Siemens KG36EBW40 - Reviews

Specificaties
Uitvoering
koel/vries cominatie
Energieklasse
A+++ energieklasse
Inhoud koelruimte
214 liter inhoud

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 74 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Atrax 03-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Na al die ellende van het teruggebrachte Samsung RB31FERNBWW bekroont van de consumentenbont als beste koop met al die poespas, ben ik nu de trotse bezitter van deze Siemens koelkast. Deze koelkast straalt niet alleen degelijkheid maar ook kwaliteit, en vooral stilte zonder de irritante hoge toon van de Samsung Digital Inverter Compressor; enkel een zeer zachte totaal niet opvallende gerateld. De aangegeven temperatuur is perfect te noemen. Wat direct opvalt is de stralende degelijkheid (15 Kg. zwaarder dan de Samsung ondanks de zelfde afmetingen). De betere ingedeelde binnenruimte van de koel gedeelte is groter dan die fan de Samsung; alleen het vriezer gedeelte valt iets kleiner, dat komt omdat de wanden veel dikker zijn voor een betere isolatie. Al bij all een moderne goede en statische koelkast waarvan ik best zeer tevreden ben.
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Arjan 28-09-2016
  • Product paar dagen in bezit

Mooie, moderne en ruime koelvriescombinatie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Prima koel-vriescombinatie van Siemens, totale inhoud is 302 liter, waarvan de koelruimte 214 liter en de vriesruimte 88 liter. Mooie degelijke afwerking (echt Duits). Deuren sluiten licht en goed af, en de koelruimte is voorzien van LED verlichting. Temperatuur van koel en vriesgedeelte is makkelijk elektronisch in te stellen met behulp van overzichtelijk display bovenin de binnenkant van het apparaat. Apparaat heeft een vakantiestand, de legplanken kun je op verschillende hoogtes instellen. Dit geld ook voor het middelste deurvakje.
Voorzien van Cool Box voor vlees en vis, waar de temperatuur extra laag is om deze producten langer goed te houden, en van een Crisper Box voor groente en fruit, met de mogelijkheid om de luchtvochtigheid in de Crisper Box aan te passen aan de hoeveelheid groente/fruit in de Crisper Box.
Het vriesgedeelte heeft 3 bakken, waarvan een extra hoog, voorzien van een transparante voorkant, waardoor makkelijk is te zien wat er in zit. De bakken kunnen ook verwijderd worden zodat er meer producten op de glazen platen gelegd kunnen worden.

Pluspunten

  • A+++, dus zuinig
  • Stil
  • Mooie, degelijke vormgeving
  • Cool Box
  • Stil

Minpunten

  • Display aan binnenkant
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ruud 18-06-2016
  • Product paar dagen in bezit

Stille reus

Algemene score

9,2
Ruime koel-/vriescombinatie, zeer stil en zuinig. Groot groentenvak en extra koude vlees-/visvak zijn zeer handig en gaan niet ten koste van de ruimte voor andere spullen. Ook het uitklapbare extra rekje is heel nuttig.
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

pjscheele 24-06-2014
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,0
prima koelkast, helaas geen "wijnrek" die wel bij andere modellen geleverd wordt. Het alarm is een erg nuttige functie. Het alarm gaat af als de temperatuur teveel stijgt omdat de deur open staat.
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

aniquehoekstra 27-05-2016
  • Product paar weken in bezit

Super zuinige, ruime, fijn ingedeelde koelvriescombinatie

Algemene score

9,2
Ik heb nog geen minpuntjes aan deze koelvriescombinatie kunnen ontdekken. Hij is zuinig, hij is ruim, hij is fijn ingedeeld, hij is makkelijk in te stellen en makkelijk in het gebruik, hij maakt bijna geen geluid en hij was voor dit alles zeker niet te duur! Hopelijk gaat ie ook nog heel lang mee, zodat we er lang plezier van hebben!
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

pie 19-02-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

overzichtelijke onderste lade koeling + diepe laden vriezer

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Goede test van Consumentengids. Daarbij komt dat de draairichting van deuren kan worden gewijzigd. Ongelofelijk: zoveel kwaliteit voor deze lage prijs !!

Pluspunten

  • super overzichtelijke onderste lade in koeling
  • 2 diepere laden in vriezer
  • draairichting deuren aanpasbaar
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Richard 07-02-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Erg stil

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Erg stil, makkelijk en efficiënt in te delen. Vooral de geïntegreerde handsvaten aan de zijkant van de vrieslades zijn erg makkelijk, zeker als het gewicht erin toeneemt. Ook het inklapbare flessenrek is erg slim bedacht.

