Alles over luchtreiniging in huis

Een goed luchtklimaat heeft veel voordelen voor je gezondheid. Lucht is leven en je gezondheid vaart wel bij schone en gezuiverde lucht. Bovendien slaap je beter en verhoog je er je productiviteit mee! In dit domein leer je daarom het reinigen van de lucht, of je de lucht in jouw huis juist moet bevochtigen of ontvochten en tips en informatie over de aanschaf van een luchtreiniger, luchtontvochter of luchtbevochtiger.


Staycation musthaves

Alles voor luchtreiniging

Bekijk het aanbod op Kieskeurig.nl


Schone lucht in huis – het hele jaar door

Voor frisse lucht in huis, kun je een raam openzetten. Maar in de winter wordt het te koud en in de zomer kunnen allerlei beestjes je huis in komen, nog los van de warme lucht. Met een luchtreiniger zorg je in elk seizoen voor schone lucht zonder pollen en andere deeltjes in alle kamers van je huis. Zet hem in tegen vervuiling en luchtjes van onder meer koken en geniet van zuivere lucht.

Lees meer

Quiz: Hoe is het met de frisse lucht in jouw huis?

In huis kunnen verschillende luchtjes hangen, maar heb je weleens nagedacht of de lucht in je huis niet te vochtig of juist te droog is? Ook stof in de lucht kan een grote last zijn in huis, wat je gemakkelijk kunt oplossen met een luchtreiniger. Luchtbevochtiger, luchtontvochtiger of toch een luchtreinger? Kom erachter wat jij nodig hebt in huis door de onderstaande vragen in te vullen!

Lees meer

Verzeker jezelf van zuivere lucht


Frisse lucht is van levensbelang voor ons allemaal. Logisch, want we ademen per dag ongeveer 22.000 keer. Maar hoe fris is de lucht binnenshuis eigenlijk? Dat valt best tegen. Wil je een luchtreiniger kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder.

Lees meer

Luchtbevochtiger: waarom heb je die nodig?


Voor een gezonde leefomgeving dient de luchtvochtigheid in je woning tussen de 40% en 60% te liggen. Is de luchtvochtigheid bij jou in huis lager dan dat, dan heb je eigenlijk een luchtbevochtiger nodig. Wil je een luchtbevochtiger kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder.

Lees meer

Wat is een luchtontvochtiger?


Een (elektrische) luchtontvochtiger is een apparaat dat vocht uit de lucht kan halen. Een luchtontvochtiger zuigt daarvoor vochtige lucht aan met behulp van een filter.  Vuil en stofdeeltjes blijven achter in dit filter. Wil je een luchtontvochtiger kopen en wil je weten waar je op moet letten? Je leest er hier alles over.

Lees meer

Geen airco, geen ventilator, maar een aircooler!


Het aantal zonnige en warme dagen neemt in Nederland toe. Dan kun je vaak wel wat koelere lucht gebruiken. Zeker in je huis, zoals in je woonkamer, zolder of slaapkamer. Om meer verkoeling te krijgen kun je hiervoor een aircooler kopen. Maar hoe werkt zo’n aircooler en waar moet je op letten bij de aanschaf van zo’n luchtkoeler?

Lees meer