Bosch Serie 8 SBV88TX36E - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Max. belading
13 couverts maximale belading
Geluidsniveau
42 dB

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 11 reviews die zijn achtergelaten voor de Bosch Serie 8 SBV88TX36E op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Harm 01-11-2019

Prima wasmachine

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

8,0
Ruime afwasmachine, met aparte bestekla bovenin (echt super). Hij stil en beter te onderhouden dan de vorige versie (qua reinigen) [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer

Cliff 19-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Stil, wast goed, degelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

8,0
Na 10 jaar heeft onze vorige vaatwasser het begeven, we waren tevreden over de vorige, dus we hebben weer een Bosch aangeschaft. Geen moment spijt van gehad.
Het LCD scherm is erg intuïtief in gebruik, wijst zich allemaal wel vanzelf.
Je kan het zelfs via een smartphone app besturen, maar daar moeten we nog even induiken.
Bevat erg veel functies tov onze vorige vaatwasser, maar het belangrijkste is: de vaat komt er schoon uit!

Pluspunten

  • Stil
  • LCD scherm
  • Gebruiksvriendelijk
  • Resterende-tijd indicatie

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

TK73 14-03-2019

Veel functionaliteit voor een goede prijs

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

8,0
Gezocht naar een extra hoge vaatwasser met besteklade, verlichting, aansturing via app en mogelijke integratie/aansturing zonne-energie. Gevonden in deze vaatwasser voor een prijs die bij andere merken voor de instapmodellen wordt gehanteerd.

Vooralsnog geen ervaring met Bosch als merk en met deze vaatwasser nog niet voor langere tijd, de betrouwbaarheid zal dus nog moeten blijken. De zijdelingse stabiliteit van de lades is beperkt en voelt daardoor minder solide. De wasresultaten zijn tot nu toe prima.

Verder prettig in het gebruik en lekker stil. Pluspuntje zou zijn als de sturing op afstand standaard aan zou staan (update?). En de kinderen vinden de projectie van de resttijd op de grond natuurlijk erg leuk...
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer

Z. B. 26-02-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Een echte vaatwasser!!!

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

10,0
Na juiste maten te hebben bepaald, zoeken, vergelijken, reviews lezen, enz. kwam ik er uit bij dit vaatwasser. Een tijd de prijsontwikkelingen gevolgd en uiteindelijk voor een zeer gunstige prijs de vaatwasser eindelijk aangeschaft. Zelf geïnstalleerd. Ook al ben ik zelf erg handig, de handleiding wat er bij zit is compleet en duidelijk, kortom goed.
De mogelijkheden kwa aanpassen van de rekken in de vaatwasser, zoals bijvoorbeeld de hoogte, zijn erg handig. Verschillende programma's met goede tijdsindicatie op de digitale display doen hun werk goed.
De tijd aanduiding geprojecteerd op de vloer is zeker handig.
De app heeft zijn voordelen en kan soms erg handig zijn maar de app heeft nog ruimte tot verbeteringen.
En als laatste maar eigenlijk de meest belangrijke, de was en droog resultaten zijn tot nu toe super!

Een aanrader voor ieder die op zoek is naar een echte vaatwasser! ;)

Pluspunten

  • Wasresultaat
  • Droogresultaat
  • Uitstel mogelijkheid
  • Opties binnen de app

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jan Thiermann 04-02-2019

Fabelachtig wasresultaat!

