De kookplaat is nu 6 weken in gebruik en ik ben er erg tevreden mee!
Ik kook al langere tijd op inductie maar, wat naar mijn mening deze kookplaat beter maakt dan zijn voorgangers, is vooral de bediening. Met één druk op de knop de gewenste stand op de gewenste zone instellen is echt een verademing in gebruik. Daarbij moet ik wel zeggen dat het waarschijnlijk zinvoller geweest zou zijn om de slider te verplaatsen naar 1-5 ipv 10-14. Uiteindelijk gebruik je de hogere standen het meest en 5 of 6 voor sudderen. Verder reageert de bediening erg vlot, bij het aanpassen van het vermogen van een zone is dit ook goed te merken.
De FlexiBridge gebruik ik momenteel vooral om een extra steelpan te gebruiken voor bijvoorbeeld een saus. Dit moest ik voorheen vaak voor- of achteraf doen omdat er maar één zone is voor een 16 cm pan. De warmhoud functie die gepaard gaat met de FlexiBridge heb ik een aantal keren geprobeerd te gebruiken, maar de meerwaarde hiervan heb ik nog niet ontdekt. De restwarmte in de pan en kookplaat voldoet vaak zelf al en normaal gesproken time je toch dat alles ongeveer tegelijkertijd klaar is.
In de toekomst zal er nog wel een Hob2Hood afzuigkap komen, al is het alleen omdat mijn partner vaak de neiging heeft om deze bewust niet aan te zetten vanwege de herrie. Als dit automatisch gaat dan zie ik hier ook nog wel wat in.
Het voornaamste verbeterpunt zou de timer kunnen zijn. Ik gebruik deze veel en om het piepen te stoppen zou het fijn zijn als deze automatisch gestopt wordt wanneer je de pan van de kookplaat tilt. De panherkenning werkt erg goed, dus deze functies aan elkaar koppelen zou het gebruik nog eenvoudiger maken.
Design is een kwestie van smaak, maar de aluminium rand zal wel voorkomen dat er splinters op de rand ontstaan. In een zwart natuurstenen aanrechtblad staat de kookplaat erg goed.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl