Siemens HB84H501 - Reviews

Specificaties
Uitvoering
magnetron met oven en grill (combi)
Inhoud
44 liter
Vermogen
900 watt
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 58 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Debby 31-05-2016
  • Product paar weken in bezit

draaiplateau / bakplaat is ramp!

Algemene score

7,3
Wij gebruiken de ovenfunctie in de Siemens HB84H501 veelvuldig en wat echt een groot nadeel is, is het draaiplateau. Daar moet koekjes beslag op, pizzadeeg enzz... maar de plaat is zo moeilijk in en uit de oven te krijgen zéker als de oven heet is. Je kan er maar amper bij, dat komt ook omdat de deur niet 90 graden open gaat.

Is hier geen alternatief voor te bedenken? Het is eigenlijk gewoon gevaarlijk!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
stef 17-06-2016

Op de foto is te zien dat de deur wel 90 graden openkan.

Reageer

kkkoooeeennn 31-10-2016
  • Product paar maanden in bezit

Lekt condensatie van het voedsel.

Algemene score

2,0
Ik kan deze oven niet aanraden, ondanks de andere goede reviews.

Ik had me dus gebaseerd op alle goede reviews van deze oven om deze aan te kopen. Ook had de oven alle functies die ik wenste. De oven ziet er mooi en degelijk uit.

Maar bij het gebruik van de oven lekte deze vocht, afkomstig van het condenseren van de etenswaren. Dit zou leiden tot schade aan de onderliggende kastjes.

Siemens heeft dan er "alles" aan gedaan om mij ervan te overtuigen dat er niks mis was met de oven,... Ik heb dan maar een filmpje gemaakt waarin ik een simpele kip heb opgewarmd, net zoals er beschreven staat in de handleiding. Op het filmpje zie je dat de oven lekt en heel wat water over de onderliggende kastjes loopt. Water en elektriciteit zijn ook niet de beste vriendjes,...

Na uiteindelijk "3" maanden mocht ik deze oven inruilen voor een nieuwe van hetzelfde type. Dat heb ik dan maar NIET gedaan. Ik heb een andere, duurdere oven besteld en bijbetaald. Ikzelf betrouwde het zaakje niet en vreesde ervoor dat ik opnieuw een lekkende oven zou krijgen, vandaar.

https://drive.google.com/open?id=0B5IpMq8aJrxMdnJvOTNWVGV4SFE
hier staan enkele foto's en filmpjes er over.

Pluspunten

  • Gemakkelijk te bedienen

Minpunten

  • lekt condensatie van etenswaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Slecht

Reageer

274au 16-06-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Mooie strak vormgegeven combi-oven. Gezien we een grote oven in het fornuis hebben zitten, is deze qua inhoud perfect voor ons. Niet dat ie klein is overigens, prima geschikt voor vrijwel alle taken.

De combi-oven laat zich eenvoudig bedienen: gezien de vele functies is dit zeker prettig. Ook handig is de meegeleverde sticker die in de oven geplakt kan worden, waarop een kort en bondig overzicht van alle functies staat.
Alle functies voert het apparaat perfect uit: ontdooien van verschillende producten gaat goed, en ook geen klachten over het bakken. De oven is ook lekker snel op temperatuur en klaar voor gebruik.

Het enige nadeel aan deze oven vinden we het feit de deur maar 80 graden geopend kan worden, en niet 90 graden (haaks). De geopende deur staat dus wat omhoog, waardoor als de oven op hoogte ingebouwd is en je wat kleiner bent, je moet opletten dat je niet met je armen/ellenbogen tegen het hete uiteinde van de deur komt bij het plaatsen of uitnemen van dingen.
Waarom er door Siemens voor gekozen is de deur niet de standaard 90 graden te laten openen is me een raadsel..

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

jos 22-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

uit blaas warme lucht

Algemene score

7,7
De oven is gooed ik kan geen punten noemen die niet voldoen voor deze prijs.
Ik wil wel een grote ergenis noemen en dat is uitblaas van warme lucht.als de oven boven de koelkast is ingebouwd blaast hij in je gezicht als je in de oven wilt kijken (bakresultaat)dit is niet leuk.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

ricardo 15-09-2015
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,3
de oven als zowel de magnetron doen uitstekend zijn werk.

met de velen opties van de oven kan u veel gerechten bereiden.

het is ook fijn dat de oven snel is afgekoeld zodat u de magnetron snel kan gebruiken.

fijn apparaat waar voor u geld !!

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

RoelofGR 20-08-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Eerder 20 jaar genoten van een Bosch Gourmet.
Op zoek naar vergelijkbare apparaten troffen wij de Siemens SIEMENS HB84H501 in het assortiment, volgens mij uit de zelfde stal als onze eerdere Bosch. Besteld bij BCC via internet en de volgende dag in huis.

Een uur na bezorgen staat de over te draaien met heerlijke "tomate provencale". Morgen weer wat anders. Grote belangstelling voor de stoominzet en heb al voor ogen wat we daar mee gaan doen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Danny 19-08-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
De oven lijkt van buiten groot maar is van binnen kleiner
maar verders ziet deze er mooi uit en werkt goed

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Johan671 05-07-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Ik heb de oven nu een paar dagen in gebruik en wat mij vooral opvalt is het bedieningsgemak en de zeer korte tijd die nodig is om de oven voor te verwarmen. De enige verbetering die ik zou aanbrengen is aan de deur, deze gaat nu niet helemaal vlak open maar wellicht zit hier een gedachte achter die ik zo één twee drie niet kan bedenken.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

walburga 19-11-2016
  • Product paar weken in bezit

hete lucht in gezicht

Algemene score

5,0
niet blij met de enorme wolk hete lucht die in je gezicht blaast als je de oven opent. Ook de boven plaat waar de pannen op staan is niet prettig, hij is te smal denk ik, pannen glijden er makkelijk af. En jammer dat er geen timer op zit. Al met al niet blij, vooral elke keer die hete lucht in mijn gezicht...Vraag me soms af of hij een mankement heeft?

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Goed
Voldoende

Reageer

wessel 25-10-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,5
De Magnetron/oven gedeelte is zeer ruim en makkelijk schoon te houden. Duidelijke display en gebruiksvriendelijk. Een nadeel er is geen railgeleiding voor een extra uitschuifbare bakplaat.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Toos 24-10-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Mooi apparaat. Heeft veel mogelijkheden. Maakt weinig geluid. Het enige minpuntje is dat deur niet 90 graden open kan.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

HB84H501 30-09-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Ook al heb ik dit apparaat nog maar net, hij doet het prima, is gemakkelijk schoon te houden. Ik gebruik hem voor koken, bakken en braden en ontdooien. Over de duurzaamheid kan ik nog niet oordelen, de oven is wel snel op temperatuur.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

anoniem 27-08-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,2
Mooi degelijk apparaat, enige jammere is dat de deur niet helemaal open kan tot volledig horizontaal. Aangeizne hij boven mijn koelkast gemonteerd zit is dit niet zo handig.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

hjwlogt 26-08-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

4,2
Prima combi, echter een heel groot nadeel, de uitblaas van warme lucht haalt de 65 graden, mogelijk schade aan overige kasten waartussen de magnetron is ingebouwd !!!

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht
Mich 28-12-2015

Heb het apparaat nu een week in gebruik en herken het probleem; heb inmiddels inderdaad schade aan de folie van de kastdeur onder de combi-magnetron!
Hoe heb jij dit opgelost?

Reageer

Thyson70 01-05-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,5
Bedieningsgemak is duidelijk en handig.
Gerechten gemakkelijk te bereiden.
Jammer dat er geen schuilplaat in zit om op verschillende hoogtes in te stellen.
2 ronde roosters en een draaiplateau hebben soms weinig ruimte voor broodjes bakken.
De broodjes worden wel goed gebakken op de roosters.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

V Gestel 17-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima combi magnetron. Mooi en makkelijk

Algemene score

8,0
Net een paar dagen in bezit. Mooi design makkelijk bediening paneel. Persoonlijk had van mij het instellen van de timer beter gemogen. Maar dat is wennen denk ik. Wij hebben geen last van de deur die niet helemaal 90° open gaat omdat hij bij ons op borst hoogte is ingebouwd. Uitblaas van hete lucht vind ik meevallen. Bij onze vorige atag. Was de lucht veel warmer. Het is tenslotte een hete lucht combi magnetron. Oven is snel warm met de snelle functie. Ontdooit programma's zijn handig en werken goed. Worstenbrood warm maken gaat ook prima. Verder nog geen ervaring met de pizza stand of cake bakken. Maar dat zal ongetwijfeld ook goed gaan. Duurzaamheid kan ik nog niet beoordelen. Kortom prima apparaat

Pluspunten

  • Snel warm
  • Bediening makkelijk

Minpunten

  • Geen echte minpunten

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Reinier 29-09-2017
  • Product paar maanden in bezit

Mooi, strak en goed apparaat

Algemene score

8,0
Apparaat doet het goed, veel vermogen. Staat prachtig in de keuken. We hebben 'm nog niet zo lang, dus nog niet alle functies uitgeprobeerd.

Pluspunten

  • Design
  • Vermogen

Minpunten

  • Klep gaat net geen 90 graden open, wat onhandig

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

ja46wo 19-09-2017

Complimenten

Algemene score

10,0
Combimagnetron, die geleverd is voldoet aan al onze verwachtingen. De monteur die het ingebouwd heeft heeft dit perfect gedaan.
Een 100% vakman.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

CarolineB 01-09-2017

oven lekt

Algemene score

4,0
Magnetron werkt prima, maat koekjes of iets anders bakken is een ramp. Draaiplateau helaas niet uit te schakelen, bakvormen passen vaak niet op het draaiplateau onder tegen de kanten aan te stoten en ik mis dus echt schuif om bakplaat in te schuiven. Deur kan niet helemaal open en als ik oven gebruik lekt deze op de kastdeuren eronder.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Marcornel 24-08-2017

Prima combimagnetron

Algemene score

10,0
Makkelijk bedienbaar door duidelijke gebruiksaanwijzing.
Handige snel voorverwarm functie.
Diverse ontdooi, kook en bakprogramma's.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Toon meer reviews