Pluspunten

  • Erg stil
  • Efficiénte indeling
  • Veel opbergmogelijkheden
  • Handige geïntegreerde handsvaten vriesladen
  • Laag stroomverbruik

Minpunten

  • Geen
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

S 04-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne verlichting, goed overzicht van de inhoud.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Na enig research via internet gekozen voor deze koel/vries combinatie als vervanging voor onze Liebherr koel/vries combi van 17+ jaar.

De bezorging ging volgens afspraak, de verpakking en het oude apparaat werd zonder morren en als vanzelfsprekend mee terug genomen, dit heb ik wel eens anders meegemaakt met het bezorgen van witgoed.
(uiteraard het oude apparaat wel ontdooid en schoon meegegeven)

Intructie gekregen van de bezorgers en het nieuwe apparaat zou na 1 uur al aan de stroom mogen en gebruiksklaar zijn.
Hier 8 uur mee gewacht en daarna kon het feest beginnen.

In gebruikname:

Stekker in het stopcontact en daarna best wel veel lawaai en gepruttel!

De combinatie ingeruimd (met gekoelde producten) en daarna toch wel dik 24 uur mogen "genieten" van wat achteraf bleek, opstartgeluiden.
Wel irritant is dat het deur-open alarm na enige tijd afgaat bij het inruimen van de koeling, wat dus ook gebeurde na de wekelijkse boodschappen. Alarm kan ook uit, dus dit uitgezet.

Na 24 uur werd de combinatie behoorlijk stiller en acceptabel qua geluid in onze open keuken.

Indeling:

Het neerklapbare flessenrekje is best wel handig, een extra optie om de indeling naar eigen inzicht te voltooien.
Boter/kaasvak: opzich heel leuk bedacht met de sluitbare (schuif) vakjes, maar deze moet er helaas uit omdat er anders geen grote flessen frisdrank (1,5/2L) in het ondervak in de deur passen.
(of men haalt het middelste vakje in de deur eruit en gebruikt dan het boter/kaasvak)

Wat even wennen is is dat de ventilator in de koelkast 1 minuut aan gaat wanneer de deur na het openen weer dicht gaat, prima natuurlijk om de koude lucht die in de koelkast aanwezig is te verspreiden.

De hyper fresh box (onderin) geeft het gevoel alsof hij eruit of achterover zal vallen bij het uittrekken van de box, zal wel wennen.
Wel een mooi overzicht/inzicht door de opliggende glazen plaat!

De combinatie is nu 3 week in gebruik en bevalt prima tot nu toe.

Over de duurzaamheid valt nu nog niets te zeggen maar van Siemens mag men wel verwachten dat dit goed zal zijn.

Verbruik? Zal wel acceptabel zijn omdat het een A+++ is, hier is ook de aankoop op gebaseerd

Twijfel:

Het koelmiddel geeft wat een ratelend geluid in het systeem, of dit geluid af zal nemen? Geen idee.

Voor ons niet nodig:

Het ijsblokbakje en de ei-houdertjes, voor de blokjes zijn handige zakjes en de eieren zitten al in een doos bij aankoop.

Pluspunten

  • Mogelijkheden qua indeling
  • Fijne verlichting, veel overzicht
  • Mogelijkheden instellingen qua koeling/alarm etc.
  • Temperatuur koel/vries gedeelte apart regelen
  • Transparante vriezerlades

Minpunten

  • Geen 2L flessen in deur, of boter/kaas vak eruit
  • Koelmiddel geeft soms vervelend geluid
  • Kantel/uitval gevoel bij openen freshbox onder
  • Alarm irritant bij inladen van koeling (kan uit)
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

othello2 24-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een kille en praktische schoonheid: KG36EBW40

Algemene score

9,0
Ik had een Bosch van 20 jaar oud met roestplekjes aan de onderkant en rubberen strips die begonnen te ontbinden. Wat een schoonheid is er voor in de plaats gekomen. En een stuk groter, zowel de gewone koeling als het diepvriesgedeelte. Veel ruimte om alles onder te brengen, nooit meer puzzelen hoe ik producten in het vriesvak moet passen. Hij snort als een spinnend poesje; tevreden en niet te luid. Temperatuur staat mooi helder aangegeven bij het openen van de koelkast. LED verlichting is zuinig en de koelkast als geheel is het toppunt van zuinigheid met 3 +++ Lekker strak, dus makkelijk schoon te houden. Ik ben vooralsnog zeer tevreden.
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wil Kersten 18-05-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Geruisloos, goed overzicht producten, zeer zuinig, licht +++

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Betaalbaar, super zuinig, geruisloos, goed verlicht,
Display temperatuur instelling, geen ijsafzetting, grote vries lades, practischer en overzichtelijke indeling van producten, super versla de 0°C , in een woord geweldig.

Pluspunten

  • Zuinig
  • Practische indelingen zeer handig
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mohamad Daioub 14-03-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige koelkast

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Het is een geweldige koelkast met een hoge kwaliteit, maar in een passende prijs. Dit is de eerste keer dat ik een product van Siemens gebruik, maar het is zeker niet de laatste.
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wim 05-03-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Goede verdeling koelkast/vriezer, zuinig in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Gekocht omdat dit de beste koop was van de consumentenbond. Zuinig in gebruik, mooie koelkast om te zien en je kunt er voldoende in kwijt, ook genoeg frisdrank flessen.

Pluspunten

  • Zuinig in gebruik
  • Genoeg ruimte
  • Goede verdeling vries/koel gedeelte

Minpunten

  • Wit klemsysteem in de koelkastdeur.
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Nale 26-02-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie koelkast, werkt uitstekend

Algemene score

9,0
Een prachtige koelkast, doet zijn werk uitstekend en ziet er ook nog eens mooi uit. Het is alleen wennen aan het geluid van de nieuwe energiezuinige koelkasten, maar hoe voller hij raakt hoe minder het geluid te horen is.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Werkt uitstekend
  • Energiezuing
  • Fijne indeling

Minpunten

  • Maakt geluid
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Geraldine 12-02-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie en ruime koelvries combinatie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De prijs kwaliteit verhouding is goed. Het is een ruime koelkast. Mooie afwerking. Voor deze Siemens gekozen omdat hij energiezuinig en stil is. En met de 50 euro cashback is deze koelvries combi zijn prijs dubbel en dwars waard. Ik ben er heel blij mee.

Pluspunten

  • A+++
  • Stil
  • Ruim
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Turki 10-02-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Siemens is Siemens

Algemene score

8,0
Goed om te zien Siemens tehuis in de keuken het is niet anders dan de grote naam Siemens dus Siemens blijft Siemens
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Erik Schutten 09-02-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne koelkast die perfect koelt/vriest, zuinig en stil is

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
We wilden een koelkast die erg zuinig en stil is. Daarbij ook voldoende opbergmogelijkheden heeft. Hij ziet daarbij ook nog mooi uit. We zijn er erg blij mee.

Pluspunten

  • Zuinig
  • Stil
  • Voldoende inhoud

Minpunten

  • Geen
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Turki 08-02-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Siemens is Siemens

Algemene score

8,0
Goed om te zien Siemens tehuis in de keuken het is niet anders dan de grote naam Siemens dus Siemens blijft Siemens
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Mathieu 01-02-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Stille kracht

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
na wat testen en referenties op de site van Cooblue gelezen te hebben wist ik het al. En een Europees product met Duitse kwaliteit eisen en rond de € 37 per jaar energiekosten een topper. hij staat in onze open keuken en we hebben hem nog niet gehoord. Aanrader, er zitten zelfs koelblokken bij om bij eventuele stroomuitval minder temperatuurverlies te hebben!

Pluspunten

  • split en energiezuinig
  • fraaie indeling en mooi afgelakt plaatwerk

Minpunten

  • 4 cm ruimte achter de kast is voorwaarde
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

B.J. Kroes 31-01-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

KOEL-VRIESCOMBINATIE KG36EBW40

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
We zijn zeer tevreden over deze koelvriescombinatie. We hebben dit apparaat aangeschaft in verband met het lage energieverbruik omdat wij gebruik maken van zonnepanelen in ons zomerhuisje. Het is een hele overzichtelijke indeling en prettig in gebruik. Wij hebben deze koelkast aangeschaft voor ons eigen zomerhuisje en het zomerhuisje van onze zoon. Hiervoor hadden we een andere koelkast en daarvoor hadden we te weinig stroom uit onze zonnepanelen. Deze koelkast voldoet perfect. En nu hebben wij hem aangeschaft voor gebruik thuis omdat dit apparaat zo goed voldoet. Dit is het 3e exemplaar dat wij in gebruik hebben. Goedkoop in aanschaf en gebruik.

Pluspunten

  • prijs
  • laag energieverbruik
  • prettig in gebruik
  • goed verlicht en overzichtelijke indeling
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Nel 30-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

ruime koelkast, goede verlichting en makkelijke vrieslades

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
mooi product lekker ruim en door de led verlichting heel overzichtelijk.
vriesgedeelte is ook ruim en de lades zijn goed uitneembaar.
ook lekker stil en voor een mooie prijs

Pluspunten

  • ruim en licht
  • stil
Geschreven voor: Siemens KG36EBW40

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews