Bosch SMI88TS46E - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Max. belading
14 couverts maximale belading
Geluidsniveau
41 dB

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 20 reviews die zijn achtergelaten voor de Bosch SMI88TS46E op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Bes 21-03-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Na bijna 4 maanden geruik nog steeds zeer tevreden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Na een maand of 4 gebruik zijn we nog steeds heel tevreden. We gebruiken hoofdzakelijk het eco programma en daar komt de afwas altijd brandschoon uit. Plastic voorwerpen zijn niet altijd 100% droog en bij bijvoorbeeld mokken met aan de onderkant een opstaand randje blijft wat water staan, waarschijnlijk omdat je ze niet schuin genoeg kan neerzetten, bij de vorige vaatwasser hadden we daar geen last van.

Pluspunten

  • Brandschoon resultaat
  • Stil

Minpunten

  • Plastic niet altijd droog (eco programma)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Guido 25-01-2019

Genoeg ruimte

Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

10,0
Dit model is bijna identiek aan mijn vorige, nu alleen met besteklade.
Was met mijn vorige ook uitermate tevreden op de laatste jaren veel voorkomende foutcode E 24. Kon ik lange tijd zelf oplossen maar begon toch te irriteren. Bij mijn vorige ging bij het openen gelijk de lamp aan terwijl ik bij deze een icon moet aanraken
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer

Bosch SM88TS46E 14-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super stil

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
wij hebben de vaatwasser SMi88TS46E gekocht en wat een mooi en super apparaat. goede indeling mogelijkheden en super stil.
Wij zijn tevreden en nog geen echte minpunten dan alleen dat wij geen wsp knop op ons bedrijfsnetwerk hebben dus is het wat meer handelingen om hem aan te sluiten op homeconnect.

Pluspunten

  • Mooi desing.
  • Stil.
  • Bestek la vinden wij handig.
  • Veel mogelijkheden voor inruimen.
  • Droogt heel goed.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Koos van Chastelet 13-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

prima vaatwasser

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Mooie machine, de binnenverlichting is echt handig. Maakt weinig geluid, hierdoor zeer geschikt voor een open keuken. Maakt de vaat goed schoon en droogt ook de glazen zeer netjes.

Pluspunten

  • zeer geschikt voor een open keuken.
  • vaat goed schoon
  • droogt ook de glazen zeer netjes.

Minpunten

  • mogelijkheid tot WIFI, maak ik geen gebruik van

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dr. Penguin 11-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Stil en Schoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

8,0
Doet wat 'ie moet doen, zeer stil, veel indelingsmogelijkheden, makkelijk te bedienen. Er kan veel in, wat overigens ook een nadeel kan zijn: zet ik 'm 's avonds halfvol aan, of wacht ik een dag tot ie vol is? Plastic wordt niet droog, dat is bij geen enkele vaatwaaser zo denk ik. Een week in huis, dus nog geen oordeel over duurzaamheid. Zelf ingebouwd, dat was wel even puzzelen en friemelen in het gootsteenkastje.

Pluspunten

  • Stil
  • grote capaciteit
  • makkelijk te bedienen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Marian 04-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ruime geruisloze, zuinige vaatwasser.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

10,0
Goede prijs-kwaliteit verhouding. Heel stil en zuinig. Duidelijke en makkelijke bediening. Veel ruimte en met een wijnglazenhouder (los erbij). Heel blij mee.

Pluspunten

  • Stil
  • Ruim
  • Zuinig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

A Cortvriendt 26-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Bijzonder gebruiksvriendelijk en stil!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Deze vaatwasser ter vervanging van onze defecte bauknecht. Een bijzonder stille en gebruiksvriendelijke machine die prachtig schoon wast en de vaat droog aflevert. Top, zeer blij met deze aankoop

Pluspunten

  • stil
  • gemakkelijk te monteren
  • duidelijke gebruiksaanwijzing

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Tom 23-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede kwaliteit. Deur gaat zwaar open.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

8,0
De kwaliteit van Bosch is uiteindelijk de rede om voor deze SMI88TS46E vaatwasser te kiezen.
De lades zijn bijzonder multifunctioneel doordat je de borden- en glazen rekjes kunt inklappen.
Enig minpunt is da de deur erg zwaar open gaat.

Pluspunten

  • Design
  • Geluidsarm
  • Gebruiksgemak
  • Multifunctioneel in te delen lades!

Minpunten

  • De deur gaat zwaar open

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

BjornB 10-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Van A tot Z een TOP apparaat!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Na lang wikken en wegen toch besloten een duurdere Bosch vaatwasser aan te schaffen. Alle mooie reviews gelezen enkan niet anders zeggen, alles klopt! Stil, zuinig, gemakkelijk qua bediening en erg duidelijk! Kortom een Topper en zeker de centen waard!

Pluspunten

  • Stil
  • Eenvoudige maar uitgebreide bediening
  • Home Connect

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Aimee Grosfeld 10-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

SUPER AFWASMACHINE

Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

10,0
Deze afwasmachine voldoet aan alles, je kunt hem via de app aanzetten, er kan veel in en alles wordt super schoon en het is droog ..zelfs plastic..een echte aanrader !

Pluspunten

  • stil
  • droog
  • schoon

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bes 01-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

De eerste ervaringen zijn goed

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Nog maar net 2 x gebruikt, dus veel ervaring hebben we er nog niet mee, maar de eerste twee afwasbeurten zijn perfect. De glazen zijn nog nooit zo glimmend uit de vaatwasser gekomen en ook vuile pannen en servies komt er brandschoon uit. Er zijn veel mogelijkheden in het verstellen en indelen van de lades, waardoor het altijd wel passend te krijgen is. Anders dan op sommige sites staat, geeft de display duidelijk aan hoe laat de afwas klaar is en ook via de app kun je dit zien.

Helaas had de installatie handleiding wel wat duidelijker gemogen. Het heeft heel wat tijd gekost om het te snappen (voor iemand die nog nooit eerder een vaatwasser heeft geïnstalleerd). Zo leek het op de tekening dat een rubberen matje op de bovenkant van de machine geplakt moest worden. Nadat we echter met heel veel moeite de machine netjes recht en strak onder het aanrecht hadden gemonteerd, kwamen we bij het plaatje waaruit bleek dat die lap juist onderaan de machine geplakt moest worden, balen dus, want de machine moest dus weer onder het aanrecht vandaan gehaald worden. En zo waren er nog wel wat raadsels op te lossen.

Maar al die ellende is snel vergeten als het apparaat eenmaal staat en werkt.

Pluspunten

  • Schone glimmende vaat
  • Veel programma's van Eco tot supersnel
  • Duidelijke display met status en eindtijd
  • Stil

Minpunten

  • De installatiehandleiding

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Mark Lambrix 21-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Simpel, makkelijk en top

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Wij gebruiken veel plastic bakjes, en omdat in deze wasmachine gebruik wordt gemaakt van zeolith is dit voor ons de beste vaatwasser. En ook nog te gebruiken via de iPhone.

Pluspunten

  • Zeolith
  • Gebruiksgemak
  • Besteklade

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

FiliusGron 09-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Veel opties, Degelijk apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Afgelopen week hebben wij in verband met het kapotgaan van onze vorige vaatwasser besloten deze Bosch machine aan te schaffen. We kozen deze vaatwasser vanwege de grote flexibiliteit van indeling in de waskorven. Ook geven wij de voorkeur aan een besteklade in plaats van een bestekmand. Daarnaast werd op de website van de verkoper aangegeven dat dit apparaat voor zowel de waskwaliteit als de bouwkwaliteit in de topklasse staat.

Het installeren van het apparaat is goed zelf te doen. Ik heb het nooit eerder gedaan en het ging vrij gemakkelijk. Je moet er wel even de tijd voor nemen om het netjes te doen. Zeker omdat wij het frontje van onze bestaande keuken er weer goed voor wilden hebben. Op een groot vel papier staat alles helder uitgelegd met duidelijke tekeningen. Dit vel is tevens het sjabloon voor het aftekenen van de boorgaten voor het keukenfront. In alles ervaar ik degelijkheid, doordachtheid en duidelijkheid. Een nadeel vind ik dat je veel verschillende gereedschappen nodig hebt om de installatie te volbrengen.

Het gebruik vind ik ook fijn. De eerste ingebruikname staat duidelijk op een klein papier omschreven. Even een waterhardheidstest erbij om de juiste instelling op de machine te gebruiken. Appeltje eitje, zo gepiept. Het akoestische eindsignaal van de vaatwasser is iets waar we van tevoren tegenop zagen, maar deze is instelbaar en zoals de fabriek dit aflevert echt voor ons niet storend. Het menu en de opties selecteren en instellen is ook heel eenvoudig en eenduidig te doen. De flexibiliteit van de korven is gelijk een goede keuze geweest. De pannen, verschillende maten borden en glazen en bestek passen er allemaal mooi in. De machine is relatief stil en bescheiden in de informatievoorziening op het frontdisplay (geen felle kleuren, onnodige informatie of non-informatie).

Kortom: een heel fijn en degelijk apparaat waar we nog lang plezier van hopen te hebben!

Pluspunten

  • eenvoudige bediening
  • eenvoudig in te stellen
  • Goede bouwkwaliteit
  • zeer flexibel in te delen korven
  • goede waskwaliteit

Minpunten

  • veel gereedschappen nodig om te installeren

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kees 14-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fluisterstille en uitstekend drogende vaatwasser

Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Nadat de vorige vaatwasser (SMEG PL148X) defect wat geraakt en na 10 jaar gebruik repareren geen alternatief was, op zoek naar een nieuwe stille vaatwasser. Gekozen voor een A+++ en fluisterstil uitgekomen op deze Bosch. Ontstellend stil en maakt goed schoon. Ook plastic voorwerpen zijn nu - in tegenstelling van de vorige - wel droog. Wel tamelijk prijzig, maar het geld dubbel en dwars waard. Even wennen aan de besteklade in plaats van een mandje, maar dat went snel.

De app (hoe verzinnen ze het) voegt niets toe. Op afstand zien dat de vaat klaar is, of de machine aan zetten is kul omdat er ook een timer aanwezig is. Duurzaamheid is nog weinig over te melden. In ieder geval erg tevreden over de machine. Overigens, de knoppen zitten op de bovenrand, de machine is om te zien daardoor erg "rustig", mooi design!

Pluspunten

  • Ongelooflijk stil
  • Ook plastic bakjes zijn droog
  • Energiezuinig

Minpunten

  • Tamelijk prijzig
  • App voegt werkelijk niets toe

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

J. Van Elsen 26-06-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Vaat komt er nat uit!

Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

4,0
Vaat komt er nat uit zelfs bij het extradroog programma. Er is iemand langs geweest die zei dat glansspoelmiddel het euvel zou moeten oplossen. Bij mijn oude siemens was dat niet nodig. Dus extra kosten . Ook geurt de vaatwasser.

Pluspunten

  • Schoon

Minpunten

  • Stank
  • Niet droog
  • Moet extra glansmiddel toevoegen

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Onvoldoende
Goed
Goed

Reageer

illy 13-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

mooie indeling licht ook zeer prettig energie zuinig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

10,0
mooie machine en zeer stil vele functies wat zeer prettig is prima prijs kwaliteit verhouding zeker aanrader voor grote gezinnen

Pluspunten

  • licht in machine
  • zeer schone vaat
  • veel programma's
  • zeer stil
  • ruime indeling

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Madeleine 09-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

zeer stil en efficient

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

10,0
Ter vervanging van een Bosch Silence uit 1993 direct gekozen voor het nieuwe equivalent van Bosch.
Nu 3 weken in gebruik. De machine is nog stiller dan de vorige.

Pluspunten

  • stil
  • veel keuzes voor gebruik
  • er gaat veel in

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Sjanie Vonk 21-03-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

vaatwasser

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

8,0
Fijne vaatwasser. Erg stil. Droogt eindelijk ook de plastic artikelen. Even wennen aan besteklade in plaats van korf.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 17-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Stille vaatwasmachine

Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

9,0
Bij de keuze van de nieuwe vaatwasmachine hebben wij met name geselecteerd op het geluidsniveau. De Bosch SMI88TS46E heeft als omschrijving staan 41 decibels. Wij hebben de machine een keer gebruikt en het is een wereld van verschil met de oude. Hij is echt stil.

Pluspunten

  • stil
  • energiezuinig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Paul 17-03-2018

Fluisterstille perfecte vaatwasser

Geschreven voor: Bosch SMI88TS46E

Algemene score

10,0
Deze vaatwasser doet precies wat BOSCH belooft en is nog stiller dan in de beschrijving staat. Na 2 maanden gebruik blijkt de machine inderdaad zeer energiezuinig en het mooie is dat de machine met onze zonnepanelen communiceert en onze groene energie dus optimaal benut. Ook de mobiele app werkt fantastisch.
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer

Toon meer reviews