set wordt altijd geleverd met een aantal verschillende opzetstukken. Zo kun je een totale behandeling geven aan jouw handen en voeten. De opzetstukken zijn grofweg in te delen in verschillende schijven, kegels en frezen. Sommige opzetstukken zijn speciaal te gebruiken voor de voeten, andere speciaal voor de handen.

 • Schijven: voor het vijlen en bewerken van de nagels. Er zijn meerdere diktes en structuren van de verschillende schijven mogelijk. Met een polijstschijf kunt u bijvoorbeeld uw nagels glad en glanzend maken. Een schuurschijf kan worden gebruikt voor het vijlen van de nagels.
 • Kegels: om de nagels te behandelen. Met een viltkegel kan het nageloppervlak worden gepolijst en gereinigd. Een saffierkegel is, naast het bewerken van de nagels, te gebruiken om droge huid of eelt te verwijderen.
 • Frezen: voor het afslijpen en losmaken van nagels en verwijderen van eksterogen. Een cilinderfrees kan helpen de voetnagels te verzorgen en een vlamfrees is te gebruiken om ingegroeide nagels los te maken. Met een saffierfrees kunt u voorzichtig eksterogen verwijderen.
 • Eeltslijper: voor het verwijderen van eelt op de voeten.

Accessoires

Een manicure/pedicure set kan geleverd worden met verschillende accessoires. Je kunt denken aan nagelknippers speciaal voor de nagels van handen en voeten of een schaartje. Maar ook onderstaande accessoires kunnen tot de mogelijkheden behoren:

 • Nagelbadje: een nagelbadje kan onderdeel zijn van de manicure/pedicure set. Het nagelbadje is dan geïntegreerd in het apparaat. Met een nagelbadje kun je de nagels van de handen weken, zodat de nagelriemen eenvoudig naar achteren kunnen worden geduwd.
 • Nageldroger: een nageldroger helpt je jouw nagels sneller te laten drogen na het lakken. Dit accessoire kan geleverd worden als opzetstuk en ziet er dan uit als een kleine propeller. De nageldroger kan tevens geïntegreerd zijn in de set. De nageldroger is dan onderdeel van het apparaat.
 • Bokkenpootje: om de nagelriemen terug te dringen en los te maken. Een bokkenpootje is een stokje met aan de ene kant een scherpe punt en aan de andere kant een voetje. Met de scherpe punt kun je het vuil onder de nagels verwijderen.

Diabetici

Extra aandacht voor de voeten is belangrijk wanneer je diabetespatiënt bent. Mensen met diabetes hebben een grote kans om problemen te krijgen met hun voeten. De voeten zijn vaak extra kwetsbaar. Diabetespatiënten kunnen last hebben van warme en wat zweterige voeten. Hierdoor ontstaat een verhoogde kans op schimmelinfecties. Ook de bloedsomloop en het gevoel in benen en voeten kan geleidelijk aan verminderen door de ziekte. Manicure/pedicure apparaten die geschikt zijn voor diabetici beschikken over een automatische uitschakeling bij te sterke druk.

Veiligheid

Het is aan te raden om tijdens het gebruik van het apparaat de behandelde gebieden goed in de gaten te houden. Dit geldt speciaal voor diabetici, die vaak minder gevoel hebben in handen en voeten. Het is niet nodig om veel druk uit te oefenen op het apparaat tijdens het gebruik.

Beste manicure/pedicure
Populairste manicure/pedicure