Siemens TK73201RW - Reviews

8,3 Lees 14 reviews
Specificaties
Soort apparaat
koffiebonen
Type
espresso machine
Soorten koffie
cappuccino
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 14 reviews

8,3

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

paul2711 22-07-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,2
Bij aanschaf prima koffieding. Goede koffie en vele mogelijkheden.
Na een paar maanden vond ik de koffie wel erg slap. Hij staat bij mij op 2x3 boontjes, sterker kon niet.
Vanaf dat moment heb ik echt van alles (gekocht en) geprobeerd: andere tabletten, andere anticalc, waterfilter et cetera.
Niks helpt.
Wat me ook opvalt is dat de afval'koekjes' in den beginnen stevig en mooi rond waren. Nu is het alleen maar prut. Nu de oorzaak daarvan proberen te vinden, denk dat het dan is opgelost.

Zetgroep wordt netjes conform handleiding wekelijks schoongemaakt.
Ik gebruik dat bijgeleverde tubetje smeersel om de onderdelen te smeren die gesmeerd moeten worden.

Op dit moment moet ik 3x 'zware' espresoos zetten om ene kopje normale sterke koffie te krijgen. Kost me een vermogen aan koffie (o;

wie kan me helpen of heeft hetzelfde probleem gehad?
Ik kan Siemens wel langs laten komen maar dat kost me een vermogen.

Mocht het niet snel beter worden dan gaat deze de kliko in en koop ik een andere.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Voldoende
Goed
Slecht
TonLiedy 20-05-2014 Product half jaar in bezit

Algemene score

6,6
Siemens Q7 gekocht. Thuis bleek het apparaat niet te werken.
Teruggebracht, zou gerepareerd worden. Hebben dit niet geaccepteerd en geld teruggekregen. (was alleen een duurder model leverbaar). Bij Koffiediscounter een dergelijk exemplaar gekocht. Redelijk tevreden over het apparaat, alleen smaak koffie viel een beetje tegen. Na een maand bleek apparaat stuk. Werd keurig opgehaald en weer thuis gebracht na 4 dagen.
Daarna heeft het apparaat een klein half jaar goed gewerkt en is weer stuk. Dus ik ben teleurgesteld in de kwaliteit van de toch wel prijzig apparaat.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Slecht
Dor1 15-05-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,4
Wij hebben de EQ7 nu 1,5 jaar. Helaas is hij al wel bij Siemens geweest ter reparatie want:
de melkopschuimer functioneerde niet meer goed.
de koffie spetterde alle kanten op bij het zetten
de chromen laag van de tuitjes bladderde af
de display functioneerde niet meer goed.
Dit alles bleek te komen door "oude" generatie onderdelen.
Wel heel erg jammer want het was een duur apparaat.
Siemens heeft alles keurig opgelost maar mij wel gezegd dat de garantie 2 jaar is. Dus als er over een half jaar weer wat mee is dan moet ik gewoon betalen. Eigenlijk geen vertrouwen meer in de kwaliteit van deze machine

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Slecht
S3bas 16-04-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,4
Een automaat die niet voldoet aan de verwachtingen. De kwaliteit van de gezette kofiee en vooral de espresso is niet goed te krijgen. Het blijft slappe hap.
De 'puks' zijn altijd drijfnat ondanks gebruik van normaal verkrijgbare en minder gangbare bonen in welke maalgraad dan ook. Hierdoor is reinigen van de machine ook minimaal twe keer per week nodig (bij 2-3 kopjes per dag).
De lekbak moet veel geleegd worden.
De siemens schoonmaak tabletten blijven in de machine hangen, omdat ze niet volledig oplossen. De volgende kopjes zijn dus giftig en vies. Duurde even voor ik er achter kwam... nu controleer ik maar na de schoonmaak. Siemens haalt z'n schouders op...
Bonenresevoir vullen is een veel voorkomende foutmelding, tenzij er zeer licht gebrande bonen worden gebruikt = slappe koffie.
Prijs/kwaliteit van deze machine vindt ik ver onder de maat, alsmede de duurzaamheid.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht
roeland1962 01-02-2013 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,0
Prima en lekkere koffie, mooie vormgeving van apparaat, allemaal positief. Tot maand 24: eerst zat de zetgroep vast. Keurig vervangen. Twee weken later: de machine bleef maar malen en was niet meer stil te krijgen. Wederom de zetgroep vervangen. Nu maand 26: geen electriciteit meer. Helaas, uw apparaat valt niet meer onder de garantie, de grens ligt op 24 maanden. In twee jaar een apparaat van ruim € 1.000,- afgeschreven, dure koffie !!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Slecht
Bram 1964 09-11-2010 Product half jaar in bezit

