HP LaserJet 2600n - Reviews

7,6 Lees 21 reviews
Laagste prijzen
Specificaties
Kleur
Ja
Resolutie zwart/wit
600 x 600 dpi
Printsnelheid zwart/wit
8 p/m
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 21 reviews

7,6

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

guidos 23-12-2008 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,2
inderdaad bij mij ook fuserprobleem - die pelde zonder enige reden bij mij zomaar af (na 6000 prints). na verschillende telefonisch contacten met de technische dienst van hp (ik vind dat dit veel voorkomend probleem zou moeten onderkent en geholpen worden als fabrieksfout) weinig gevolg gehad (herstelling zou 200 euro kosten) en de printer staat dus daar als zijnde verloren.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht
Roy Eerensteijn 28-11-2008 Product half jaar in bezit

Algemene score

7,8
Ik zelf heb ook een HP 2600 laserjet printer aangeschaft. Een erg mooie machine moet ik zeggen en qua afdrukken valt het me niks tegen. Echter zoals velen hier ondervinden liep ik ook tegen het enorme bedrag voor toners etc. aan. Nu ben ik zelf erg sceptisch om compatibles te gebruiken maar heb nu een hele voordelige manier gevonden. Toner.nl bied namelijk Compatibles inclusief een 100% garantie. Dit vond ik de moeite waard het eens te proberen. Immers 0,0 % risico is mij verteld. Na gebruik van deze cartridges ben ik zeer tevreden. Een aanrader dus. Ik hou mijn 2600 nog lekker in gebruik....

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend
Voldoende
R. Snuverink 20-08-2008 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,0
De eerste 13 maanden veel plezier van deze printer gehad. Goede tekstafdruk en de afdrukkwaliteit van foto's is redelijk. In de 13e maand kwam er opeens een grijze waas over het papier. HP gebeld: fuser defect. Een veel voorkomend probleem als ik de reviews nu doorlees. Vervanging van de fuser viel buiten de garantie. Alleen afdrukken op Xerox Colotech+ papier was nog enigszins acceptabel.

Zes maanden later begon de printer opeens te ratelen, papiertransport defect. Na welgeteld 19 maanden en bijna 4000 afdrukken kan deze printer dus de prullebak in...

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Slecht
MarLuy 09-03-2008 Product half jaar in bezit

Algemene score

7,4
Een prima printer, maar wel een wegwerp printer! Een nieuwe set toners kost minimaal meer dan een nieuwe printer. Daarom laat wat mij betreft de duurzaamheid te wensen over! Desondanks is dit goedkoper dan andere laser printers, want de gebruikte toners kunnen meer pagina's aan (zwart 2500 pag/ kleur 200 pag) ten opzicht van bijvoorbeeld samsung met zwart 2000 pag en kleur 1000 pag.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Onvoldoende
Yrneh 08-03-2008 Product half jaar in bezit

Algemene score

6,6
In eerste instantie waren we aardig tevreden over de printer.
Nu een half jaar later begin ik er anders over te denken
*werkt niet met windows 98 in Netwerk
*Soms weigert de printer dienst zonder enige foutmelding (netwerkprinter)
*de tonercartridges worden erg snel leeg aangegeven, de printer weigert dan verder te printen, terwijl de toners niet echt leeg blijken te zijn. Hier is wel een trucje voor vermeld op dit forum.

Communicatie met HP lijkt mij zinloos, (het zal wel neerkomen op: W98 wordt niet meer ondersteund, controleer uw eigen netwerk eens en we willen afdrukkwaltiteit garanderen).

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
Slecht
Vaarwerk 29-01-2008 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,6
In eerste instantie leek dit een prima printer.

Echter na iets meer dan 8000 pagina's is de fuser defect. Langs de linker- en rechterzijde van de pagina doen zich vlekken en de print vertoont tekens van shadowing. Om de 5,7 cm. dit zich een schaduwafdruk voor.

Ander nadeel, dit is absoluut géén printer voor een bedrijfsnetwerk waar de drivers centraal op de server geplaatst worden (Active Directory). Bij elke printopdracht blijft een instance van ZSHP2600.exe staan in de Task Manager. Wat op den duur wel erg veel van je geheugen vreet. Gelukkig hier wel een oplossing voor gevonden (mocht je hier ook last van hebben, laat een bericht achter).

Verder info, interne componenten zijn grotendeels van Canon (net als bij de HP Color Laserjet 1600 en 2605).

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Goed
Slecht
G.E.Wiersma 11-01-2008 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,2
Prima printer (geweest), sinds september 2006 (16 maand) in bezit maar nu total loss. Cartridges zijn bijna allemaal leeg (zwart helemaal leeg, rest nog voor 1/3 vol).
Fuser is defect....
Als ik een eenvoudig rekensommetje maak is dat:
Nieuwe fuser 115 euro
cartridges 3 x 60 euro (als ik de 1/3 delen bij elkaar tel is er nl nog 1 cartridge bruikbaar.)
Samen 295 euro...

Leve de wegwerpmaatschappij!Na ca. 7 pakken papier (= 3500 afdrukken) kan ik de printer al weggooien.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Slecht
Globus 08-01-2008 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Deze printer gekocht in Duitsland. Wat een mooi ding! Verpakking is groot, maar kans op beschadiging is nihil. Installeren is zeer eenvoudig, en de opwarmtijd van het apparaat is kort. (20 seconden na inschakelen)
Ik kan de kwaliteit niet vergelijken met andere lasers, want dit is mn eerste. Maar ik ben er supertevreden over, alhoewel ik natuurlijk weinig kan zeggen over de toekomst.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
michel dolly 28-10-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
weer een diamantje van HP.

na een x aantal jaar te hebben geprint met een inktjet. en er mee te hebben geknoeit(HP 660c en 880c). Had ik genoeg van het geklieder.

dus een overstap naar een color lazer was een snelle keus. Echter de prijs hier van was toch een knelpunt.

met deze serie van HP(1600 en de 2600N) vond ik het echt aantrekelijk worden.

ik heb hem nu een paar dagen en de kwalitijd van platte zwarte tekst is gewoon perfect.

over kleuren printen ben ik ook zeer tevreden.

de instalatie verliep echt perfect en het uit pakken en alle oranje plastiekjes verweideren kost meer tijd.
ik heb een vrij complex netwerk thuis. waar de installatie op de desktop's en laptop's perfect verloopt. zowel via wifi als bedraad.

ook als je aan het printen bent hoor je iets meer herrie dan met een inktjet echter hij is eerder klaar wat dat weer compenseert.

wat betreft duurzaamheid denk ik dat het wel goed zit HP kenende.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Cees Bakker 11-09-2007 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,4
twee maanden in bezit. Prima printer, fijn netwerk aansluiting makkelijk van verschillende computer printen.
Kleuren goed voor Laser, rood beetje hard maar overall zeer tevreden.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
sisko 24-08-2007 Product maand in bezit

Algemene score

8,0
Printer 8 weken in bezit zeer tevreden over printout, geen gezeur met inkt.
Netwerk verbinding werkt goed, veel beter dan via een printserver box.

Zorg ervoor dat je NIET SNMP op de printer disabled, want dan krijg je tijdens de software installatie op de pc een applicatie fout, waardoor de installatie stop.
Prgram terminated.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Pieter Derksen 17-07-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Afdrukkwaliteit:

Zwart/wit: perfect zoals ik het wil hebben. Heb voor de gein ook hele kleine letters uitgeprint, en die zie je ook zeer scherp met de 2600n!

Plaatjes: ik was een beetje bang dat kleurenplaatjes er echt lelijk uit zouden komen te zien. Dit was totaal niet het geval: ik kan niet echt zeggen hoe het nog beter kan. Dus op dit punt zeer tevreden.

Foto's, Dvd covers en dergelijke: op dit punt ben ik meer dan tevreden: een rood vlak is helemaal rood, zonder vlekjes en dergelijke. Als ik de fotoprintjes bij de copyshop een 8 zou geven dan zou ik mijn fotoprintjes met de 2600n een 7.5 geven.

Mogelijkheden:

Dat je overal in je huis lekker kan printen is zeer fijn. Ook al gebruik ik het niet eerlijk gezegd. Maar het is wel fijn om te hebben! Haha. Dubbelzijdig afdrukken vind ik een beetje gaar eigenlijk, ik had namelijk niet goed gelezen en dacht dat hij automatisch dubbelzijdig kan afdrukken. Dit schijnt dus handmatig te zijn: maar kan niet elke printer dat.. Dat is toch gewoon een kwestie van eerst pagina 1 afdrukken, papiertje omdraaien en pagina 2 afdrukken... Ik heb me hier verder nog niet in verdiept, dus het zou best kunnen dat ik er anders over denk als ik deze funtie een keer gebruik.

Gebruiksgemak:

Installeren was echt makkelijk, downloaden van firmware, drivers etc op de hp voor Vista ook. Ik ben wel nog aan het zoeken naar een manier zodat hij zichzelf uitschakelt, want nu moet ik steeds op de powerknop drukken om hem helemaal uit te schakelen. Maar hij staat nu hele dagen aan, omdat hij vanzelf naar een zuinigere energiestand schijnt over te schakelen wanneer je hem lang niet gebruikt.

Vormgeving:

Een vierkante laserprinter vind ik iets mooier maar deze is ook prima voor het oog.

Duurzaamheid:

Stevig, robuust, zwaar, klepjes en dergelijke zijn stevig. Ik denk dat deze lang mee zal gaan.

Al met al ben ik zeer tevreden met deze aankoop, ik heb hem pas een paar dagen in bezit en heb daarom ook een beetje een printverslaving. Omdat ik gewoon benieuwd ben hoe alles eruit komt te zien. En iedere keer ben ik weer tevreden.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Dick Beekman 17-02-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
De kwaliteit van het afdrukken is prima. Scherp, geen banen, kleuren zijn goed. Na het uitpakken van de printer binnen 10 minuten de eerste pagnina afgedrukt.

Wel gelijk de standaardinstellingen aangepast, zodat de printer niet elke keer kalibreert bij het aanzetten.

Ben erg tevreden over de aankoop.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende
janneke23 19-01-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Wij hebben de printer aangeschaft omdat onze inktjetprinter veelal niet goed werkte (weinig gebruik, dus inkt vaak uitgedroogd). Omdat we werken met een lap-top en gebruik maken van een draadloze router, hebben wij voor de 2600n gekozen i.p.v. de goedkopere 1600. Het installeren was heel eenvoudig; stekker in het stopcontact, in de router, cd erin en printen maar.
De printer geeft vrij duidelijke afdrukken van foto's, vooral door gebruik van speciaal hp fotopapier voor laserprinters.
Totaal. goed tevreden

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende
Antoinette Pranger 04-09-2006 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Gezien de kosten van de toners ben ik van een HP 1500L overgestapt naar 2600n.
Veelal hebben ze dezelfde eigenschappen, maar 2600n maakt weinig geluid, start
snel, makkelijke installatie en print kleur nog beter dan de 1500L. Ik gebruik
de 2600n voor mijn taxaties ed. en draai dit alles op gewoon 80gr. papier uit.
Wil prima! Ik ben dit tevreden en blij met de overstap. Nog een belangrijk
voordeel: 2600n heeft geen drum meer zoals de 1500L. Dat scheelt weer geld. Ook
de toners zijn iets goedkoper.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende
Goed
Sparks.nl 30-06-2006 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,6
Ik moet eerst zeggen dat ik deze printer alleen voor foto's/kleuren heb
gekocht. Ik had reeds een Laserjet 4000N (incl. 2e lade, netwerk en
dubbelzijdig) in mijn bezit. Mijn inkjet droogde steeds uit en de koppen zijn
duuurder (verhouding), deze nadelen (hoofdreden aanschaf) heeft een laser niet.
Ik vind de installatie zelfs beter dan bij de 4000N. Ik vind de prijs van de
cartridges nog erg duur, al is het in vergelijking met inkjet goedkoper (1
reden van aanschaf). Ik vind de ondersteuning wat tegen vallen voor een HP
product (geen x64 windows ondersteuning waar deze er wel voor de oude 4000N
is). De snelheid valt me heel erg mee tov mijn inkjet printer, een
proffesionele HP inkjet. De kleurafdrukken vind ik soms geweldig en soms minder
(blauw), wel vind ik alle afdrukken op normaal papier vele malen beter dan die
van mijn inkjet. Gezegd moet worden dat mijn inkjet alle hoeken laat zien op
fotopapier. Ik heb de printer voor een goede prijs gekocht en dan heeft hij ook
nog een netwerkaansluiting, hier kan echt geen enekele inkjet tegenop!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Sjonnie9999 30-04-2006 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,6
Vandaag deze printer aangeschaft nadat mijn oude Laserjet 4 de geest had
gegeven. Op het eerste gezicht een nette printer die doet wat hij moet doen.
Prima prijs kwaliteit verhouding.

Een minpuntje is het display, die is lastig af te lezen. Net even te klein en
onder een verkeerde hoek geplaatst. Verder komen de bedieningsknoppen goedkoop
over.

Verder ben ik erg blij met mijn nieuwe aanschaf!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed
Voldoende
DannyD23 12-02-2006 Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Tot nu toe heb ik elk jaar een nieuwe inkjetprinter moeten kopen. Hetzij door
te dure cartridges, door opgedroogde printkoppen, of door het gebruik van niet
werkende navullingen. Vorige maand was ik het zat en besloot te bezien of een
kleurenlaserjetprinter iets voor mij zou zijn. Iets waar je dan tegenaan hikt
is de hoge aanschafprijs en de onzekerheid over de kwaliteit.
Welnu de hoge aanschafprijs ben ik inmiddels vergeten en iedere keer krijg ik
een blij gevoel als ik in het overzicht zie hoeveel prints ik nog kan maken met
deze toners. Nu na ruim een maand voor mij normaal gebruik zijn de toners nog
tussen de 83 en 91 % gevuld. Dit is dus bij normaal huishoudelijk gebruik plus
nog een 50 tal fullprint uitnodigingen op A5 papier met een 100% dekking. Al
vanaf het moment dat ik de doos openmaakte heb ik het gevoel gehad: wow, bij
deze printer vergeleken zijn inkjetprinters speelgoed.
De netwerkaansluiting werkt prima en installeren is een fluitje van een cent.
De duurzaamheid moet zich nog gaan bewijzen, maar ik heb het gevoel dat dit
geen probleem gaat worden. De printkwaliteit vind ik ok. Deze printer print een
foto op A4 met een prima kwaliteit op normaal papier. Tot nu toe heb ik 80
grams normaal papier gebruikt en op geen van mijn inkjetprinters heb ik een
beter resultaat gezien.
Kortom: ik heb er tot nu toe geen spijt van en zou hem zo weer kopen......

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Meije 07-12-2005 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Zo dat was een simpele netwerkinstallatie. CD erin en klaar is kees. Alle PC's
en laptops in mijn thuisnetwerk hebben er een hele leuke kleurenlaserjet bij.
Ik heb hem aangesloten op een draadloosnetwerk met behulp van een ethernet
bridge (WET serie van Linksys).
Staat op een prachtige plek en de printer ziet er ook nog eens goed uit. Het
afdrukken gaat snel (ook bij wat grotere bestanden).
Een minpuntje is de lastige plek voor de handinvoer. Helemaal onderaan, je kunt
daardoor eigenlijk niets voor je printer neerzetten, dat staat dan in de weg.
En het display vind ik niet zo prettig leesbaar. Dat ze die schermpjes op
printers niet wat groter maken!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed
Tonnij 26-11-2005 Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Heb deze printer thans enige weken. Installatie met cd-rom werkt probleemloos.
Printer is niet echt geruisloos zoals een inkjetprinter maar geluid is zeer
acceptabel. Kwaliteit/prijsverhouding is in orde, toners zijn zeer betaalbaar
i.v.m. andere merken. Afdrukkwaliteit is prima, nog beter resultaat met
speciaal colorlaserpapier van bv. Xerox. Gebruik wel 100 grams papier, 80 grams
papier heeft de neiging om iets te krullen, heeft toch een hogere warmteafgite
dan de traditionele zwart/wit laser printer. Kortom, HP heeft een uitstekende
colorlaserprinter op de markt gebracht die ook voor de particulier betaalbaar
is.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Toon meer reviews