Homecinemaset kopen | Tips en informatie

Wil je een homecinemaset kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct home cinema sets vergelijken Bekijk en vergelijk

Homecinemaset

Ga voor intense filmbeleving

Hou je van films en series, maar wil je wel echt het gevoel hebben dat je er middenin zit? Dan is een goede homecinemaset de oplossing die je zoekt. Voor liefhebbers van audiovisueel entertainment biedt zo’n set absoluut meerwaarde. Met een homecinemaset verander je jouw huiskamer in een bioscoop.

Wil je een nieuwe homecinemaset kopen, dan is het handig als je weet waar je op moet letten als je er eentje gaat aanschaffen. Wij helpen je graag de beste homecinemaset te kiezen voor jouw situatie.

Direct homecinemasets vergelijken

Eigenschappen

De eigenschappen van een homecinemaset

Er zijn heel veel mogelijkheden als je een homecinemaset kopen wilt. Welke eigenschappen jouw nieuwe apparaat moet hebben, hangt natuurlijk af van jouw wensen, eisen en budget. Lees hieronder meer over de features.


Aantal luidsprekers

Mocht je willen weten waar de cijfers 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 7.1 of 9.1 voor staan: dat is het aantal luidsprekers dat de homecinemaset bevat. Bij een 5.1-opstelling zijn er twee frontspeakers, één centerspeaker en twee zij-achterspeakers. De 1 achter de punt staat voor de subwoofer voor de lage tonen. Zet je hier nog twee extra achterluidsprekers bij, dan spreken we van een 7.1-opstelling. Zo kun je het aantal kanalen inzetten dat de set maximaal aankan.

Uitgangsvermogen

Wil je een extra krachtige homecinemaset, ga dan voor veel uitgangsvermogen. Het aantal watt staat er altijd bij. Dit getal verdeel je over het aantal speakers dat de set aanstuurt en zo bereken je het vermogen per luidspreker. Hoe hoger dit vermogen, des te beter de kwaliteit van het geluidsniveau. Je speakers moeten dan wel kwalitatief hoogwaardig zijn.

WiFi

Heb je een homecinemaset met WiFi, dan kun je vanaf je computer draadloos muziek streamen naar je set, als onderdeel van je netwerk.

Bluetooth

Stream via Bluetooth je muziek draadloos vanaf bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Dat kan alleen van dichtbij, want het bereik van Bluetooth is beperkt tot maximaal zo'n 10 meter.

HDMI

HDMI is tegenwoordig de meest gebruikte aansluiting. Je kunt via een HDMI-kabel zowel beeld als geluid digitaal doorgeven. Aangezien vrijwel alle moderne randapparatuur beschikt over een HDMI-aansluiting, is het handig dat je homecinemaset ook minimaal een HDMI-ingang heeft. Dan kun je de AV-signalen van deze apparaten zonder kwaliteitsverlies afspelen via de homecinemaset. Met de HDMI-uitgang kun je de signalen in hoge kwaliteit weer doorgeven naar je tv.

Andere aansluitingen die de set kan hebben, zijn scart, coax en USB.

AirPlay

Kies je voor AirPlay op de homecinemaset, dan kan je muziek vanaf een mobiel Apple-apparaat draadloos streamen. Dus heb je een iPhone, iPod Touch of iPad, sluit de set dan aan op hetzelfde netwerk als het mobiele Apple-apparaat.


Soorten

Soorten homecinemasets

Er zijn verschillende soorten homecinemasets. Welke het beste bij je past, hangt af van je wensen en eisen. We zetten de diverse types voor je op een rij, zodat je zelf je beste homecinemaset kunt kiezen.


 • Standaard homecinemaset

  Ben je op zoek naar diepte in je geluid, dan is een standaard homecinemaset de oplossing voor je. Deze set zorgt voor een optimaal geluid, waar je ook zit. De luidsprekers staan echt om je heen. De beleving is extra intens doordat het geluid dat van achteren hoort te komen ook echt van achteren komt. Je hoort het verschil. Een standaard homecinemaset kun je aansluiten op je dvd-speler, blu-rayspeler of receiver.

 • Met blu-rayspeler

  Je zult veel homecinemasets tegenkomen die zijn uitgerust met een blu-rayspeler, die overigens ook gewone dvd’s kan afspelen. Hiermee kies je voor HD (High Definition) beeldkwaliteit. Door de speakers van je homecinemaset via een digitale audio-aansluiting te koppelen, kies je hiermee ook voor de hoogste geluidskwaliteit.

 • Draadloze homecinemaset

  Wil je geen gedoe met kabels? Kies dan voor een draadloze homecinemaset. Daarvan kun je de luidsprekers draadloos aansluiten, zowel de achterspeakers als de subwoofer. In sommige gevallen moet je eerst een losse zender aanschaffen om de set draadloos te maken. Ook al hebben de speakers geen kabels, ze hebben nog wel steeds stroom nodig.

 • 3D-homecinemaset

  Veel moderne homecinemasets beschikken over een blu-rayspeler waar je ook 3D-beelden mee kunt afspelen. Hierbij is de beleving van het kijken naar een film een stuk intenser. Je tv moet echter wel geschikt zijn voor 3D om dit te kunnen ervaren. Je hebt er ook een 3D-bril voor nodig. Uiteraard dient ook de film 3D te zijn.


Verschil met een soundbar of receiver


Als je het objectief bekijkt, is een homecinemaset de gulden middenweg tussen een soundbar en een receiver. Een soundbar is simpeler te installeren, mooier om te zien en goedkoper in de aanschaf. Maar een homecinemaset biedt beter en ruimtelijker geluid. De overtreffende trap is dat je die set combineert met een receiver. In dat geval heb je het beste geluid in een echte surroundmodus.

De vraag die je jezelf moet stellen is: hoe belangrijk vind je de geluidskwaliteit en hoeveel geld heb je hiervoor over? Hoe meer je te besteden hebt, des te beter is de beleving die je kunt aanschaffen.


Keuzehulp

De beste homecinemaset voor jouw situatie


Weet je al hoeveel luidsprekers je wilt hebben voor jouw ideale surroundopstelling? Daar kun je eenvoudig je (draadloze) homecinemaset op selecteren. Hoeveel uitgangsvermogen wil je hebben? Verder kijk je natuurlijk naar de aansluitingen en diverse draadloze opties.

Wil je een aparte blu-rayspeler aansluiten of een geïntegreerd exemplaar? Is draadloos streamen via Bluetooth of AirPlay mogelijk? En welke aanvullende opties vind je belangrijk?

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie de beste homecinemaset kopen.


Direct home cinema sets vergelijken Bekijk en vergelijk

Nieuws

Nieuws op het gebied van homecinemasets


De kwaliteit van beeld en geluid verbetert nog steeds. Een moderne homecinemaset heeft een hdmi 2.0-uitgang met hdcp 2.2 en ondersteuning voor Ultra HD-content. Ook zijn draadloze multi-roomspeakers in opkomst. Hiermee kun je verschillende soorten speakers aansturen met je draadloze homecinemaset in diverse ruimten van je huis. Allemaal centraal of per luidspreker te bedienen via een app van de speakerfabrikant.


Beste home cinema sets
Populairste home cinema sets