Oude telefoon? Gebruik je smartphone als...

Heb je nog een oude telefoon? Niet gelijk je oude telefoon verkopen, want je kunt oude mobieltjes prima hergebruiken. Maak van je oude smartphone een ip-camera bijvoorbeeld of een gps-tracker. Je kunt je telefoon ook recyclen als spelcomputer of keukenhulp. Dus heb je nog een oude iPhone of een oude Android-smartphone liggen? Met deze tips geef je ‘m een tweede leven!

Gameconsole

Gebruik je oude smartphone om als gameconsole! Zo bevuil je je nieuwe toestel niet, maar speel je wel de leukste games. Op het kleine scherm zijn puzzelgames voor Android en iOS superleuk. Wil je groter beeld? Dan kan dat via een Chromecast of Apple TV. Maar: voor echt supersnel gamen is een MHL-adapter voor Android of Lightning-naar-hdmi-adapter voor iOS nodig. 

Keukenhulp

Heb je een oude smartphone of tablet liggen? Gebruik hem in de keuken! Wel met een goede hoes natuurlijk, anders is hij binnen de kortste keren onbruikbaar. En een standaard/houder is ook aan te raden.

Gebruik je telefoon of tablet als kookwekker, omrekenhulp of zoek de lekkerste recepten op in bijvoorbeeld Sidechef, Yummly of Cookpad.

Bewakingscamera

Stop je oude smartphone in een houder, bevestig hem aan de muur en installeer de app Salient Eye. Je hebt nu je eigen bewakingscamera! De app detecteert beweging en maakt dan diverse foto’s. Hij kan ook een alarm laten horen om dieven af te schrikken.  

GPS-tracker

Bang dat je auto, motor of fiets wordt gejat? Leg je oude smartphone onder de stoel, stop hem in de bagagebak van je motor of in je fietstassen.

Installeer Prey voor Android of iOS. Nadeeltje: je oude smartphone moet wel internetverbinding hebben (dat kan met een losse simkaart) én een powerbank is aan te raden.

Meer leuke dingen doen? Op de site van Computer!Totaal staan nog 7 andere toepassingen voor je oude smartphone of tablet!