Wat een heerlijke kookplaat. Ik had nog nooit op inductie gekookt en was wel een beetje bang dat het er wennen zou worden. Maar dat viel reuze mee. Natuurlijk kookt het anders dan een gasfornuis. Maar eerder veel beter en makkelijker. Geloof het of niet, het eten smaakt beter, waarschijnlijk omdat de pannen gelijkmatiger worden verwarmd. De kookzones passen zich aan aan de grootte van de pan. Er zitten verschillende functies op: een booster functie, de naam zegt het al. Een pan water is binnen een minuut aan de kook. Een functie die na de booster functie automatisch naar een door jou aangegeven andere ingestelde stand gaat. Dit is handig als je vaak hetzelfde kookt, bijvoorbeeld een ei koken. Het is wel even uitproberen, op welke stand het water goed doorkookt. Er zit ook een timer functie op. Per kookzone kan je aangeven na hoeveel minuten deze uit moet. De kookplaat heeft een brugzone, deze koppelt 2 kookzones samen, zodat er een grote braadslede of grillplaat gelijkmatig verwarmt wordt. Deze gebruik ik in combinatie met de grillplaat van AEG. Super leuk om te gebruiken als binnen bbq. Echter zijn er na een paar keer gebruik kleine krasjes in de kookplaat gekomen. Terwijl de grillplaat ook nieuw was, dus helemaal krasbestendige is de kookplaat niet. Hij is wel goed schoon te maken en ziet er erg mooi strak uit. Als je een afzuigkap hebt van AEG is deze ook te koppelen, hier heb ik geen ervaring mee. Verder werkt hij makkelijk door de duidelijke tip-toetsen. Na het koken geeft de kookplaat per zone, in 3 streepjes, aan hoe heet de kookplaat nog is.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl