Mijn vrouw heeft last van haar kniegewrichten en was op zoek naar een toestel waarop ze kon lopen zonder langdurig pijn te hebben na training. De demping en automatische soepelehellingsregeling zorgen ervoor dat ze meer dan voldoende ondersteuning krijgt en ze geen schrik moet hebben voor onverwachte oneffenheden of struikelblokken zoals ze heeft bij het buiten lopen. Zelfs na een uur tot anderhalfuur lopen op de band heeft ze geen last van haar gewrichten. Heel positief dus. Voor mijzelf hoefde het niet om een loopband te kopen, daar ik geen probleem heb om bij eender welk weer buiten mijn kilometertjes te lopen. Echter wanneer ik haar bezig zag, terwijl ze in London liep (via de iplus module die draadloos verbonden is met haar tablet), begon het ook serieus te kriebelen. Haar tablet neemt de besturing van de loopband volledig over en wanneer het bergop gaat, dan gaat automatisch de helling van het toestel omhoog. Ook wanneer je op hartslag loopt, kan je het toestel de snelheid automatisch laten aanpassen aan de hand van je hartslag, op die manier kan je je training perfect optimaliseren zonder telkens op de knopjes te duwen om de snelheid aan te passen. De maximum snelheid, 18km/h is meer dan voldoende en wie twijfeld, moet maar eens de helling aanpassen en kijken hoelang je nog aan 18km/h zou kunnen lopen ;) Looproutes kan je heel eenvoudig via de app uitstippelen en onmiddellijk beginnen lopen, dit in combinatie met Google Earth, zodat je letterlijk kan zien waar je loopt. Wie geen zin heeft om een route uit te stippelen, kan via de gratis versie van MapMyfitness dat ingebouwd zit in de Iplus module, routes kiezen van mensen die hun routes online hebben gezet. Dit zijn bestaande routes van echte lopers!. Wanneer je nog een stapje verder wil gaan, kan je via Kinomap ( ook inbegrepen in de iplus module) zelfs routes lopen die met Go-pro camera's gefilmd zijn, lopen. Momenteel zijn ze nog bezig met een upgrade, de app de loopband te laten besturen. Op die manier zal de video zich aanpassen aan jouw snelheid. Het enige minpunt momenteel voor mij is dat de registratie niet wordt ge-exporteerd naar de bekende running apps, zoals Strava, mapmyrun, Polarflow, ... Eenmaal de update van kinomap in orde, zal dit wel kunnen. Nu moet je ze manueel overnemen en zelf invoeren in je running apps. Voor de mensen die lopen met een hartslagmeter die werkt op Bluetooth smart, hoef je niets te doen om je hartslag te zien op de loopband. Deze wordt automatisch gedetecteerd. Eerlijk gezegd kan ik niet meer zonder mijn loopband. Wanneer het koud of regenachtig is, zie je me niet teveel meer buiten lopen. Ik loop mijn rondjes of afstanden wel online op Aruba, New-York, Parijs, .... Ik vrees dat ik soft aan het worden ben. Aan de andere kant, heb ik geen reden meer om niet te gaan lopen wegens geen tijd! Je kan zelfs televisie kijken terwijl je loopt, op de achtergrond lopen de apps gewoon verder en wordt alles netjes geregistreerd.
Pluspunten
- Demping
- Soepele wijziging in helling
- Heel stil, zelfs op hoge snelheid
- iPlus module met kinomap en mapmyfitness
Minpunten
- registratie export momenteel niet mogelijk