Testpanel: LG Q7

LG q7 header
Op deze pagina lees je het testrapport over de LG Q7 smartphone.

Met de LG Q7 kun je overal naartoe gaan. Het is volledig afgedicht tegen de weersinvloeden en heeft een duurzaamheid van militaire kwaliteit.

Het toestel is voorzien van DTS: X Surround Sound. DTS: X is hoogwaardige technologie die optimaal werkt voor mobiele apparaten, met een luider, rijker geluid voor films, muziek en games.
Maximaal kijkgenot op een 18:9 scherm met uitzonderlijk helder beeldkwaliteit en een levendiger visuele ervaring.

De LG Q7 neemt uitzonderlijk heldere foto’s van hoogwaardige kwaliteit van bewegende onderwerpen met de supersnelle autofocustechnologie van professionele camera’s.
Index

1. Prestaties van de LG Q7
2. Wat zijn de verbeterpunten?
3. Eindoordeel
4. Vergelijk prijzen van de LG Q7Prestaties van de LG Q7
Francois, 34 jaar
Het FHD+ Fullvision beeld is van goede kwaliteit en is mooi helder/scherp.
De smartphone is voorzien van DTS: X surround sound wat fijn werkt met andere audioapparaten, zoals bijvoorbeeld 2.1 surround speakers.

Tamara, 36 jaar

Het toestel voelt fijn/degelijk aan en ook de water- en stofdichtheid is meer dan prima! Hij kan wel een stootje hebben en in de regen hardlopen zonder bescherming voor het toestel is geen probleem.
DTS: X Surround Sound is een zeer goede verbetering van het geluid, zowel met oordoppen als met bluetooth speaker. Het geluid klinkt echt veel mooier/voller. Dit ben ik nog niet eerder tegen gekomen.

Steven, 40 jaar

Wat opvalt is dat als het toestel aangezet wordt, de informatie op het scherm scherp en helder wordt weergegeven. Doordat de omranding op het toestel smal is, is er veel ruimte op het scherm voor informatie. De batterijduur is afhankelijk van hoe intensief het toestel gebruikt wordt. De batterij duur werd tijdens het testen als redelijk ervaren. Het was niet nodig het toestel elke dag op te laten.

René, 38 jaar

De telefoon werkt lekker snel. De installatie van de telefoon na de eerste keer opstarten gaat vlot en is erg duidelijk. De camera heeft voldoende mogelijkheden en maakt mooie heldere foto’s als de instellingen voor de verschillende omgevingen goed ingesteld zijn.
In het donker maakt deze camera ook mooie scherpe foto’s.

Karen

De vingerafdruk scanner zit op een hele fijne plek. Het is in eerste instantie wel even wennen maar na een dag ben je er wel aan gewend en is de positie zeer aangenaam. Je hoeft geen extra bewegingen te maken en kan gelijk als je de telefoon oppakt hem ontgrendelen. De LG Q7 is ook waterdicht en is zelfs nog goed bruikbaar wanneer het scherm nat is. Bij een andere telefoon heb ik vaker een melding gehad dat er vocht in de laadpoort zat, maar bij de LG Q7 niet. De telefoon overleeft zonder probleem de douche.Wat zijn de verbeterpunten?
Francois
De behuizing van de telefoon vind ik wat minder van kwaliteit. Vingerafdrukken maken de telefoon best vettig, dus om de telefoon mooi glimmend te houden moet je redelijk poetsen. De achterkant is niet krasbestendig, er staan snel krasjes op. Ik mis echter ook de 5GHz wifi op dit toestel.

Tamara
Voor gewoon normaal surfgedrag is het meer dan prima, maar bij veel surfgedrag is het toestel niet de meest snelste. Het toestel heeft ook vaak moeite om via bluetooth mijn Fitbit te zien/verbinden.

Steven
De accu dient redelijk snel herladen te worden bij actief gebruik. Foto’s in een donkere omgeving zijn niet scherp.

René
De telefoon wordt helaas geleverd zonder handleiding en headset. De achterkant is gemaakt van kunststof en erg krasgevoelig. Persoonlijk had ik hier liever een volledig aluminium afwerking gezien.

Karen
De achterkant van de telefoon is niet heel krasbestendig. De telefoon krijgt zonder dat deze ruw gebruikt wordt toch al kleine krasjes op de achterkant. Veder is het mij opgevallen dat de telefoon flink wam wordt bij heel intensief gebruik.

Eindoordeel
Vul de volgende zin aan: De LG Q7 smartphone…

Francois
Kan makkelijk voorzien worden van een usb stick met type USB-C om bestanden over te zetten of als extra opslag.

Tamara
Is een zeer fijn toestel, die ik zeker aan zou raden als iemand een toestel in deze prijsklasse zoekt.

Steven
Is een hele veelzijdige telefoon en blinkt uit in het 5.5’’FHD+ Fullvision scherm.

René
Is een mooi toestel met een goede prijs en kwaliteitsverhouding vooral om zijn water- en stofbestendigheid die ik nodig heb in mijn werk, waardoor ik deze telefoon graag mocht testen.

Karen
Is makkelijk in gebruik. Met een strak design, geen knoppen en hele mooie randjes, ziet de telefoon er mooi uit.Bekijk de prijzen