Miele CM 5300 - Reviews

Specificaties
Kleur(en)
rood
Fabrikant kleur(en)
braambesrood
Type/soort
koffiezetter

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 8 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Fraser 13-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie en dergelijke machine, écht een Miele!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Het apparaat voelt zeer degelijk, ondanks de kunststof behuizing is het best een zwaar apparaat. Je trekt dus een échte Miele uit de doos! Koffiemachine is niet heel compact maar door de rechte uitvoering voelt het wel compact. Ruim koffiereservoir en ook het waterreservoir is voldoende, eigenlijk zou je natuurlijk voor elke kop koffie vers water moeten gebruiken... Instellen is zeer goed te goed op het heldere display. Veel instelmogelijkheden! En dan natuurlijk de koffie; na wat instellingen voor de persoonlijke smaak, kan ik niet anders zeggen dat de koffie voortreffelijk is! Ook het maken van cappuccino of een heerlijke Latte is eenvoudig, enorm pluspunt is de mogelijkheid om twee variaties tegelijk te zetten, super! Onderhoud is super eenvoudig, van het automatisch doorspelen van de melkleidingen als het reinigen van de zetgroep is kinderspel. Als ik dan toch een minpunt moet verzinnen is het de iets kleine druppelbak, deze moet zeer regelmatig geleegd worden en werkt op basis van cycli, dus als je alles geleegd hebt kan het best zijn dat je meteen een melding krijgt dat alles geleegd moet worden.. ik ben een zeer tevreden gebruiker!

Pluspunten

  • Uitvoering, degelijk en mooi
  • Ruim bonenreservoir
  • Instelmogelijkheden
  • De smaak van de koffie (varianten)
  • Mogelijk om bv ook twee cappuccino's te maken

Minpunten

  • druppelreservoir die op cycli werkt ipv vlotter
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Sonny 20-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima op persoonlijke voorkeur in te stellen.

Algemene score

6,0
Deze machine van Miele mogen testen. Om te beginnen liep dit voortreffelijk. Duidelijke afspraken over leveren, zelfs kilo bonen er bij gekregen.Daaraan merk je dat Miele echt een topmerk is. Het apparaat toont degelijk. Instellen is wel even een werkje, maar met de goede Nederlandse handleiding en het Nederlandse menu op de machine is dit goed te doen. Persoonlijke voorkeuren daarom goed in te stellen. Nadeel is het vele spoelen dat hij doet. Dit bezorgd onnodig veel werk met het bijvullen van water en het legen van de lekbak. Dit heeft zeker ook te maken dat ik de melkschuimer er op heb aangesloten. In de praktijk moest ik na 2 tot 4 kopjes koffie lekbak legen, opvangbak koffie legen en water bijvullen. Voor mij is het vele onderhoud de reden om hem NIET te kopen.

Pluspunten

  • Nederlands instellingen menu
  • vele mogelijke instellingen te maken
  • koffie is erg smaakvol
  • de melkschuimer is prima

Minpunten

  • veel onderhoud
  • vaak water bij moeten vullen
  • vaak lekbak legen
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Slecht
Goed
Goed

Reageer

L. Smit 16-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie koffiemachine, degelijk uitgevoerd

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Een hele degelijke koffiemachine, zet heerlijke koffie, latte macciato, cappuccino e.d.
Je hebt een echte Miele op het aanrecht staan! Mooi strak eigentijds design.
We vonden het enigszins een nadeel dat de watertank vrij klein is en de afvalbak en waterbak regelmatig geleegd moest worden.

Pluspunten

  • Design
  • Veel mogelijkheden
  • Degelijke koffiemachine

Minpunten

  • Regelmatig legen van de waterbak is nodig
  • Vrij kleine watertank
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Joost T 15-11-2017
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Gebruiksgemak en heerlijke koffie.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Over de kwaliteit van de machine heb ik niks op te merken, behalve dat je kunt merken dat het hier om een echte Miele gaat (er is tenslotte geen betere). Een kwaliteitsproduct dus. De machine is bij de eerste ingebruikname makkelijk in te stellen naar Eigen smaak en gemak en daarna ook erg simple in gebruik. Alles via een helder en duidelijk digital scherm en keuzemenu. Ook de instructie voor reiniging en onderhoud zijn gemakkelijk op te volgen. Verder is de keuze uit de te bereiden koffieproducten aanzielijk en kun je naast koffiebonen ook gemalen koffie gebruiken. Qua smaak vind ik persoonljjk dat je kunt merken dat je echte koffie zet met deze machine. Aandachtspunt is het wat kleine waterreservoir en de opvangbak die snel vol zit. Persoonlijk vind ik dit t.o.v. de voordelen een punt om mee te kunnen leven.

Pluspunten

  • goeie koffie
  • makkelijk in gebruik en persoonlijke aanpassing
  • gemakkelijk te reinigen

Minpunten

  • grootte van het waterreservoir
  • lekbak zit snel vol
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

christel 15-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtig groot apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Volgens mijn man fantastisch lekkere koffie. Ik zelf ben niet zon koffie drinker.

Het enige nadeel vind ik persoonlijk dat je vrij snel de afvalbak en waterbak moet legen, het zou handiger zijn als deze wat groter is, het bakje van de koffie resten is groot genoeg maar hij geeft al snel aan legen. En beste wel veel lawaai met spoelen.
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Saskia 15-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Strak design, eenvoudige bediening, heerlijke koffie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik heb dit product een paar weken mogen testen.

De koffie automaat heeft een strak design wat volgens mij in iedere keuken past.

Het malen van de verse bonen is duidelijk hoorbaar, maar voor mij niet hinderlijk. Je drinkt wel echt verse koffie.
Het melkreservoir voor cappuccino en latte moet je wel apart aanschaffen. De melk wordt verwarmd dmv stoom, waardoor deze veel lekkerder smaakt (romig) dan een melkopschuimer.

Als je veel koffie drinkt, is het reservoir en lekbak wel wat klein. Je kan 6 kopjes zetten voordat je moet legen.
Automaat spoelt zowel voor als achteraf. Wel goed natuurlijk, want het houdt de leidingen schoon.

Eenvoudige bediening. Standaard 4 soorten koffie die ingesteld zijn (espresso, koffie, cappuccino en latte).
Maar deze kan je ook eenvoudig aanpassen aan andere formaten koffiekopjes (zowel hoeveelheid melk als koffie sterkte). Wel geldt deze aanpassing voor alle kopjes die je zet. Het is dus niet mogelijk meerdere profielen te gebruiken.
In het menu vindt je ook nog andere soorten koffie, zoals cafe au lait.

Eenvoudig schoon te maken. Onderdelen (lekbak) kunnen ook in de vaatwasser.

Pluspunten

  • Strak, modern design
  • Eenvoudig in gebruik
  • Romige, warme melkschuim

Minpunten

  • Beperkte capaciteit lekbak
  • Geen persoonlijke profielen in te stellen
  • Melkreservoir niet standaard inbegrepen
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Mandy Smits 14-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Eenvoudig in gebruik, en een mooi design

Algemene score

7,0
Een mooie machine, met veel koffie opties.
Je hoort het malen van de bonen wel goed, maar daardoor wel verse koffie!
Het enige nadeel vind ik persoonlijk dat je vrij snel de afvalbak en waterbak moet legen, het zou handiger zijn als deze wat groter is, het bakje van de koffie resten is groot genoeg maar hij geeft al snel aan legen.
Hij doet ongeveer 2 minuten er over om een cappucino of latte machiato te maken.

Verder een fijne machine!

Pluspunten

  • mooi design
  • verse koffie
  • verse melk

Minpunten

  • opvangbak en waterbak snel vol
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Paul en Rianne 13-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

1 apparaat, veel mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Deze mooi vormgegeven koffiemachine heeft zeer veel opties. Naast de verschillende soorten koffie kun je snel per soort onder andere temperatuur en sterkte instellen. De touch-bediening reageert goed en snel. Het apparaat reinigt zichzelf grondig, bij zowel inschakelen als uitschakelen. Wanneer je melkschuim hebt gebruikt wordt de melkleiding ook doorgespoeld. Door het reinigen, zowel met als zonder melkleiding, zit de lekbak na +/- 4 bakjes koffie zetten vol en is het waterreservoir naar onze mening ook relatief snel leeg.

Pluspunten

  • Veel opties
  • Makkelijk te bedienen en in te stellen
  • Reinigt grondig
  • Mooie/Luxe vormgeving
  • Touch-bediening

Minpunten

  • Lekbak snel vol
  • Klein waterreservoir
Geschreven voor: Miele CM 5300

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer