De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver - Reviews

Specificaties
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Kleur(en)
zilver
Fabrikant kleur(en)
zilver
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 45 reviews die zijn achtergelaten voor de De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

fido 88 20-09-2014
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,4
Niet echt veel plezier gehad van deze machine. Al vrij snel gingen de stoppen eruit na cappucino maken. Omdat we een melkopschuimer hadden lieten we dat maar zo. En eigenlijk net als wat ik in de ander reviews lees, na 2 jaar is deze machine op. Ruim €600 is in 2 jaar verdampt. Hij geeft melding "te fijn gemalen" en "regel maalgraad" tijdens het opstarten. Dat is een beetje vreemd toch. Monteur inroepen kost gelijk €110. Mijn advies: neem je verlies en spendeer geen cent maar aan Delonghi. Ik ga nu voor een echte machine met pistonhouder. En dus GEEN Delonghi. Wat een troep.

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht
H Verhaaf 21-09-2014

Helaas ben ik het niet met u eens dat deze machine troep is, ik gebruik hem sinds 20nov 2012 heb nergens problemen mee, de melding die u krijgt krijg ik ook na het ontkalken, gewoon even heet water tappen en daarna is die melding weg.

Dongstra 21-09-2014

Toevallig ook dezelfde ervaring gehad. Ook al een afspraak gemaakt met een monteur tegen dat forse bedrag aan "voorrijdkosten".
Zelf nog maar eens het apparaat van binnen zo goed mogelijk schoon gemaakt en voilà; foutmeldingen weer weg en het apparaat maakt weer als vanouds lekkere kopjes met koffie, etc.
Blijft natuurlijk een vreemde kwestie dat deze foutmeldingen ontstaan en dat niemand precies weet wat er nu aan de hand is.
In het begin was het schoonmaken van het metalen filter de oplossing maar op den duur bleven de genoemde foutmeldingen maar komen. Ook Delonghi kon geen oplossing bieden.

fons 22-09-2014

heb dit apparaat ook al jaren en die foutmelding heb ik 2 jaar geleden ook gekregen. het apparaat blijft wel werken en die foutmelding komt alleen als het water op is.
maar is het vervangen van de metalen filter niet de oplossing ?

Fons

pzl 23-09-2014

Je reactie is wel erg kort door de bocht. Als je DeLonghi belt krijg je advies over je probleem. Melding van te fijn gemalen duid op een dichtgeslibd filter. Dit los je op door de zetgroep eruit te halen, dan zie je een rond metalen plaatje. Schroef dit los (kruiskopschroef) en kook het plaatje uit in een beetje water met soda. Als je het metalen plaatje tegen het licht houdt, zie je kleine gaatjes die nu (bijna) allemaal open zijn.

Dongstra 01-11-2015

Er wil zich ook nog wel eens koffieprut verzamelen in de drukgroep zelf, dus achter dat metalen plaatje met die kleine gaatjes. Vooral de aan- & afvoer goed schoonspoelen of een kleine rager gebruiken.

Reageer

Bowie70 04-03-2014
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Ik dacht na het schoonmaken en te controleren hoeveel koffie ik er mee gezet heb, laat ik eens een review schrijven.

Het apparaat heb ik inmiddels 3 jaar in bezit en heb er nu 10000 koppen koffie mee gezet, zonder problemen. Koffie smaakt nog steeds erg goed en verwacht dat hij nog wel even door gaat.

Verder is het een handzaam apparaat klein apparaat.

Nadelen vind ik wel het waterbakje en het koffieafvalbakje schoon te krijgen. Is niet met een afvalborstel in te komen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

cooper1 22-11-2015
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Inmiddels heb ik het apparaat al bijna 6 jaar en heb ik probleemloos bijna 16000 heerlijke kopjes koffie ermee gezet. Wel maak ik elke maand de zetgroep goed schoon, ontkalk ik het apparaat wanneer daarom gevraagd wordt en vervang ik eens per kwartaal het waterfilter. Slechts een keer na 10000 kopjes vertoonde het apparaat merkwaardig gedrag toen de koffie niet goed uit het apparaat kwam. Ik heb toen het metalen schijfje losgeschroefd van de zetgroep en even in sodawater gekookt en toen opnieuw op de zetgroep bevestigd en daarmee was dit probleem opgelost. Mijn conclusie: een absoluut topapparaat en mocht hij het ooit begeven dan koop ik deze weer.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Casper 07-07-2017

