Melitta Caffeo Barista TS - Reviews

Specificaties
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
tile-Aantal kopjes
2 kopjes per keer
Volautomatisch
ja (koffie+melk)
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 8 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,5

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Theovanhintum 08-02-2016 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Supermachine. Dit is mijn eerste volautomaat en ik moet zeggen dat er een nieuwe koffiewereld voor me is opengegaan. Ik heb hem nu ruim een jaar en ben nog iedere dag blij met mijn koffie, sterker nog; ik heb in die tijd nergens anders zo'n heerlijke espresso meer gedronken. Natuurlijk horen daar ook goede bonen bij, maar daar heb je dan weer iedere dag voldoening van. Volop mogelijkheden en erg gebruiksvriendelijk, zowel in gebruik als in onderhoud. Maakt de cappuchino, latte en vele andere bereidingen zoals het hoort. Erg goed melkschuim. Handig is ook het bonenreservoir voor twee verschillende soorten, de automatische bonenselectie en de verlichting. Kleine maar erg handige features. Hoe duurzaam hij is zal nog moeten blijken maar ook dit lijkt dik in orde. Mijn koffieverbruik is wel flink omhoog gegaan. Ik drink zelf nu aanmerkelijk meer maar ook onze gasten weten het erg te waarderen. Mijn keuze voor een machine van Melitta was een combinatie van intuitie, mogelijkheden en ervaringen van anderen. Mijn volgende machine wordt in ieder geval weer een Melitta, dus die keuze is wel goed geweest.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

burnerchief 05-11-2015 Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
Dit apparaat gekocht om de vele functies en meest belangrijk het dubbele bonen reservoir.
In vak 1 standaard bonen en vak 2 caffeinevrije bonen.
Ikzelf kan niet goed over caffeine ik krijg het er spaans benauwd van vandaar deze keus.
Het leegmalen bij elk kopje wekt perfect!
De cappuchino functie wordt bijna altijd gebruikt en geeft mooie schuimlaag.
Hiervoor hadden we een delonghi cappuchino apparaat met enkel reservoir en decafpoederkoffie.
Ik moet zeggen de mellitta overtreft alle verwachtingen
In het menu voor mijzelf een recept samengesteld zodat met één druk op de knop mijn decaf cappuchino eruit komt rollen.
Met vers gemalen bonen smaakt de koffie stukken beter.
Verder veel experimenteren met recepten en soorten bonen is erg leuk.
Wij gebruiken als melkcontainer een grote mok is wat handiger en na gebruik zo de vaatwasser in.
Ook de echtgenote wil later op de avond nog wel een decaf bakkie.
Is er nog wat op aan te merken?
Ja toch wel in verhouding tot de delonghi veel spoelwater in de machine ondanks dat er altijd een beker onder de uitloop staat.
Reiniging melksysteem na elk kopje is wel erg zeurderig kan dat niet uitzetten helaas.
Dit is wat muggziften wat ik ben uiterst tevreden!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vernieuwend 22-04-2015 Product maand in bezit

Algemene score

10,0
in een woord: SUPER!. Je kunt nagenoeg alles naar eigen smaak instellen. Ook zeer makkelijk schoon te maken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

istra100 26-06-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,4
Sinds eind maart ben ik in het bezit van deze mooie machine, tijd om een review te schrijven.
Machine werd keurig verpakt, en compleet, met uitgebreide reinigingsset geleverd. Installatie via duidelijke aanwijzingen in boekje en via display verliep geruisloos.
Eerste indruk een mooie machine, pianolak zwart en een zeer uitgebreide gebruiksinterface. In het begin lijken al die functies nog wat veel,maar gaandeweg voel je je al snel thuis op deze machine.
De smaak van de koffie is goed en de temperatuur en sterkte(instelbaar) van de koffie is uitstekend te noemen,die overigens in drie standen is in te stellen.
Fijn aan deze machine is dat er een dubbelbonen reservoir aanwezig is, waardoor je bij de koffiespecialiteiten verschillende bonen kunt selecteren.
Ik heb inmiddels een profiel ingesteld en geactiveerd op "My Coffee") en ik moet zeggen dat werkt prima, al mijn persoonlijke koffievoorkeuren worden opgeslagen en de koffie die ik wil komt er volgens die voorkeuren uit. Jammer dat ik per profiel maar een espressospecialiteit kan opslaan en daarnaast geen dubbele espresso binnen het zelfde profiel, wellicht doe ik iets fout, zo niet dan is het jammer.
De slidders waarmee je snel hoeveelheid en koffiesterkte kunt selecteren zijn heel handig, maar zelf gebruik ik ze niet, hooguit voor gasten die een afwijkende hoeveelheid koffie en sterkte willen.
De energiespaarmodus is heel handig en na drie minuten gaat de machine op stand-by, waardoor het stroomverbruik beperkt blijft. Wat mij verder opvalt in het dagelijks gebruik is dat de machine vanaf koud razendsnel, binnen een minuut opstart, dat was met mijn oude machine wel anders daar duurde het ca 5 minuten.
De afwerking is mooi, pianozwart, maar het kunststof is kwetsbaar, microvezeldoekje en afwasmiddel ten spijt. Dat geldt niet voor de voorzijde m.b.t. het touchscreen en slidder gedeelte, die is voorzien van een krasvaste laag.
Tot nu toe na ca 450 heerlijke kopjes koffie heb ik een minpunt kunnen ontdekken, wat wellicht door de technische dienst kan worden opgelost.
Het probleem is dat de lekbak en koffiedrabbak sensor overgevoelig is en te pas en te onpas reageert, ook wanneer de lekbak en koffiedrabbak volledig schoon en droog zijn en de onderdelen juist zijn geplaatst. Bij melding lekbakje moet ik dan de bak even loshalen en er opnieuw induwen en dan is de melding weg.
Het gebeurd te vaak en ik ga er vanuit dat dit probleem netjes wordt opgelost door de TD van Melitta.
Eindconclusie, fijne machine en uitstekende koffie qua smaak en temperatuur, waarvan ik hoop dat ik er nog jarenlang plezier van heb. Mochten mensen overwegen deze machine aan te schaffen en vragen hebben dan hoor ik het wel!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Officiele reactie van Melitta 04-07-2014

beste, we danken u voor de uitgebreide review!
het is inderdaad niet mogelijk om 2 espresso's in te stellen in een profiel, er is 1 naam mogelijk.

Mocht u nog geen contact met ons hebben opgenomen over uw vraag over het lekbakje, dan wachten we uw verdere berichten graag af op info@melitta.nl.

Met vriendelijke groet,
Melitta Consumentenservice

Brenda Broekmaat

Kathleen 05-01-2017

Beste,

Ik drink mijn dranken graag erg warm ...zijn de melkkoffies warm genoeg? Gezien ik ergens las dat de melk te koud zou blijven?

Bedankt voor je antwoord!

Mvg

Reageer

Diabolic 28-03-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Melitta Caffeo Barista TS.

's Morgens vroeg wordt ik heerlijk wakker geschud met een kopje koffie. Ik geniet van de geur van de verse koffie.
mooie crèmelaag. Het molentje is stiller dan m'n oude Siemens S50. Prachtig design.'t neusje van de zalm.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ark36 28-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Gewonnen via loterij. Wilde al een langere tijd een volautomatische koffiemachine voldoet boven verwachting

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

rvh72 19-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Smaak: Prima espresso, café crème, cappuccino en macchiato met voldoende crema en stevig melkschuim (we gebruiken Friesche Vlag Langlekker melk). Koffie is goed van temperatuur en zeker niet te koud. Wel de maalgraad wat fijner gezet (ondanks dat de handleiding adviseert dit pas na 1000 bereidingen te doen) omdat er bij de fabrieksinstelling wat onderextractie leek te zijn.


Mogelijkheden: De machine heeft een totaal van 18 recepten, variërend van café crème tot een flat white, latte macchiato of dubbele ristretto. Bereiding gaat zodra het melkreservoir is aangesloten (indien nodig) volledig automatisch. Per recept kan worden ingesteld welk bonenreservoir moet worden gebruikt, en kan zowel de temperatuur als de hoeveelheid koffie, water en melkschuim worden aangepast. Daarnaast kan er ook nog eens voor maximaal vier personen voorkeuren worden opgeslagen.


Gebruiksgemak: Bediening is uitermate eenvoudig, al kost het in het begin wel even tijd om de machine te 'tunen' naar persoonlijke voorkeur vanwege de vele instelmogelijkheden. Zowel bij bereiding als onderhoud (spoelen, reinigen etc) geeft het display duidelijk aan wat de machine aan het doen is danwel verwacht van de gebruiker. Klein minpuntje: het is -anders dan door deze onder een voorkeurgroep te zetten- niet mogelijk om snel een ander recept te kiezen dan welke is voorgeprogrammeerd onder een van de bedieningstoetsen; wellicht dat men dit via 'doordrukken' mogelijk had kunnen maken. Een tweede druk op dezelfde bereidingstoets betekent helaas een niet meer terug te draaien annulering waarna de gemalen koffie zonder pardon het afvalbakje in verdwijnt.


Vormgeving: de machine is strak en bijzonder fraai vormgegeven in glanzend zwart met zilver en chromen accenten. Naar mijn mening absoluut de mooiste machine binnen de Caffeo reeks en sowieso een van de mooiste apparaten op de markt op dit moment. De machine is overigens ook nog eens bijzonder stil.


Samenvattend: bijzonder fraaie machine, plezierig in gebruik en uitstekend kopje koffie. Een flinke investering, maar absoluut de moeite waard!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
istra100 10-03-2014

Dank voor de goede review, ik heb interesse in deze machine maar heb toch nog een vraag over de temperatuur ondanks dat je er wel iets over zegt. Bij veel machines moet je het kopje voorverwarmen en kun je ondanks dat de koffie in een keer opdrinken. Hoe zit dat bij deze machine is de temperatuur hoog genoeg zonder voorverwarmen om niet in een keer op te drinken en hoe is de temperatuur van het melkschuim.

bvd voor je reactie

Officiele reactie van Melitta 13-03-2014

Beste,
Ook dank namens Melitta voor deze mooie review.

Graag reageren wij op de vraag over de temperatuur. De temperatuur kan in 3 standen worden ingesteld, de meeste gebruikers verwarmen inderdaad het kopje voor.
De koffie dient in principe niet gelijk opgedronken te kunnen worden, maar een koffie met melk-specialiteit is minder warm. De temperatuur van het melkschuim zelf kan niet worden aangepast.

Met vriendelijke groet,
Caffeo After Sales Service

Brenda Broekmaat

Reageer

k.markslag 11-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Zet de meest heerlijke koffiespecialiteiten met één druk op de knop. Geeft op tijd aan wanneer je de bonen of het water moet bijvullen.Zeer gebruiksvriendelijk en het binnen werk is makkelijk schoon te maken.
Ik vind het een prachtige machine en is z'n geld zeker waard.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer