Samsung S Series HX-DU015EB - Reviews

Specificaties
Intern of extern
extern
Interface
USB 2.0
Capaciteit
1500 GB
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 30 reviews die zijn achtergelaten voor de Samsung S Series HX-DU015EB op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,5

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

burp-on 09-09-2013
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb deze externe nu bijna 2 jaar en nooit problemen mee gehad. Je moet hem ook wel gebruiken zoals het hoort. Gewoon nejes afsluiten. Je kunt er wel je eigen gebruiksaanwijzing op los laten maar dan moet je ook niet zeuren dat ie het dan niet doet. Ik vind het een prima apparaat.

Reageer

SAB83 14-07-2012
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
Heb de schijf nu twee jaar in mijn bezit, en regelmatig problemen mee gehad. Het niet aan willen gaan zoals dat hier al eerder beschreven werd, is mij bekend. Ben tijden bezig geweest het ding aan en uit te zetten voordat het lampje weer ging branden. Het leek te maken te hebben met het uitschakelen avn de HD na het uitschakelen van de PC. Het leek er in ieder geval op dat ik geen problemen had met inschakelen als ik de schijf netjes had ontkoppeld en uitgeschakeld vóór afsluiten van de PC. Vind dat dat eigenlijk niet hoort. En soms vergat ik dat het ding nog aan stond.

Gisteren kwam ik er achter dat ik het ding heb staan, was alweer vergeten dat ik hem had. Zo vaak gebruik ik hem dus niet. Dus gisteren door m'n bestanden zitten bladeren. Ik gebruik de schijf als backup van foto's,films etc.
Vandaag doet ie het echter niet meer. Als ik hem aanzet, krijg ik de melding dat de schijf eerst geformatteerd moet worden voordat je deze kunt gebruiken. Dan ben je dus wel je data kwijt. Ik wil nu proberen om de schijf in te bouwen om hopelijk mn data er nog af te kunnen halen. Misschien werkt ie nog goed als interne HD, maar eigenlijk vertrouw ik het ding niet meer.
Echt een onding. Teveel problemen mee gehad. Niet kopen!
DreeB 15-08-2012

Ik heb precies hetzelfde, ik gebruik hem voor mijn MediaPlayer. Ik laat de SSS aan staan dus de MP bepaald of hij aan of uit staat. Dat geeft dus problemen.
Ik heb (bijna) alle data eraf kunnen halen, geformatteerd, maar nu wederom dat hij niet gezien wordt door mijn MP en niet meer aan gaat.

Ik koop hem nooit weer!

Reageer

DreeB 27-04-2012
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
Helaas ben ik ook de dupe van uitvallen van deze HDD. Van de een op de andere dag opeens niet meer aan te slepen. Bovendien is hij niet snel, heb spijt van de externe voeding erbij. Volgende keer geen SSS meer!!

Reageer

fred 2008 01-05-2011
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Het wordt wel is tijd dat ik ook maar een review geef, ik heb inmiddels de schijf een klein jaartje in bezit,wat de andere mensen schijven over het uitvallen van de schijf,daar zelf heb ik geen last van (gelukkig). Heb er zelf twee van een tot nu toe geen problemen ermee.Ik beoordeel de schijf omdat veel mensen er problemen mee hebben, misschien een slechte serie of zo, de enige wat irritant is het lichtje als je een film kijkt, gewoon afplakken met zwarte tape probleem opgelost.

Reageer

TomR 23-04-2011
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

4,0
helaas recentelijk gecrashed.. voor mij geen Samsung meer.
Verder behoorlijk traag. Adviseer voor externe disks toch voor eSata!

Reageer

Rianne90 12-03-2011
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb deze schijf al geruime tijd in mijn bezit, toppie!
Hiervoor een van een ander merk gehad, drie keer bagger.
Onderstaand verhaal lijkt erop dat er iets met de schijf gebeurt is waar hij niet tegen kan, een valpartij bijvoorbeeld.

Voor mij geen andere meer, inmiddels is de schijf vol, dus op naar de 2e zelfde externe harde schijf!

Reageer

Albert2010 05-11-2010
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

1,0
Slechts een paar weken in mijn bezit. En nu al kapot

Ik had alle data van mijn computer hierop gezet zodat ik een verse installatie kon doen.
Start hij 2 weken later niet meer op. Hij doet helemaal niets meer, lampje brand niet, hij zoemt niet. Dit klink typisch als een storing in de aansturing van de electronica en niet als een probleem met de harddisk zelf.

Terug naar de winkel die mij waarschuwt dat als zij de drive in nemen je een nieuwe harddisk terugkrijgt. Samsung stuurt een nieuw exemplaar terug, zonder te proberen je data te redden. Sterker nog ze willen niet eens proberen alleen het kastje te verwisselen en de oude schijf in een nieuw kastje te stoppen.

Samsung gebeld, die bevestigen dit.
Gevraagd of ik de drive open mag maken om zelf proberen de data van de schijf af te trekken. Dit mag natuurlijk wel, maar dan moet je de zegeltjes verbreken en verlies je je garantie.

Klacht neergelegd bij Samsung. Komt als reactie dat ze werkelijk niets kunnen doen.

Conclusie:
Of kans op je data te redden, daarna zit je met een kappote schijf. 100 euro weg.
Of je bent je data kwijt en heb je een nieuwe harddisk.

Ik denk dat ik voor het redden van mijn data ga, een externe schijf die zo slecht en onbetrouwbaar is als deze (Lees maar eens na op deze site en andere plaatsen op het internet) Daar heb je niets aan als backup medium.

Ik ben zwaar teleurgesteld in het service apparaat van Samsung.

En voor mij nooit meer een Samsung
Robert2310 04-04-2012

Beste Albert,

Ik heb nu de zelfde storing voor de tweede keer. Informatique is de leverancuer en geeft hetzelfde aan. Ik wil je vragen wat jij hebt gedaan om de data te redden.

Reageer

Bert-nl 03-11-2010
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

3,0
De eerste in Januari gekocht in Juli deed deze opeens niets meer, heb hem toen omgeruild gekregen voor een nieuwe. Deze is er nu weer mee gestopt net 3,5 maand in gebruik. Ik gebruikte hem als backup van mijn foto's en muziek. voor mij geen aanrader, valt me tegen van een merk als samsung dat ze zo iets durven te verkopen.

Reageer

Rob061018 25-10-2010
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,0
Een tijd geleden heb ik hier vermeld dat deze schijf telkens uitviel, problemen met de voeding. De schijf is teruggestuurd naar Samsung voor controle en eventueel reparatie. Na ongeveer 3 weken kwam het bericht dat hij niet te repareren was, een specificatie van het mankement werd niet gegeven. Ik heb een nieuwe schijf ontvangen, zelfde type, en deze draait al weer langere tijd probleemloos. Misschien een slechte serie geproduceerd, wie zal het zeggen. In ieder geval ben ik weer tevreden, zeker omdat ik mijn bestanden nog van de haperende schijf heb kunnen redden.

Reageer

corrie2010 22-10-2010
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

3,0
Ik was zeer tevreden,totdat hij niets meer doet van de ene dag op de andere.
Nou ik heb hem maar open gemaakt,Aan gesloten op de computer stroom er op is maar 12 volt.
Ik til de hardeschijf en beetje op en plots begint hij het to doen.
Nu moet ik regelmatig om hem aan de gang te krijgen de schijfoptillen.
Denk dat er ergens een los kontakt zit,Maar waar weet ik nog niet daar moet ik nog naar kijken.

Cor

Reageer

Inte Muller 20-09-2010
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Reeds 3 van deze schijven in bezit. tot nu toen ook nog geen problemen mee gehad. We zullen beginnen met zijn 2 min punten, hij slaapt wel eens in, als de film dan 3 seconden draaid dan schokt hij even (1 sec).
Hier heb je dan ook geen omkijken naar tijdens de film. Ik zelf gebruik ze voor aan mijn mediaspeler.
Ze gaan de erop en eraf met grote regelmaat.
Een tweede min punt is ze zijn niet stapelbaar.
Ik ben er alleen maar positief over.
Stille schijf met lekker veel ruimte.
InteMuller 28-12-2011

Dit is een kleine update. Ik heb er nu 5 in mijn bezit en de eene film na de andere gaat erop.
Zo ook gaan de schijven van boven, mijn hobbykamer, naar de zitkamer om aangesloten te worden aan mijn mediaplayer. Het voordeel is dat wanneer je er een paar heb, voeding en kabels overhoud en waarvan 1 set continu aan mijn Xtreamer hangt. Ondanks alles heeft er tot nu toe geeneen begeven.

Mijn bevinding met de 2TB/usb3 zijn minder positief daar begaf er 1 al naar 3 maanden.

Wat ik echt een pre vind is dat je hem aan en uit kunt zetten aan de voorkant. Het gegraai aan de achterkant bij andere schijven is ook niet alles. Wat ook een voordeel is dat de schijf ligt en niet staat "is toch wat stabieler", belangrijk als je erveel mee aan de wandel gaat zoals ik.

Reageer

Fritss123 16-08-2010
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Heb deze schijf 3 weken geleden gekocht. Prima ding.

Ik heb als eerste even de schijf geformateerd van FAT naar NTFS zodat ik er in een keer grotere bestanden op kan zetten, van meer dan 4GB.

Daarna heb ik de schijf gelijk volgepompt met zo'n 600GB aan bestanden. En de schijf werkt nog prima.
Er zit dus een draaiknopje op om de schijf aan/uit te zetten. En om het lampje feller/zachter te zetten, wat ik zelf een beetje onzinnig vindt. Ik heb hem maar op z'n zachts gezet, spaart weer energie :D

Na zo'n 5/10 minuten gaat de schijf in een idle ( schijf stop met draaien). Soms heb ik er wel last van als ik even snel iets op m'n schijf wil doen. Maar de schijf is weer toegankelijk naar zo'n 4/5 seconden.

De schijf voldoet aan mijn eisen, ben dus tevreden.

Reageer

mark j bakker 07-08-2010
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

1,0
De grootte van deze harde schijf was mooi ruim zodat it alles bij elkaar kon zetten (muziek, films, foto's etc). Voordat ik een 2e bakup van deze schijf kon maken is er na een paar weken helemaal niets meer mee te beginnen, ALLES kwijt dus :( Geen aanrader wat mij betreft voor belangrijke backups.

Reageer

heyitsme1979 25-07-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Bij de mediamarkt in rotterdam centrum is de Samsung Story 94,95.
De prijzen zijn vergeleken voor mij met mediamarkten in de buurt van rotterdam 94,95 was het goedkoopste. Het is voor mij te ver om naar Almere te gaan (qua kosten ook) om hem daar te gaan halen dus heb ik hem in rotterdam gekocht.

De medewerker gaf aan dat alle mediamarkten verschillende ondernemingen zijn, waardoor prijzen onderling kunnen verschillen...

Het apparaat werkt goed ik heb (bijna) al mijn bestanden die op mijn pc inmiddels als backup op de schijf staan

Reageer

Linda1979 24-07-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Bij de mediamarkt in Rotterdam kost hij 94,95-.
Daar werd gezegd dat iedere mediamarkt een eigen onderneming is en werden de prijzen gecontroleerd bij omliggende mediamarkten in Rotterdam waarbij uit blee dat 94,- de goedkoopste prijs was van de Mediamarkten in de omgeving van Rotterdam
Het ding werkt goed, ik heb hem inmiddels geformatteerd en zet er mijn gegevens op.

Reageer

shiny220 23-07-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

1,0
Nou...

Mooie schijf hoor!!

net 3 weekjes, en alles wat ik nodig had van mijn onlangs overleden interne schijf erop gezet, Crasht ie compleet !!!

Net wat Coen zei, die 'm bij de Media Markt had gekocht voor € 79,- hij staat aan maar doet het niet.

Voeding even eruit en er weer in.

Kijk ermee uit, dat doet ie in het begin, daarna is het einde schijf!!

Slecht product !

Mij maar weer een WD.

Reageer

coolkoen123 20-07-2010
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb deze harddisk ook bij de mediamarkt gekocht voor 79 euro. Voor dit geld echt een van de goedkoopste 1.5 tb harddisks.

Hij voldoet aan de verwachtingen het enige probleem wat hij soms (tot nu toe 2x in een maand) heeft is dat terwijl het knopje op aan staat de harddisk uit is en ook niet meer aan wil.
Ik krijg hem dan pas aan door de voeding opnieuw erin te doen. Soms moet ik dit meerdere keren doen voordat hij daadwerkelijk aan gaat.

Reageer

wim45_ned 08-07-2010
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
Het Story Station is verrassend stil. Groot voordeel vind ik dat je de power aan de voorzijde aan en uit kunt zetten zodat je niet meer bij de voeding hoeft te komen.

Reageer

Pieter1979 04-07-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Deze harde schijf is het beste wat er is, zeker gezien de prijs van onder de 100 euro. Reken maar de prijs uit per gig = bijna gratis. Stil en mooi vormgegeven. Ben zeer tevreden!

Reageer

rickVDB 24-03-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Was een vrij tevreden gebruiker van WD MyBook externe HD's Wou er nog een kopen
maar omwille van hun bijgeleverde slechte software die je moet gebruiken of je aan-uit toets
en gauge werkt niet en een verlies van 700MB, naar iets anders gezocht.
De MyBook 3.0 is erg duur, en het USB 3.0 voordeel valt bijna weg in testen op snelheid.
De meerprijs + een insteekkaartje voor de laptop zijn niet in verhouding tot de meerprijs
en de 3 a 4 x sneller dan USB 2. Nog even wachten tot de USB 3 producten volwassen zijn.
Deze Samsung daarentegen viel op in de goede reviews. Geen bijna verplichte scrapware,
een pak stiller dan de (oude) WD's , koeler en in een mooi kleiner aluminium kastje.
Vergeleken met de ongeveer 3 jaar oudere WD's is de prijs tot meer dan 6 x goedkoper
per GB ! De 2 TB versie is in verhouding veel duurder, de 1 TB te klein. (Formateren een
4,5 h , disk check fase 4 15 h !)
Snelheid is beperkt tot de USB 2. De eSata versie , zelfde probleem , een meerprijs
voor zowel de Story Plus en een insteekkaartje voor de laptop.
Ik heb geen snelheidsmeting software, maar een truecryptvolume creeeren doet hij aan
24 MB/s . Bij mijn interne 7200 schijf tegen 60 MB/s.
Ik ben er tevreden over, snel genoeg, stil en laat heel de tafel niet meezoemen zoals
de WD's. Wel 1 irritatie: hij schakelt bij inaktief zijn op stand by, stroombesparing,
greenpower en al, maar als windows iets van de schijf wil, schrijven of lezen, moet
hij uiteraard terug opstarten in een secondje of zo, en laat elke keer een "warning" in
het event log achter " an error was detected on device\ \ during a paging operation."
Dus als hij de hele tijd aanstaat maar niet continu hoeft te werken staat je event log
vol met de onschuldige gele warnings, en dat is wel een schoonheidsfoutje.
Optimize for quick removal , of for performance, in de device manager helpt niet.

Toch zeker een aanrader en alternatief op de WD schijven die overal te koop zijn.
Niet duur, dus als in 1 of 2 jaartjes USB 3 volwassen is en er een aansluiting op de
nieuwe laptop is, is ze nog goed als (tragere) backup schijf voor de altijd maar
uitbreidende film/series en muziek collectie.

Reageer

Toon meer reviews