Ik ben meestal niet van de reviews schrijven, maar deze galaxy buds plus zijn oprecht een life changer geweest. Ik ben niet meer in bezit van deze buds, omdat ik ze om een reden aan mijn vader heb gegeven. Ik zelf heb ze met heel veel liefde de buds plus voor 3 maanden gebruikt. Maar mijn vader heeft het harder nodig dan ik. Mijn vader heeft door zijn aandoening bijna zijn leven verloren en zijn gehoor verloren aan de linker oor en hoort maar 30% aan zijn rechter oor. Door zijn ziekte heeft hij een super dure gehoorapparaat aangeschaft die zo oncomfortabel zit dat hij ze bijna niet gebruikt. Toen ik mijn galaxy buds plus aan mijn vader had gegeven was zijn leven volledig veranderd. Door de extra hoge omgevinsgeluidfunctie in labs (een optie in de smartwear app van samsung) kan hij de galaxy buds gebruiken als gehoorapparaat. Toen hij voor het eerst weer sinds tijden kon horen en muziek luisteren schoten er tranen in zijn ogen.
Nu de technische aspect van de galaxy buds plus in mijn opinie. Ik zelf ben een hele erge audiophile en heb zelf de airpods, sennheiser momentum, Bowers en Wilkinson p7 en heel veel andere koptelefoons in bezit gehad. Qua geluidskwaliteit zijn deze buds plus prima voor de prijs! Het zijn geen top tier hoofdtelefoons, maar voor de prijs krijg je oprecht waar voor je geld! Het kan wel heel flat in het begin (dat er dus weinig karakter in het geluid zit) klinken, maar met een paar aanpassingen kun je deze buds echt een wereld van verschil laten klinken.
Allereerst als je de buds in bezit hebt moet je de wearables app downloaden van samsung. In deze app kun je de karakter kiezen van het geluid, zet deze altijd op dynamisch (de rest van de functies zijn niet zo fijn doordat de bass of treable niet meer gebalanceerd is) het geluid klinkt dan het meest gebalanceerd. Als je een samsung telefoon hebt dan heeft samsung nog iets fijns, namelijk een functie adapt sound (dit vind je in de instellingen (van je mobiel) en dan bij geluids kwaliteit). Adapt sound is een functie die je muziek beter laten klinken, doordat het de frequenties versterkt van de tonen die je niet kunt horen. Met deze functie klinkt het geluid voller. De laatste stap wat je nog kan doen is het gebruik maken van equalizer, ik zet deze altijd op Rock en tweak de bass een beetje wat hoger. De bass in deze buds zijn echt clear! Maar daarbij wil ik wel zeggen dat het niet zo diep is, dus als je echt voor een diepe bass wilt gaan moet je een oordopje kopen met wat grotere drivers. Ik zelf vind de bass hierop prima! (Dit zeg ik als 21 jarige die heel veel naar hip hop, r&b, jazz en rock luistert) En hoe langer je de buds gebruikt hoe meer je gaat houden van de functies die de buds te bieden heeft. De bluethooth 5.0 is echt fijn, tijdens het film kijken merk ik amper verschil in de delay van het geluid. (Al moet ik wel zeggen dat ik de s20 als mobiel heb). Daarnaast als je op je oorschelp dubbel tikt kun je geluid harder of zachter zetten. Voor de rest zitten de buds plus echt heerlijk en door het licht gewicht merk je amper dat ze in je oren zitten. Tenslotte zijn ze echt fijn om mee te sporten/hardlopen, ben zelf een fanatieke sporter en de dopjes zitten zo goed in je oren dat ze gewoon niet eruit vallen!
Al met al hoop ik dat ik de meeste punten eruit heb gepakt. De galaxy buds plus zijn oprecht een aanrader al vind ik het wel jammer dat je ze eerst wel moet instellen (wat niet zo moeilijk is! Maar wel een paar stappen), voordat je ze echt optimaal kan gebruiken. Maar wanneer ze goed ingesteld zijn, klinken ze heel goed! Voor mij en mijn vader was dit echt een life changer geweest, hij heeft zijn gehoorapparaat ingeleverd en gebruikt de galaxy buds plus (met zijn 11 uur lange batterij) nu als zijn main device. Als je tot zover hebt gelezen! Bedank ik je voor je aandacht! Als ik het geld had, had ik ze zo weer gehaald (but everyone is on a tight budget ;p)
Oorspronkelijk gepost op samsung.com