Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.

KEF KHT2005.2

8,9 Lees 49 reviews

Vergelijkbare producten

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 49 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Adz 15-04-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,7
Ik gebruik de luidsprekercombinatie Kef KHT-2005.2 tesamen met een Denon versterker (AVR-2309)en ik ben er zéér tevreden over.
Diepe klank...echt een goed geluid.

Eén nadeel: Het subwoofer-probleem (PSW2010)....namelijk het luide bromgeluid nadat hij uit stand-by kwam of na een paar seconden als hij werd aangezet.
Het probleem begon bij mij eerst sporadisch maar na een tijdje steeds meer en meer.

Dankzij het internet en een goede soldeerbout was dit in no-time verholpen.
Mocht er nog iemand met dit probleem zitten dan wil ik u er steeds mee helpen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Onvoldoende
RevDo 23-11-2013

Sinds kort heb ik ook een brom op de subwoofer.
Kan iemand mij vertellen hoe dat op te lossen is?
Ik zit ruim buiten de garantie van 5 jaar, maar ben nog steeds super tevreden...

Reageer

sjaki 26-01-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
ben anderhalf jaar in het bezit van deze set,en hij bevalt me goed.
ook ik heb een brom in de sub,
wat trouwens later een aardlus bleek.stroomkabel omgedraaid en opgelost.
ik heb een mail naar de importeur van kef gestuurd omdat er maar 2jaar garantie op de elektronika in de sub zou zitten.kef heeft het me verlengd naar 5 jaar.dit zal wel alleen gelden als je bij een officiele dealer gekocht hebt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Bart-b 23-01-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,7
ik heb de set nu al 2 jaar en ben nog steeds tevreden.

Speakers zijn van mooie zware kwaliteit, gebruik wel goede kabels, bv van Monstercable.

SW is top, je kan aan het geluid niet ontdekken waar hij zich bevindt!

Vooral de 5.1 bij films is deze set uitmumtend, stereo (radio/cd)goed.
(versterker: Yamaha RXV-650)
Prijs voor deze set was ooit rond de 1400.... Suc6

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

kefkef 04-07-2008
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb sinds drie weken deze luidsprekerset gekocht inclusief de statieven.
Sinds kort dus geen stereo meer....
Ben erg te spreken over de set, goed geluid in combinatie met de Panasonic SA-XR59.
Zelfs normale stereo cd's/mp3's klinken goed.
Alleen vind ik de centerspeker niet mooi qua vormgeving.
Natuurlijk smaken verschillen maar een ronde centerspeaker voor/onder een nog steeds rechthoekige TV(Plasma) is niet ideaal.
Waarschijnlijk toch maar vervangen door een iets strakkere vormgeven centerspeaker.
Daarom maar een 7 voor design.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende

Reageer

ferryo 26-05-2008
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
Door een luisterproef een aantal jaar geleden zeer enthouiast geworden over deze deze speakers alleen de sub door hoorde ik niet altijd even positieve geluiden over.
Door deze speakers te combineren met een REL QUAKE II is het resultaat meer dan uitstekend zuiver helder dynamisch en niet schel (reciever Sony str-db 930 uit de QS serie) zeer zeker aan te raden en naar mijn mening in zijn prijsklasse een van de allerbeste surround systemen op de markt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Daantje79 25-04-2008
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Deze set staat nu een aantal weken in mijn huiskamer i.c.m. de PAnasonic SA-XR59 receiver. Schitterend design, satellietspeakers hebben een lekker gewicht (dus niet van die plastic dingetjes:)), hele goede subwoofer die ontzettend strak rake klappen uitdeelt. Ik was wat huiverig voor muziek afspelen, aangezien ik voorheen twee mooie staande speakers had. Echter, voor muziek voldoet deze set wat mij betreft ook ruimschoots!! Een enorme pre op andere setjes!! Nu deze set voor rond de 500 euro wordt aangeboden, kan ik deze iedereen aanraden. Natuurlijk, smaak speelt een grote rol....maar over sommige smaken valt immers NIET te twisten!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jordi Bruijnzeels 24-04-2008
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb deze speakerset icm met een Pioneer 917v-k receiver. Deze set is absoluut een aanrader. Het geluid is zuiver, helder, en de bas klinkt geweldig. Dankzij receiver veel opties in te stellen en alles goed op elkaar af te stellen.
Playstation 3 erop aangesloten en gamen maar. Ongeloofelijke effecten en realistisch surround. Het is een flinke investering, maar het is zeker de moeite waard! (3 maanden in bezit)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Damdun 09-04-2008
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
Gisteren heb ik op advies van de verkoper deze KHT-2005.2 gekocht. Aangesloten op een Harman Kardon AVR 245. Het geluid is echt verschrikkelijk mooi, zuiver en vol met de subwoofer goed ingesteld. Daarbij is het design ook zeer mooi, maar dat is een kwestie van smaak. Kef was volgens de verkoper beste in deze prijsklasse. In eerste instantie had ik de HKTS 11 willen kopen maar kwam wel in de buurt van deze Kef-speakers maar overtrof ze niet.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hankey 02-01-2008
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
vervolg eerdere revieuw.
De set nu ca 14 dagen in bezit.
Werkt nu in 7-1 opstelling in combinatie met de omkyo 605 en de Magnar 9 luidsprekers voor. tevens de luidsprekerstandaards aangeschaft.
Het geheel klinkt echt geweldig goed en wij zijn op dit moment zeer tevreden.
De dynamiek en het zuivere en goed gepositioneerde geluid is overweldigend.
Vannacht eerste deel van ord of the Rings gekeken en geluiden tegen gekomen die wij nog nimmer hebben gehoord .
Kortom zeer tevreden.
groet
Hankey

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

peter van der linden 09-11-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,3
Heb de Kef luidsprekers reeds sinds lange tijd in bezit. in het begin gebruikte ik ze ook voor de front en centerluidspreker. Dit gaf een schel geluid. Daarom besloten om de installatie met front luidsprekers te vervangen en de kef luidsprekers te gebruiken als rear luidsprekers. In deze combinatie voldoen ze ruimschoots.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed

Reageer

wlv3 04-06-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Heb de kef 2005.2 speakers een aantal weken in bezit. Vindt deze set helemaal top. Zit een zeer goed geluid in. Deze speakerset heb ik in combinatie aangesloten op de Onkyo 604e reciever. Moet zeggen een zeer goede combinatie.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

geluidje 07-03-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Na lang lezen en zoeken deze set gekocht met Yamaha versterker en DVD speler. Geweldig geluid! Over de duurzaamheid kan ik helaas nog niets zeggen, echter volgens mij is de subwoofer van een nieuw type inmiddels en hoop dat daarmee de 'oude' problemen verholpen zijn. Duurde even voordat alles goed ingesteld was maar heb nu een geweldig geluid en beleef muziek anders dan ooit tevoren. Aanrader dus...

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Robertm 05-03-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Ik ben een tijdje in het bezit van deze set. Hiervoor had ik bose. Deze set van Kef heeft een ingetogen geluid, niet zo overheersend als bij bose. De set is aangesloten op de Onkyo avr 604. Deze set enkel kopen voor film, dat is niet nodig hoor. Voor muziek en film een uitstekende set. Ondertussen heb ik een paar films bekeken en je weet niet wat je overkomt. Voor beeld en geluid ga ik niet meer naar de bios, wel voor de gezelligheid natuurlijk ;)
Bij de meeste suround sets van deze prijsklasse (HK, JBL en Focall) vond ik het verschil tussen hoog en laag te nadrukkelijk aanwezig. Bij deze set vind ik het verschil nauwelijks merkbaar.
De 5005 serie vind ik nog iets beter klinken maar €1300 extra neertellen gaat mij veel te ver.
Voor zowel geluid als design een 10. Er zullen zeker betere setjes te koop te zijn maar dan betaal je ook meer. Het design moet je verder aanspreken. Ik ben er over te spreken. Ik weet niet wat ik van de duurzaamheid mag verwachten. Ik lees wat berichten over de sub. Ik heb me laten aanbevelen om de sub 's nachts uit te zetten. Ik heb dus alle apparatuur op 1 schakelaar gezet die 's nachts (en soms overdag) uitstaat.

Ik zou zeggen, ga luisteren en vergelijk en je bent verkocht.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

bmonninkhof 17-02-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb deze set bij een internet winkel gekocht (via de kieskeurig). Slechts één dag later had ik deze set al thuis en kon uiteraard niet wachten om mijn aankoop te bewonderen. Hiervoor wou ik eigenlijk de Harman Kardon HKTS 11 kopen, maar de bass-box is hier zo enorm van dat ik toch maar even verder ben gaan kijken. Bij het uitpakken van de dozen viel me dus op dat deze bass-box een heel stuk kleiner is en ook nog een zeer mooi (over smaak valt te twisten). Alles voelt zeer degelijk aan en de vestigingspunten op de satelliet speakers zien er goed uit. Ik moet nog ontdekken hoe je ze aan een muur kunt bevestigen, maar dat zal wel in de handleiding staan. Een superaankoop zo op het eerste gezicht. Mijn gehele set bestaat overigens uit:

Pioneer AV 1016
Pioneer DVD 696
Kef 2005.2

Review criteria:

Uitstekend

Reageer

Ad V 03-02-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Ben sinds kort in het bezit van deze geweldige set van KEF nl de 2005.2.Ik moet zeggen een werkelijk fantastische set met een geluid waar je u tegen mag zeggen.Deze set aangesloten op de Denon AVR 2307 en een werkelijk machtig geluid komt uit deze design speakers,want ja het oog wil ook wat.Microfoon niet gebruikt bij het afstemmen van het geluid maar puur op gehoor alles ingesteld.De duurzaam heid kan ik nog niet over oordelen dus als dat aan de orde komt dan zal ik dat zeker laten weten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Balthazar 26-10-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,7
Het design is uitstekend, de geluidskwaliteit is goed maar de duurzaamheid is
onder de maat. Na iets meer dan drie jaar heeft de sub een paar weken geleden
de geest gegeven op dezelfde manier die hier al vaker beschreven is. Het
ratelende geluid is het relais dat de eindtrap (of de luidspreker) in moet
schakelen vanuit stand by. Dat werkt dus duidelijk niet meer goed.
Waarschijnlijk vanwege een defect in de voeding. Ik heb het ding open gemaakt
en de twee dikke voedingselco's, waarvan er één duidelijk defect was,
vervangen. Dat is een heel gedoe, de versterker is niet echt op repareren
gebouwd. Ik kan me voorstellen dat een reparatie bij KEF, waarbij ze de
printplaat met voeding en eindversterker waarschijnlijk in zijn geheel zullen
vervangen, inderdaad zo'n €200 gaat kosten zoals hieronder gesuggereerd wordt.
Na vervanging van de elco's ratelde het relais nog steeds even vrolijk, er is
dus meer beschadigd, maar zonder schema kom ik niet verder. Ik heb inmiddels
bij een internetwinkel een Klipsch KSW 10 gekocht en de KEF sub wordt (zonder
de luidsprekerunit, wie weet wat ik er ooit nog eens mee kan) afgevoerd.
Overall conclusie voor mijn KHT 2005.2: slechte prijs/prestatie verhouding.

Ik vermoed dat het probleem te maken heeft met een versnelde veroudering van de
elco's in de voeding door de stand by stand. Het grootste deel van de
versterker staat continu onder spanning. Dat betekent ook een continue
warmteproduktie in de kast waardoor de verwachte levensduur van de elco's nog
eens extra naar beneden gaat. Ik adviseer iedereen die een KEF PSW 2010 bezit
of wil aanschaffen om het ding na elk gebruik uit te zetten (zelf ben ik er dus
te laat achter gekomen).
Ik ga nu mijn nieuwe Klipsch sub via een geschakelde netaansluiting van mijn
Sony-reciever in- en uitschakelen. Als je dat met de KEF sub ook wil doen en
als je versterker of reciever die mogelijkheid heeft, wel even op het maximaal
te schakelen vermogen van de geschakelde netaansluiting letten (aansluitwaarde
KEF sub is 220VA bij maximaal vermogen).

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Slecht

Reageer

PietjeB 14-10-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,0
Heb de set al 2.5 jaar naar volle tevredenheid, helaas is nu de subwoofer
defect.
Zodra er stroom opkomt en het groene ledje oplicht een vreemde ratelende toon
(rrrrrrrrrrr)

Deze klacht is al vaker voorgekomen zie ik aan de reakties hieronder,

Heb de subwoofer vandaag weggebracht naar de winkel.
Hoop dat deze wordt gerepareerd op coulance-basis.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

cjrj 02-10-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,5
sinds een half jaar in bezit en moet zeggen dat het geluid me wel bevalt wad
eerst nogal sceptisch over deze systemen maar dit setje mag er wezen.
alleen de afstelling daar ben je wel even mee bezig.
subwoofer is moeilijk af te regelen.
dts klinkt geweldig gewoon 2 kanaals stereo is gewoon goed.
het uiterlijk van de eitjes vind ik bijzonder smaakvol en
ben er dan ook zeer tevreden mee

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

GKuitG 11-09-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,7
Geluidskwaliteit:
Mijn ervaringen zijn divers.
Als het gaat om films met DD/DTS is er niets op aan te merken. Gewoon subliem!
Igv muziek DVD's met DD/DTS ondersteuning waarbij de stem enkel uit de center
speaker wordt weergegeven is het geluid onder de maat. Gelukkig kan ik met mijn
Denon receiver het 'center geluid' ook versturen naar de front speakers.
Hiermee realiseer ik een verdeling van het center geluid over drie speakers wat
een verbluffend beter resultaat geeft. Conclusie: één 'eitje' is niet afdoende
voor het center geluid als het gaat om muziek DVD's. Als je kijkt naar de
KHT3000 vermoed ik dat KEF dezelfde conclusie heeft getrokken. Hier is het
bekende KEF center eitje vervangen door een KEF SUPER ei.
Het twee kanaals stereo geluid wordt (gekeken naar de omvang van de speakers!!)
redelijk weergegeven. Overigens kan mijn Denon receiver het stereo geluid
verbeteren door gebruik te maken van de vijf kanaals stereo feature.

Design:
Het design verveelt zelfs na 3 jaar nog niet. Bij KEF hebben ze absoluut smaak!

Duurzaamheid:
Nog geen problemen gehad.

Overig:
De instellingen van de subwoofer zijn te vinden op de achterzijde. Dit is
totaal niet praktisch. De keuze tussen praktische bruikbaarheid en design is
hier wel duidelijk.

Daarnaast blijven de KEF stands verschrikkelijk duur. Ik wacht nog steeds op
een flinke prijsdaling. Het probleem is dat er geen alternatieven zijn en dat
weet KEF.

Ben benieuwd naar de prestaties van de KHT3000.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

kds 14-08-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

10,0
een mnd in bezit wat een geluid ik snap de negatieve reacties niet helemaal heb
er zelf gelijk de duurste kabels aan gezet geen problemen je moet het niet
gelijk open draaien laat het even inspelen anders blaas je de heleboel op en
heb je het aan jezelf te wijten verder heb ik het aangesloten op een panasonic
reciever en dvd recordr nu nog een lcd van panasonic en het feest is helemaal
compleet

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews