Dit apparaat van Dyson staat bijzonder mooi in je woonkamer en is een heel goede all-arounder die een aantal dingen heel goed doet. Vooral is hij een luchtreiniger die je heel veel informatie geeft over de lucht, fijne stofdeeltjes die erin zitten, eventuele slechte stoffen en hoe zuiver die is. Dit allemaal mooi samengevat in 'Air Quality'. Als je je locatie toevoegt, dan geeft hij ook de Air Quality score van je gemeente mee en dat geeft een mooi beeld van je woonkamer en verbruik.
Het is ook een luchtbevochtiger die je heel mooi kan instellen op de vochtigheidsgraad die jij wil. Bij mij staat hij steeds op 40% of 50% afhankelijk van de temperatuur zodat hij in beweging is. Het is ook heel makkelijk om te zien of hij moet bij-bevochtigen of dat dit goed zit zonder de tussenkomst van de Dyson. Er zit ook een waterreservoir in het apparaat dat makkelijk bij te vullen is. Als het reservoir leeg is, krijg je via de app een notificatie dat je dit moet bijvullen. Let wel op dat eens leeg, het apparaat ook niet meer functioneert.
Als ventilator heeft hij tijdens de laatste paar 'working from home' maanden elke dag steeds aangelegen en staat hij mooi op 'breeze'-stand om de luchtcirculatie te bevorderen. Hij heeft ook een aantal keer hard moeten werken toen het 28°C was, op stand 10 maakt hij wel heel veel lawaai voor een ventilator. Het is ook wel zo dat in een woonkamer dat je het apparaat steeds goed kan horen dat het er staat, omdat het in mijn woonkamer heel stil is. Ik vond dit niet echt storend, maar wil het wel even meegeven voor mensen die stilte willen opzoeken.
En dan bij het in gebruik nemen moet ik zeggen dat alles heel goed werkt. Het aansluiten op Wi-Fi, Bluetooth connectie, het gebruik van de app en afstandsbediening, allemaal dingen die ik heel intuïtief vond en goed uitgewerkt. Sommige van de termen die in de app gebruikt worden, worden wel niet zo goed uitgelegd, maar na een korte Google-sessie is het wel duidelijk wat het wil zeggen. Het design van het product is bijzonder mooi en het past ook in elke woonkamer. Ziet er beetje futuristisch uit en zal uiteraard wel over gesproken worden. Het is een neusje van de zalm en daar betaal je ook voor, een goed product en zeker aan te bevelen voor families met kinderen (allergie) en huisdieren (geurtjes) die nood hebben aan een huis dat proper is en ruikt.
Pluspunten
- Mooie 3-in-1 oplossing
- Gebruiksvriendelijk en programmeerbaar
- Makkelijk in gebruik te nemen
- Analytics en inzicht in hoe het apparaat je helpt
- Verkoelend effect en verschillende standen
Minpunten
- Niet goedkoop
- Kon toch net iets stiller