Inderdaad, dat metalen zeefje was ook bij mij totaal verstopt. Ik kreeg ook allerlei kreten zoals,koffie te fijn gemalen; en draai stoompijpj; . Na appraaat enkele keren te hebben gesloopt en in elkaar gezet, nog steeds die ellendige foutmeldingen, en wat erger is, GEEN KOFFIE. De koffie werd wel gemalen maar kwam elders terecht. Een natte toestand in het koffiedikbakje. Ook onderin de machine kwam steeds veel water. Zonde van de koffie.
Nu pas, na reiniging van dat metalen filter, werkt de machine weer als nieuw. Ben toch blij dat ik hem niet ter reparatie heb aangeboden aan de reparateur. Alle eerdere reviews hebben mij uiteindelijk geholpen tot dit goede resultaat. Bedankt allemaal

Reageer

marcodicapo 03-01-2015
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,6
Ik lees hier veel over, heb zelf deze apparaat een paar jaar geleden gekocht. Inmiddels ben ik 2500 kopjes koffie verder, en nog steeds doet hij het perfect. Nog nooit heb ik er iets aan gehad, altijd trouw werd heerlijk me koffie gezet. Prettige bijkomstigheid is ook, dat het veel stiller is dan een andere automaat. Gewoon een overheerlijke machine, en een geweldige bakkie Espresso. Daarom adviseer ik een ieder deze apparaat te nemen. De melk op schuimer, gebruik ik eigenlijk nooit, heb gewoon de op schuimer van de Blokker voor 60,- euro er naast staan. Voor mij, is deze De Longhi de beste machine.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frederikus 12-04-2013
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,8
Deze koffiezetter ziet er fraai uit en geeft prima koffie. Alle handelingen worden duidelijk op het display aangegeven en de Nederlandse handleiding als boekje is uitvoerig. Twee minpuntjes: de draaiknop stoom/heet water gaat zwaar en de maandelijkse ontkalking is niet goedkoop.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed
Frederikus 17-12-2014

Bovengenoemde heeft het app. nu bijna drie jaar. Draaiknop went, koffie perfect, regelmatige ontkalking belangrijk, zetgroep ook regelmatig reinigen. Helaas ook lekkage, maar handdoekje eronder en het leed is tot nu toe nog te overzien.

Reageer

Sander 11-08-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Na wat liefde, blijft hij het doen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver

Algemene score

8,0
Gekocht in 2015 en inmiddels 13000 kopjes verder.
Hij lekt water, maar dat is niet vervelend. Soms dat lijkt het of de pomp vastloopt. Ontkalken hielp niet, maar wat wel hielp was een tablet Steradent erdoorheen laten spoelen. Ik had bijna een nieuwe gekocht, maar nu werkt hij weer als vanouds. Op naar de 20.000 kopjes

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Corione 13-07-2020
  • Product gekocht

GeWelDig !!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver

Algemene score

9,0
Voor mijn 50e verjaardag in 2011 deze espresso volautomaat gekocht dus dit jaar al 9 jaar in mijn bezit.
Wat een geweldig degelijke machine is dit, ik las destijds de reviews en dacht toen ja,ja.... maar deze waren niet gelogen.
Als je hem netjes ,wanneer dat wordt aangegeven, op tijd ontkalkt en regelmatig van een nieuw waterfilter voorziet dan laat hij je niet in de steek. De koffie is van een constante kwaliteit, lekker heet en voorzien van (afhankelijk van je vettigheid van je bonen en de fijnheid van je maling) een heel mooi cremelaagje.
Veel instelmogelijkheden alleen geen melkkan maar dat is niet erg want daar gebruik ik een externe melkopschuimer voor.
Maar zoals gezegd, alles valt en staat met onderhoud en daar valt de zetgroep en dan met name de zeef van de zetgroep ook onder.
Ik heb net de machine compleet gedemonteerd na 8,5 jaar en volledig gereinigd en gereviseerd dus ik kan weer hopelijk 8,5 jaar verder.
Mocht dit onverhoopt niet lukken kies ik zeker weer voor Delonghi.

Pluspunten

  • Oerdegelijk
  • Geweldige koffie

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Johan 05-07-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver

Algemene score

9,0
Wij hebben dit apparaat sinds 5/2013 in gebruik. Wij zijn met vier, dagelijks worden hier 20 kopjes gezet wat betekent dat we intussen meer dan 50.000 koppen hebben gezet en dit zonder problemen. Wij ontkalken wanneer het gevraagd wordt (bijna elke 14 dagen) en de waterfilter wordt ieder kwartaal vervangen. Sinds kort reageert de knop voor het maken van 1 kop af en toe wat minder en lekt het af en toe een kleine hoeveelheid water. Wij kijken na zeven jaar opnieuw uit naar de aankoop van hetzelfde toestel omdat we erg tevreden zijn en omdat we vandaag meer dan 200 euro minder betalen dan destijds.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Hans 03-01-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Zeer bedrijfszeker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver

Algemene score

9,0
Ben zeer tevreden over deze DeLonghi. Ik heb hem in 2010 aangeschaft voor een bedrag van rond de 600 euro geloof ik en nu, na ruim 8 jaar dagelijks gebruik (voornamelijk cappuccino's) doet hij het nog steeds perfect. Ik heb hem in al die tijd slechts twee keer moeten ontkalken, heb daarvoor wel het 'speciale' spul van DeLonghi besteld. De zetgroep spoel ik zeer onregelmatig uit, doet het verder ook nog steeds prima, in ieder geval geen last van verstoppingen wat ik hier ook wel las.
Kortom, voor mij geen espressoapparaat van 1200+ euro, deze Delonghi is zijn geld meer dan waard!

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • veel instelmogelijkheden voor perfect 'bakkie'

Minpunten

  • metalen plaatje krast snel

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

MERCKX WILLY 03-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prachtig toestel, gemakkelijk te bedienen, heerlijke koffie.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver

Algemene score

9,0
Een in het oogspringend toestel, intresante prijs, veel keuzes om een goede koffie te maken
zeker een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Simone 06-06-2017
  • Product paar dagen in bezit

Heerlijke verse koffie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi ECAM 23.420.SB zilver

Algemene score

9,0
Energiezuinig, zeer makkelijk in gebruik en heerlijke verse koffie. Het design is strak en elegant en staat prachtig in de keuken.

Reageer

heijboerjj 20-02-2014
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Had hier voor een Longhi Magnifica ESAM 3200.
Wat een verschil betere koffie met de zelfde bonnen van lidel.
En een hoop minder lawaai.
Koffie is ook warmer je kunt hem zelf instellen op 3 verschillende warmte graden.
Zeker een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jeroen Jeroen 06-11-2013
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,4
Op het werk gebruiken we dit apparaat met simpele ah bonen (rood).
Lekkere koffie en zelfs na 30000 (!) kopjes smaakt de koffie zoals aan het begin.
Schoonmaken gaat goed. Een aantal keer echt grondig schoongemaakt: zetgroep roostertje met soda en het gaatje waar de koffie door wordt geperst schoonpeuren en dan blijft die het gewoon doen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

laurenshoogmans 26-08-2013
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,6
Dit apparaat nu ruim een jaar in bezit. De eerste 12 maanden prima apparaat. Lekkere koffie en gemakkelijk in de bediening. Ziet er ook nog een mooi uit op het aanrecht. De laatste 2 maanden merk ik dat de sterkte zeer wisselend is. (daarom een 6) De ene keer heb ik zeer lekkere sterke koffie en de keer daarop heb ik, met de zelfde stand, afwaswater. Hij maalt ook heel wisselend: Dan normaal en dan weer veel meer. Zoveel dat soms een overschotje achter het opvangbakje valt. Ik vind dit wel erg snel. Je mag van DeLonghi wel iets betere kwaliteit verwachten.
Zal maar eens wegbrengen om te repareren. Ik heb hem tweedehands gekocht, was toen 2 maanden oud en nauwelijks gebruikt maar er zit geen bon meer bij. Dus reparatie voor eigen rekening :-( Balen .......

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend
Slecht

Reageer

TheoPlekenpol 06-04-2013
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,4
Fijne machine, zeker in vergelijking met de Senseo die we hiervoor hadden.
De koffie is lekker, al is het even zoeken naar bonen die we lekker vinden.
Eerst hele dure (16,- per kilo) bonen geprobeerd van de koffiebrander hier in het dorp. Heerlijk, maar toch, de prijs...
Uiteindelijk de perfecte koffiebonen gevonden bij de Aldi van € 4,- per pond en die is fantastisch.

Het maken van schuim voor Cappuccino is even uitproberen, maar als je de slag te pakken hebt gaat het prima. Wij doen een redelijke hoeveelheid melk in het kopje (melk koud en kopje ook koud) en dan het stoompijpje zoveel mogelijk onderin en dan stilhouden tijdens het schuimen. De kunst is nl om de melk niet op te warmen door rond te draaien en heen en weer te bewegen want dan krijg je gesputter en geen mooie schuim. Dus stil houden en wachten tot het schuim omhoog komt.
Dan het kopje onder de koffie uitloop en de meest sterke espresso erin die je maar kunt maken.
Heerlijk!

De machine ziet er prachtig uit. Na bijna 3 kwart jaar wel een opmerking;
Het metalen plaatje onder de uitloop waar de kopjes op staan beschadigd wel erg snel en dat is jammer.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

cateringdewaterman 06-11-2012
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
wij zijn over gestapt van senseo naar de delonghi 23.420.sb
wat een wereld van verschil.Eidelijk weer eens een lekker bakkie koffie er gaat toch niks boven verse koffiebonen.
De beste merken zijn: lavazza, illy, fortisimo speciaal voor bonen koffie. en zeer geschikt voor deze machine. Andere bonen willen soms blijven kleven. Het is een kwestie van smaak dus uitproberen. De 23.420.sb is zeer gemakkelijk in bediening en instelling naar ieders smaak is er iets te vinden. mooie machine en neemt niet te veel ruimte in beslag,
Wij vinden dit een aanrader voor mensen die de senseo de rug willen toe keren. En bonen zijn nog altijd goedkoper dan pads
De aanschafprijs kan verschillen van winkel en loopt soms op tot 150 euro dus: zoeken op internet de block,bcc,delonghi,en div. andere wij wensen bij aanschaf iedereen net zo veel koffie genot dan wijzelf ervaren met deze machine. Anke en Jan

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

bassie n 23-09-2012
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,4
de machine werkt erg goed . wel is het belangrijk om de goede bonen te kopen. Zelf vind ik de bonen bij de kruidvat erg lekker.
jammer is wel dat hij erg vaak spoelt(na elke uit-stand of energie spaar stand) en dus veel water gebruikt dus de 1,7 liter die in het reservoir gaat is geen overbdige luxe.
voor de rest top machine. gekocht via redcoon top winkel! aanrader

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

laurenshoogmans 12-09-2012
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Heb dit espressoapparaat sinds een maand of 3 in gebruik. Het is mijn eerste volautomaat. Had daarvoor een handmatig espressoapparaat van Solis. Wat een vooruitgang is dit! Erg gemakkelijke bediening, heerlijke koffie/espresso/cappuccino. Kind kan de was doen.
Ik ben het met mijn voorgangers eens: Je kunt nu echt het verschil proeven van diverse merken bonen. Je proeft vrij snel het verschil. Ben ook nog steeds op zoek naar de lekkerste bonen.
Het apparaat neemt niet veel plaats in beslag op het aanrecht en ziet er strak uit.
Mijn voorkeur ging echt uit naar de versie met het LCD scherm dat erg makkelijk is als je verschillende sterkten en grootten koffie wilt selecteren. Dat is in de eenvoudige versie met alleen toetsen wat lastiger.
Wel is er iets(een randje) afgebroken binnenin de machine maar krijg er geen melding van en het apparaat doet het nog steeds.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ruud1911 19-07-2012
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,2
Sinds mei deze machine in gebruik. Smaak van koffie is goed en koffie is lekker heet. Instellen was heel makkelijk en gebruik is ook erg eenvoudig. Ook een cappuccino maken met stoompijpje is erg eenvoudig.
Apparaat destijds bij Block Electrostore gekocht voor 499,- incl. bezorging.
Denk er wel aan om op site van Delonghi het gratis welkompakket te bestellen. (destijds een koffiepakket met kopjes, nu een gratis ijsmachine)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

yorkshireman 05-05-2012
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
na twee jaar heeft onze saeco synthia het opgegeven.
net uit de garantie,gaat het volgens ons veel geld kosten,om te repareren.
na onderzoek besloten een delonghi 23.420 te nemen.
wat een genot!!!!! lekkere warme koffie heeeerlijk aroma je kan aan de zijkant zien hoeveel water er nog is.het opvangbakje kan veel droes hebben en er kan veel koffie bovenin. een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
uschi 20-01-2013

ook wij geven onze philips/saeco synthia op. nog nooit echt warme (hete) koffie gehad. je schrijft dat deze delonghi lekkere warme koffie geeft. mag ik vragen...is dit alleen maar lekker warm of???
wij zijn benieuwd naar het antwoord.
vr.gr. uschi

Reageer

Toon meer reviews