Algemene score

4,6
VRESELIJK GAMMEL!!

Eerst was ik erg blij met deze machine, lekkere koffie en goed te bedienen. MAAR.... na 6 weken kon het klepje voor de gemalen koffie niet meer dicht.. siemens gebeld en het apparaat was 2 weken in reparatie. Ik kreeg een vervangend apparaat. ...Na 4 maanden begon hij weer raar te doen.. de kopjes werden steeds kleiner en slapper en na 3 kopjes moest ik de lekschaal alweer leeggooien.. toen werden de kopjes steeds voller en kreeg de koffie weer smaak. En een paar weken later begon het warmhoudplaatje spontaan aan en uit te gaan ( best eng als je niet thuis bent!) . ik kon een tijdje het apparaat niet eens meer uitzetten. stekker er uit. toen kon hij niet meer aan.. stekker er uit en er in. toen ging alles raar doen.. bepaalde knoppen deden het dan weer wel en dan weer niet.. Het bleef ellende... elke ochtend maar hopen dat ik koffie kon zetten . Toch wel jammer voor een apparaat van 1400 Euro. Weer siemens gebeld vervangend apparaat gekregen. en dat vervangend apparaat ( ook een siemens , maar dan een gammele versie) doet het niet eens..hij denkt dat het water reservoir leeg is terwijl hij toch echt vol is...

Koop dit apparaat dus absoluut niet mensen.. Het ziet er mooi uit, maa het is echt niet degelijk .. heb zelden zo duur zo slechte koffie gedronken...

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht
Phides6 11-09-2010 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Heb dit toestel sinds mei vorig jaar. Ik wou een volautomatisch toestel van rond de 1.000 euro dat niet teveel "herrie" maakt. Gezien ik mezelf beloofd had ook eens een review te schrijven omdat ik van deze webstek gebruik had gemaakt om mijn keuze te maken volgen hier mijn opmerkingen:
- naar mijn smaak een prachtige vormgeving, maar dat zal wel subjectief zijn ...
- apparaat supper snel klaar voor "actie";
- poepsimpel om te gebruiken, echt alles wijst zichzelf uit;
- het malen is niet echt "stil" te noemen maar wel stiller dan andere veel machines en stoort niet;
- zetgroep maakt behoorlijk wat lawaai en een hard klikkend geluid zeker bij het "wegvegen" van de koffiepastilles (maar dat wist ik op voorhand en daar mag ik dan ook niet over klagen)
- apparaat trilt nu behoorlijk veel bij het "doorpersen" van het water door de koffie (de espressotasjes op de kopjesverwarmer rinkelen tegen elkaar ...), dit was bij aanvang nauwelijks zo;
- bij aanvang 2 perfect gelijke kopjes koffie (ik was zoooo trots); nu echter al een hele tijd veel minder koffie uit het linkse pijpje (ik gebruik nu een kannetje van Cilio zodat ik makkelijk 2x2 kopjes op medium waterstand na elkaar kan zetten; heb je meteen een voorraadje voor aan tafel en bespaar je jezelf wat heen en weer geloop)
- zetgroep al paar maal vastgelopen ondanks ik deze wekelijks onder heet stromend water spoel en reinig en ondanks ik telkens wanneer ontkalking wordt gevraagd een Calc en Clean uitvoer (hoe doet Jura dit met een zetgroep die je niet zelf kan reinigen?); het is zeker oppassen geblazen als je de poederlade eens gebruikt en net iets te lang wacht om op start te drukken want dan blijkt het icoontje "koffieschep" verdwenen en wordt er een tweede koffiepastille bijgemalen en geperst en dat blijkt net iets van het goede teveel te zijn ...;
- zetgroep soms echt moeilijk te verwijderen door koffieaanslag op het veer/schuif systeem achter de zetgroep ...
- display kan slecht één melding aan ... dus zetgroep controleren EN waterreservoir bijvullen wordt blijkbaar enkel "zetgroep controleren", en die kan je niet verwijderen want ... onvoldoende water om koffiezetprocedure volledig te doorlopen waardoor de zetgroep "geblokkeerd" staat ...
- naargelang van het merk koffie een heel mooie tot superieure cremalaag (ik gebruik de fijnste maalgraad, gemiddelde sterkte en middelste waterstand);
- koffie, ook espresso, is echt heet (heerlijk);
- kopjesverwarmer was één van de koopargumenten maar ... gebruik ik in de praktijk nauwelijks (ook kleine espresso heet genoeg);
- koffie: voorheen absolute Douwe Egberts adept maar smaak van koffie van hun espressobonen valt me tegen ... Illy is heel lekker, maar wie blijft dat betalen? Lavazza: lekker; Simon Levelt: geen hoogvlieger; Kruidvat: supergoedkoop maar ... jekkes; ABSOLUTE FAVORIET: GRAINDOR ESPRESSO (Colruyt, zakken van 2,5 kilo, +-8euro/kg prachtig rondomrond gelijkmatig gebrand, superieure smaak en superieure cremalaag ...);
- bonenreservoir: terug een koopargument daar een pakje van 250gr bonen er volledig in kan ... en dan blijkt je favoriete koffie enkel in verpakkingen van 1/2kg en 2,5kg te verkrijgen ...
-automatische "melktoepassingen": nog zo'n koopargument dat ik in de praktijk nauwelijks gebruik (enkel af en toe op zondag en voor bezoek ...)

Slotsom:
- fenomenaal lekkere koffie zoals je die nauwelijk in de horeca en zelfs nauwelijks in Italie vindt ...
- apparaat trilt echt te veel (nu veel meer dan eerst)
- geen 2 gelijke kopjes koffie meer zoals gedurende de eerste maanden(echt jammer)
- gelukkig kan je de zetgroep uithalen en reinigen;
- tot nu toe slechts eenmaal een "storing": geen "actie" bij indrukken aan/uit knop; na verwijderen en terugplaatsen stekker uit stopcontact bleek alles terug operationeel;

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Steije Renes 25-08-2010 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,8
Na ongeveer 3 maanden gebruik nog steeds erg tevreden. Goed doordacht apparaat. Het is functioneel, goede koffie met veel keus en plezierig om mee te werken. Een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
r36 03-07-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Ik heb het apparaat een dag gebruikt,de lekbak staat na ieder kopje onder water ook de koffieschijfjes zijn erg nat.
Volgens de siemens is er niets mis met het apparaat.

Wie heeft dit ook.

Verder is het een mooi apparaat.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
JM 18-06-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Na lang zoeken op internet eindelijk de machine gevonden die het best bij één van mijn passie past: koffie drinken. Heerlijke Espresso, Koffie, Latte, of cappuccino deze machine kan het allemaal. De machine is ook nog eens kinderlijk eenvoudig te bedienen. Met logische menu's navigeert u eenvoudig en snel en er kan met één druk op de knop de heerlijkste koffie, espresso, latte of cappuccino worden gezet. Een resumé:

Voordelen:
1) Bedieningsgemak: Zeer eenvoudige menu's, veel persoonlijke instelmogelijkheden ( o.a. temperatuur, koffiesterkte, hoeveelheden, maalgraad
2) Automatisch spoelsysteem. Optimale hygiëne gegarandeerd. Koffiezet automaat geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden en dit gaat zeer eenvoudig: apparaat geeft precies aan wat je moet doen. Ideaal!
3) Temperatuur koffie: Koffie wordt écht goed heet en is individueel instelbaar. Persoonlijk hecht ik t hier grote waarde aan. Had hiervoor een SAECO machine, deze koffie was altijd lauw. Hierbij moet vermeld worden dat bijv. JURA, SAECO, Gaggia enz. bewust de temperatuur laag houden 60 graden i.v.m. de smaakaroma van de espresso enz. Ik vind dit echter onzin, smaak is persoonlijk. Bij de Siemens TK73201RW kan de temperatuur dus ook laag ingesteld worden, maar ook heet! Ideale combinatie dus.
3) Bouwkwaliteit machine. De machine en onderdelen voelen solide aan. Over de duurzaamheid kan ik nog niets zeggen daar ik de machine slechts enkele weken in bezit heb, maar mijn indruk is dat dit wel goed zit. Duitse bouwkwaliteit van TOPMERK Siemens.
4) Machine heeft groot waterreservoir en bonen worden
zeer stil gemalen, maakt dus nauwelijks geluid. Ideaal
5) Verlichting uitloop koffie
Dit is vooral in de avond erg handig.
6) Uiterlijk van de machine. Over smaak valt te twisten echter m.i een sieraard in iedere keuken
7) Mogelijkheid om ook filterkoffie te gebruiken. Ideaal voor liefhebbers decafé
8) Siemens Home garantie 2 jaar
9) Actieve kopjes verwarmer. Apart in en uit te schakelen.



Nadelen:

Relatief hoge prijs. De machine kost iets boven 1000 euro. Dit is veel geld voor een koffiemachine. Echter, de uitgaven in combinatie met de garantie bij deze machine en de lage onderhoudskosten ( groot voordeel t.o.v JURA) rechtvaardigt m.i. de hoge prijs.
Een echte aanrader fantastische apparaat. Terecht als beste getest door consumentenbond dec 2009!!!!! Tevens in Duitse onafhankelijke Testen komt SIEMENS BOSCH als beste merk koffiezetvolautomaten naar voren. Op de voet gevolgd door Jura . Een topapparaat, ben ontzettend blij met deze machine!!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
aadstar 04-05-2010 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Terecht als best getest door de consumentenbond.
Zet uitstekende koffie in vele variëteiten. Menusturing is ook voor de leek uiterst eenvoudig en snel te begrijpen. Ook wij stonden voor de keuze of het een Jura of een Siemens/Bosch zou worden.
De mogelijkheid de zetgroep zelf te kunnen reinigen gaf de doorslag. Afhankelijkheid van dure Jura-servicebeurten (150-200 euro) stond ons niet aan. Machine is ook uiterst stil al was dat geen belangrijke vereiste voor ons.
Tot slot de latte macchiato is een feestje!

Kortom aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
WPM 01-04-2010 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Heb de koffiezetmachine nu, een week of 3 in bezit.
De machine voldoet aan alle verwachtigingen, die je stelt.
Heb al 380 kopjes koffie en expresso,en capuccino gezet.
Ook warm water getapt (1,5 liter).De machine al 1 keer schoongemaakt en ontkalkt. De machine geeft alles zelf aan wat je moet doen, en is een fluitje van een cent. Je kunt alles zelf instellen, de koffiesterkte, de temperatuur de hoeveelheid koffie in kop of glas. Alles voelt degelijk aan. Als je veel koffie zet, dan is het lekbakje vrij snel vol, maar het legen van het bakje is simpel, en de koffiedrap heeft een eigen bakje.Ook de kopjeswarmhoudplaat boven op het toestel werkt goed.
Er is ruimte voor zes kopjes van censeoformaat, daar drinken wij ook de expresso uit en de capuccino en koffie, dan hoef je niet met verschillende kopjes te werken.
Er kan een koffiepak boontjes in van 250 gram, in het reservoir.De koffiemolen van de machine is best stil te noemen. De machine zit duidelijk en logisch inelkaar. Als je koffie tapt dan is de uitloop verlicht
dat is s'avonds, practisch.
Voor cappucino, theewater of warme melk draai je de uitloop om, en kun je met gemak een groot glas er onderzetten.De water temperatuur is normaal 80 graden Celcius, maar die kun je verhogen, naar 85-90- en maximaal.De melkkanhouder, past makkelijk in de deur van een gemiddelde koelkast.
De koffiezetmachine houdt zichzelf schoon,(alle leidingen) inwendig,zodat je geen problemen krijgt, bacterieele of andere vervuiling van biologische aard.De Bosch heeft volgens mij dezelfde machine, als de Siemens, maar daar heb ik geen ervaring mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet noemen,het lekbakje is van kunststof, en misschien aan de kleine kant, als je veel koffie zet.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
korneel2 29-01-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,6
Enige tijd op zoek naar een expresso apparaat. In eerste instantie ging m'n voorkeur naar de Siemens TK65001, echter de keuze is toch gevallen op de volautomaat uit de Q7 serie en wel de TK73201RW (de vervanger voor de TK 73001). Hij is wel een stuk duurder dan de TK65001, maar geen spijt van m'n keuze. Zoals gezegd een zeer eenvoudig te bedienen volautomaat. De cappucinno en latte machiatto zijn niet zo heet als je halfvolle melk uit de koelkast gebruikt, maar door de melk een beetje voor te verwarmen is dit opgelost. Kortom een uitstekend apparaat!!!
Duurzaamheid een 8, omdat dit nog niet te beoordelen is. Kan net zo goed een 10 zijn.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
rietdijkhwj 09-01-2010 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Na een lange zoektocht op het internet en na het bezoeken van vele electronicawinkels en adviezen van verkopers uiteindelijk toch gekozen voor de nieuwe Siemens EQ7, TK 73201RW (we wilden graag een RVS-kleurig model) en niet voor de eveneens nieuwe Jura ENA 7. Hoewel de prijs van de Siemens wat hoger is stond vooral de periodieke servicebeurten (wat je niet zelf kunt doen) van de Jura me tegen. Ook de kopjesverwarmer was voor mij een plus voor de Siemens. En de Siemens is natuurlijk helemaal een volautomatisch apparaat en ook nog als beste getest in de consumentengids van dec.2009. Nu na twee weken kan ik niet anders zeggen dat alles aan mijn verwachtingen voldoet. Superapparaat! Temperatuur op max. gezet en inderdaad lekkere hete koffie. Het display is erg duidelijk en logisch qua gebruiksgemak. Met een paar drukken op de knop heb je je eigen koffie/espresso/cappuccino of macchiato, d.w.z. eigen voorkeur qua temp.,sterkte en hoeveelheid. Een goed doordacht apparaat waarbij het display je alles vertelt wat er moet gebeuren. Erg veel gemak dus. Het melkreservoir kan met halfvolle melk worden gevuld voor het melkschuim (min. 1,5% vetgehalte nodig)en na gebruik het buisje eruit en het melkreservoir zo in de koelkast. Even het korte spoelprogramma laten lopen en de uitloop voor melkschuim is weer schoon. Kortom, alles naar volle tevredenheid. Een stevige prijs voor een apparaat voor het zetten van verschillende soorten koffie maar nog geen moment spijt van de aanschaf.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend