1. Er zit geen uitgebreide gebruiksaanwijzing bij. Dit vind ik toch een grote tekortkoming bij een apparaat dat bij verkeerd gebruik toch gevaarlijk kan zijn. De 'plaatjes' op de bijgeleverde 'folder' beantwoorden niet mijn vragen. o.a.
- houdt je de stoomkop tegen de kleding aan of net ervoor?
-Welke stand is geschikt voor welk kledingstuk? (ze kunnen allemaal voor alle kleding, zegt de gebruiksaanwijzing, in dat geval, waarom zitten er verschillende standen op?)
- De kleding is vochtig wanneer ik klaar ben, klopt dit?
- Leeg ik het waterresevoir na ieder gebruik?
- moet ik het resevoir aan de buitenkant droogmaken voor ik het terug in het apparaat zet?
Wanneer de 'gebruiksaanwijzing' voornamelijk uit een stripverhaal bestaat, met weinig tekst is het in ieder geval een must een uitgebreide handleiding voor gebruik in video-vorm op de website/youtube te zetten. De huidige video is alles behalve toereikend (herhaling van het stripverhaal).
2. Er staat aangegeven dat de stoomslang niet gebogen/ in een U vorm mag hangen, 'hierdoor gaat de stoom condenseren en is de werking minder/ druppelt water'.
Dan is mijn vraag, een gemiddeld overhemd of jurk is lang, hoe stoom je de onderkant zonder de slang te buigen??? Alleen de kraag en de mouwen zijn te stomen zonder het buigen van de slang.
3. In de gebruikers 'folder' wordt aangegeven de stekker niet in aanraking te laten komen met het stoom..... Hoe de hanger geplaatst is stoom je in de richting van het snoer. Mijn vraag is dus hoe je dit voorkomt?
3a. Het snoer is dermate kort dat je in de buurt van het stopcontact moet staan, je stoomt dus niet alleen in de richting van het snoer maar ook in de richting van het stopcontact!
4. Welke kledingstukken zijn niet geschikt om te stomen?
5. De stang voelt niet stabiel aan. ('TellSell')
6 Wanneer je een kledingstuk ophangt, heb gestoomd, en wil omdraaien om de achterkant te doen/ verwisselen voor ander kledingstuk, moet je de stomer dan eerst geheel uitzetten?
De stoomkop blijft nl niet stevig in de houder hangen waardoor hij er bij enige beweging uitvalt...of is het de bedoeling de kleidingstukken te verwisselen met 1 hand en in de andere de stoomkop vast te kouden?
Kortom, het apparaat is alles behalve praktisch in elkaar gezet. Mogelijk mis ik de handigheid of heb ik het nog niet goed door, dat is dan te wijten aan de beperkte gebruiksaanwijzing.
Oorspronkelijk gepost op philips.com