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

10,0
Onze keuken is inmiddels 13 jaar oud en de apparatuur begint aan vervanging toe te raken. De koel-/vriescombinatie vervangen door een Bosch apparaat en daarna kwam de inbouw koffiemachine aan de beurt. Een verschrikkelijke nare Bosch ervaring met de vervanging daarvan deed ons even in de wachtstand schieten mocht er weer een apparaat vervangen moeten worden. Recent ging het mis met onze oude trouwe vaatwasser.... De monteur was er erg duidelijk over: " ik kan 'm repareren maar als ik eerlijk ben moet ik u adviseren 'm te vervangen". Dat wisten we zelf eigenlijk al dus toen hij ook nog met een concurrerend aanbod kwam om een nieuwe Bosch machine te (doen) leveren en te plaatsen hebben we snel een besluit genomen. Deze vaatwasser is modern, ongelooflijk zuinig en levert een wasresultaat dat je moet zien om het te geloven! Wel hebben we geaarzeld tussen een uitvoering met mandje of deze met de besteklade. Na enkele dagen wil m'n echtgenote niets anders meer, wat een gebruiksgemak en wat een extra ruimte onderin.
Kortom, het vertrouwen in Bosch is weer een stukje hersteld ;-) en eh, de ondervonden service qua advisering en snelle levering waren top!
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer

Jan willem 19-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top afwasmacjine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

9,0
Na goed internet onderzoek en vergelijking van prijzen en specs met de bekende merken gekozen voor deze Bosch vaatwasser
die voor ons het meest geschikt is met de beste afwasresultaten met daarbij een zeer laag water- en energieverbruik!!

Pluspunten

  • Interieur ingericht voor maximale belading
  • Zeer laag energie verbruik
  • Degelijke rekken voor een lange levensduur
  • Programmavoortgang geprojecteerd op de vloer
  • Stil

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

MIVR 04-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Lekker ruim

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

9,0
De vaatwasser is helemaal naar onze wens. Lekker ruim qua indeling en ook nog lekker stil. Een juiste keus.

Pluspunten

  • Lekker ruim
  • stil
  • Indeling aan te passen naar je eigen wensen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Pascal 31-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Hele fijne machine!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

9,0
We hebbend deze vaatwasser nu enkele dagen in huis. We hebben sterk getwijfeld tussen een iets goedkopere klasse of deze, die met een cashback actie zo'n €250 duurder uitviel dan de goedkopere klasse. Uiteindelijk toch voor deze gekozen, vooral vanwege zijn flexibiliteit en zuinigheid. Over de hele levensduur haal je de besparing er wel uit, maar in de tussentijd ben je ook nog wat milieuvriendelijker bezig.

De flexibiliteit zit 'm b.v. in de mogelijkheid om de middelste lade in hoogte te verstellen. Dat is super handig als je ook wat ontbijtbordjes in die lade kwijt wilt, bijvoorbeeld.

De besteklade zorgt verder voor veel extra ruimte onderin omdat het mandje ontbreekt. Al met al kunnen we er zeker 25% meer in kwijt dan in onze vorige vaatwasser, wat ook weer de nodige besparing oplevert.

De vaatwasser lijkt overigens wel geoptimaliseerd te zijn voor de fervente wijndrinker, want er zijn diverse mogelijkheden ingebouwd om wijnglazen goed in te ruimen. Dat gezegd hebbende: hij droogt ze ook erg goed. Waar bij onze vorige Siemens er nog wel eens een druppel aan de rand bleef hangen is dat hier niet het geval.

Het koppelen van de app verliep overigens niet heel soepel: het duurde even voordat ik eindelijk connectie had gemaakt. Maar eenmaal geïnstalleerd werkt ie prima.

Pluspunten

  • Ruim
  • Flexibele indeling
  • Stil
  • Wast en droogt super

Minpunten

  • Het koppelen van de app was lastig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

A. 22-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi en stil apparaat

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

9,0
Mooie stille vaatwasser. Deze is net iets groter dan onze vorige. De Xl versie past ook perfect in onze keuken. De extra ruimte scheelt enorm in het gemak.
Grote borden passen nu wel.
App is een leuke aanvulling, maar geen must.

Pluspunten

  • Stil
  • Mooi apparaat
  • Verlichting is erg handig
  • Veel ruimte
  • Wasresultaat

Minpunten

  • Tot nu to nog geen ontdekt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Matthe 20-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

prima aparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

8,0
mooi aparaat, lekker stil en verlichting binnen ideaal. mooi dat je een apparte bestekla heb. tevens lekker zuinig

Pluspunten

  • stil
  • zuinig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jacob Smink 20-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Vaatwasser inbouw

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

9,0
praktische indeling, voldoende ruimte voor een grote vaat. perfecte droging van de vaat door PerfectDry systeem

Pluspunten

  • voldoende ruimte
  • perfect droog systeem
  • door indeling eenvoudig in de uit halen.
  • stil
  • energie zuinig

Minpunten

  • nog niet kunnen ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Karin 12-09-2018

Zuiniger, schoner, handiger

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

10,0
In vergelijking met mijn oude Bosch vaatwasser, zijn de glazen nu weer fonkelend en helder als ze uit de machine komen. Een onverwacht extraatje.
Door het hoge model is er altijd genoeg ruimte voor de grote pannen en schalen, of we nu met vier of met negen personen eten.
De machine staat in de woonkeuken en maakt een huiselijk achtergrondgeluid dat absoluut niet storend is.
Met een waterverbruik van 7,5 liter (dat is 3/4 emmer) kan je met de handafwas daar niet mee concurreren. Bij het vervangen viel op dat de machines een waterslot hebben, dat behoedt tegen onverwachte (slang)lekkages.
Het nut van de app was me niet duidelijk, maar nu hij waarschuwt dat de machine klaar is, vind ik zo'n reminder wel makkelijk! Het verbinden met internet was lastig. Dat lag aan ons door de provider dichtgetimmerde modem.
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.com

Reageer

Liesbeth 17-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Bosch vaatwasser

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

8,0
Mooie strakke vaatwasser met fijne indeling en stevige bestek lade. Wat er vreemd aan is is dat de verlichting alleen aan gaat als je op de power knop drukt (dus alleen als je een programma gaat kiezen). De vaatwasser is dan al volledig ingericht dus dan heeft het niet zoveel zin meer. Het drogen van de vaatwasser valt me een beetje tegen. Met de nieuwe technologie aan boord had ik iets meer verwacht. Managing expectations zullen we maar zeggen. Het drogen van borden etc. gaat trouwens wel erg goed.

Pluspunten

  • ruim en fijne indeling
  • stevige bestelade
  • mooie schone vaat

Minpunten

  • binnenverlichting
  • drogen nog niet echt spectaculair.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bosch Serie 8 SBV88TX36E 11-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Bosch Serie 8 SBV88TX36E vaatwasser

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

8,0
De rest van de keukenapparatuur was ook Bosch en heeft het altijd prima gedaan. Wilde het toch een geheel laten zijn. De ervaringen zijn welwisselend van Bosch maar deze machine lijkt goed (twee dagen in gebruik).

Pluspunten

  • verlichting
  • makkelijke instalatie
  • derde bestek rek
  • goed was resultaat

Minpunten

  • toch nog iets stiller verwacht

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

E. Arbouw 21-02-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige machine

Geschreven voor: Bosch Serie 8 SBV88TX36E

Algemene score

10,0
Wij hebben een open keuken. We hebben deze Bosch vaatwasser gekozen vanwege zijn A+++ label en zijn lage geluidsniveau. Dat bleek allemaal prima in orde te zijn. Na aankomst bleek dat het inwendige op vele manieren in te stellen is voor een groot aantal verschillende typen serviesgoed. Reuze handig. En de vaat wordt schoon en kurkdroog, het kan zo de kast in.

Pluspunten

  • Laag energiegebruik
  • Weinig geluid
  • Vloerprojectie, je ziet hoe lang het nog duurt.
  • Zeer flexibele inrinchting binnenwerk
  • Instelbaar binnenwerk

Minpunten

  • Geen uitleg over binnenwerk in brochure

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer