Toen onze keuken aan vervanging toe was, hebben we eerst een wensenlijstje gemaakt. Naast normale zaken als groter werkblad, de kleur, de kastjes, kookplaat en plaatsing van de nieuwe, energie zuiniger apparatuur, kwam ook de formaten van diverse zaken naar voren. Een daarvan was de nieuwe combi oven.
Belangrijkste punt: een groter model. De combi oven moest namelijk groter zijn dan de oven die we al hadden. Tuurlijk ook een stuk moderner en met meer, handigere functies. Gewoon naast de hoofdschaal nog de mogelijkheid hebben om er nog een bakje, bord of wat dan ook erbij te kunnen zetten, zo fijn. Gelukkig bleek er een merk te zijn die het door ons gewenste model grootte in het assortiment had.
Nadat eindelijk de nieuwe keuken geplaatst werd konden we eens goed kijken hoe de combi oven er uitzag. Nou op het eerste gezicht viel dat helemaal niet tegen! Dat is een flinke combi oven, precies wat we wilde. Normaal gebruik ik niet zoveel instructieboekjes maar dat moet bij deze oven dus wel. Om de combi oven goed te leren gebruiken moet je in het begin echt even het instructieboekje erbij pakken. Zoveel functies en niet iedere functie gebruik je evenveel. Alleen een advies; plaats geen kookwekker met een magneetje of iets anders met magneet op de oven! Binnen 1 week een flinke kras bij het verwijderen cq iets verschuiven van de kookwekker. Niet doen dus.
Als de eerste functies steeds bekender worden is de combi oven erg gemakkelijk in gebruik. Vlees braden, broodje afbakken, lasagne maken, soep of andere gerechten opwarmen, alles gaat snel en gemakkelijk. Mits je de handleiding regelmatig even doorneemt. Want met zoveel functies en mogelijkheden ontkom je er niet aan om soms even het handboek door te bladeren.
Ook voor het schoonmaken moest ik wel even kijken hoe dat het beste te doen. Ik blijf het lastig vinden overal bij te kunnen, met name het verwarmingselement. Wij zijn erg blij met onze aankoop en de combi oven doet wat hij doen moet heel goed.
Pluspunten
- het formaat
- kracht /vermogen
- uitvoering
- veel functies
Minpunten
- instellingen
- complex
- kras gevoelig