Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.
Mail mij als er prijzen beschikbaar zijn

Saeco Aroma Chrome

Vergelijkbare producten

Krups Vertuo Next XN910N koffiecupmachine zwart

Krups Vertuo Next XN910N koffiecupmachine zwart

De'Longhi Lattissima One Nespresso zwart, roestvrijstaal

De'Longhi Lattissima One Nespresso zwart, roestvrijstaal
Bekijk alle Espressomachines
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 17 reviews die zijn achtergelaten voor de Saeco Aroma Chrome op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Adegrote 12-01-2010
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Ik heb de Saeco Aroma Inox nu een maand in huis, na veel 'diepte onderzoek' en gelezen te hebben op fora en websites in NL, Duitsland en de VS. Deze machine bleef regelmatig terugkomen met goede beoordelingen en lovende recensies.

Nu begrijp ik waarom. Prijs/kwaliteit is in dit segment espressomachines bovengemiddeld goed. Hier kun je fantastische espresso's mee maken. De compacte machine is mooi (aanwinst in de keuken), tegelijk erg robust gebouwd (kan niet veel kapot) en heerlijk analoog in de bediening. Schoonmaken is eenvoudig. H

Belangrijkst is uiteindelijk natuurlijk de kwaliteit vd koffie. Naar mijn mening is de maling vd koffie cruciaal bij deze machine. Ik heb met diverse maalgraden geexperimenteerd (aanrader om te doen), en ondervond dat de mooiste shots te pullen zijn als de maling aan de zeer fijne kant is. Met een tamper tip ik de oppervlakte van maling nog even heel licht aan om de koffie mooi te verdelen over de oppervlakte van de filter (+ zachte draai beweging). De espresso's hebben een caramelkleurig crema en een voortreffelijke rijke smaak.

Tip - Mensen die geen dure koffiemaler hebben of willen: koop uw vers gemalen koffie bij de betere koffiespeciaalzaak en bewaar het luchtdicht in uw vriezer (is maanden houdbaar). Kwaliteit van koffie blijft behouden.

Toch wil ik meer controle over de espresso en de extractie; daarom wordt een non-pressurized filterhouder toch wel interessant (na het zien van een Youtube filmpje). Ben benieuwd.

Ik heb de Aroma Inox trouwens besteld bij koffiediscounter.nl. Niet de allergoedkoopste misschien, maar wel op voorraad en razend snelle bezorging (2 dagen).

Deze machine raad ik iedereen aan die zonder al teveel geld uit te geven, de authentieke smaak van de italiaanse espresso in huis wil halen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

frank arnhem 28-01-2012
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,6
Voor deze prijsklasse een goed apparaat. Met 3 jaar in gebruik ben ik nog steeds tevreden op één ding na. Het stoompijpje lekt. De eerste keer viel het binnen de garantie en werd het verholpen, maar daarna keerde de klacht na verloop van tijd weer terug.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

C. Jansen 17-12-2009
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
Na wat experimenteren kun je met deze mooie machine een prima espresso zetten. Ik persoonlijk vindt het behoorlijk lekkerder dan Nespresso. Wel ligt er een laag water op de drap als je espresso klaar is. Vergeleken met de vol-automatische machines moet je wel zelf wat meer werk verzetten. Maar dat geeft ook een stukje romantiek, en de machine is ruimschoots goedkoper.

Ook de opschuimer doet het prima na enig experimenteren.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Jeroen Jeroen 13-07-2008
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,6
Mooi apparaat (het laatste ontwerp is mooier dan het plaatje dat je op kieskeurig zit). Je maakt er een mooie espresso mee, voor 1 of 2 personen. Ik heb er bijna net zo snel een espresso mee gemaakt als met mijn Senseo (als beide apparaten koud zijn). Kost uiteraard wel wat meer schoonmaak werk maar ik vind dat reuze meevallen. Ik snap niet waarom mensen een dure volautomaat kopen of nog erger: een nespresso apparaat. Ik gebruik gewoon espresso dolce van AH, en dat smaakt prima. Melk schuimen gaat ook goed (ook voor 2 kopjes). De cappucino doet niet onder voor wat je bij een duur professioneel apparaat krijgt.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

goldeng8 14-10-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
Minimalistisch, maar lekkere koffie! Kan zelfs een fijne maling makkelijk aan en goede crema. Dit model heeft en voorziening voor Easy Espresso Servings in de doos.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Martino C 09-01-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb hem nu een jaar in bezit. Nog steeds een uitstekend apparaat. Gewoon
niks mis mee. Nog steeds mooie crema laag, prima smaak enz. Duurzaamheid prima,
nog steeds als nieuw.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Arjanusdepanus 30-09-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Nu net in m'n bezit, dus kan weinig zeggen over de duurzaamheid. Maar wat
opviel was dat het eerste kopje espresso gelijk bingo was! Meteen al een vette
creamlaag!
Wat ik nog wil vermelden, is dat er wél een adapter voor koffie-pads bij zit.
En ook nog, dat 'ie lekker compact is en er super strak uitziet. En dat er niet
veel tijd nodig is om een lekkere hete bak te zetten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Bartali 09-03-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
Geweldig apparaat! Gekocht na lezen van veel goede reviews, o.a. van de Duitse
consumentenbond. Inderdaad, dit apparaat maakt mede dankzij het ´crema´-
filterhouder even goede espresso als veel duurdere machines. Simpel, en
redelijk hufterproof, tenzij je, zoals ik een heleboel cappuccino´s achter
elkaar maakt zonder het reservoir te vullen... Dat had ik dus niet gelezen in
de handleiding. De Saeco-service loste dit probleem echter netjes voor me op,
bedankt!
Verder een heerlijk apparaat. Goede espresso, prima cappuccino, alleen als je
heel veel cappuccino gaat maken moet je misschien aan een duurder apparaat gaan
denken. Alleen moet je dan wel bereid zijn meer dan twee keer zoveel uit te
geven als je deze kwaliteit koffie wilt...

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Jeroen Vermeij 03-09-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Op basis van zeer positieve Nederlandse en Duitse reviews de Saeco Aroma
aangeschaft. Mijn conclusie na een paar dagen gebruik: grote klasse! De
constructie is simpel maar degelijk, vormgeving is strak en tijdloos, er zit
niets overbodigs aan, snel op temperatuur, een beschaafd geluidsniveau, simpel
te bedienen en - het belangrijkste - je maakt er een uitstekende espresso en
capuccino mee. Fraaie schuimlaag, goede temperatuur, uitstekende smaak met een
gelijkmatige verdeling over twee kopjes. Een aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Martin Splinter 23-07-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,6
Simpel en degelijk espresso apparaat. De koffie is goed heet en krijgt een
goeie crema laag door de speciale houder. Je kunt volgens de fabrikant ook
gewone snelfiltermaling gebruiken. Ik vindt dat kwa smaak geen aanrader hoewel
je zelfs bij gewone snelfilter maling een forse crema laag krijgt. De
thermostaat is snel heet. Veel sneller dan mijn oude Krups machine. De koffie
smaakt heerlijk en met de speciale stoompijp heb je in zeer korte tijd een
enorme hoeveeleheid melkschuim
Het aftappen van warm water voor thee is geen aanrader. Het water is net niet
heet genoeg en de stoompijp blijft heel lang nalekken. Voor de lage prijs heb
je aan deze Saeco een geweldig apparaat met een mooi simpel design en gemaakt
van goeie materialen. Het apparaat is compact en lekker zwaar (7 klilo)
Ik heb nog wel en vraag; Is het normaal da t een espressoapparaat zo lang
nalekt?

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ivor 18-03-2005
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,8
Simpel is vaak het beste. Geldt ook voor dit apparaat. Simpel en strak design.
Voelt erg degelijk aan en heeft geen overbodige toeters en bellen, die dus ook
niet stuk kunnen gaan. Heeft een groot waterreservoir welke je beter in het
apparaat kunt laten zitten tijdens het aanvullen (doe ik met een maatbeker).
Dat is meteen het enige gebruiksonvriendelijke van de machine; er zit niet een
of ander handvat aan het reservoir, waardoor je hem niet (makkelijk) onder de
kraan kunt houden. Verder: een kind kan de was doen.

Espresso/koffie smaak doet niet onder voor machines van € 1000,- en meer en dat
is toch waar het om gaat. Warmhoud plaatje werkt door het apparaat gewoon aan
te zetten. Wil je warme kopjes, dan minstens een uur voor gebruik aanzetten.
Kost een hoop energie. Makkelijker is het om een kopje om te spoelen met water
en een paar seconden in de magnetron te zetten. Wil je er een kopje koffie
(meer water) mee zetten, dan het water 2x opwarmen, anders is je koffie lauw.
Espresso kan in een keer. Nadeel ten opzichte van grotere machines (denk ik) is
de lange opwarmtijd om meerdere kopjes achter elkaar te zetten. Voordat
iedereen koffie heeft ben je wel even verder...
Toch zeer tevreden! Een makkelijk apparaat, met een goede eigenschap, nl.
lekkere espresso maken!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

le-lisa 03-07-2004
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Perfect apparaat. Werkt overigens niet met cupjes zoals de site vermeld maar
met gewone espresso-koffie.
Zeer eenvoudig te bedienen, heerlijke espresso en cappuccino. Geheel van rvs,
zeer degelijk. kan nog niets over de duurzaamheid zeggen uiteraard maar ik ben
wel hoopvol gestemd.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

S. Mouwen 23-04-2004
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
Twee maanden in bezit. Degelijk apparaat, na inschakelen snel te gebruiken,
gemakkelijk schoon te maken en heerlijke espresso. Wij gebruiken de espresso
koffie van de supermarkt erbij. Samen een prima combinatie

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Mighty Michael 13-04-2004
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,4
Prima apparaat, 2-3 jaar in bezit. Simpel, sterk en smakelijk. Enig minpunt:
temperatuur koffie zou wat hoger mogen zijn. Verder niets dan lof voor dit
eenvoudige apparaat.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

wilvanwil 18-02-2004
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
sinds 5 voor 6 in mijn bezit, net schoongemaakt en mijn eerste espresso
gemaakt... heerlijk van smaak, mooie laag crema('schuim') er op! makkelijk in
gebruik, en ziet er nog mooi uit ook...
duurzaamheid een 8 omdat ie degelijk aanvoelt, hoe lang ie meegaat weet ik
natuurlijk nog niet....
verder wil ik nog even melden dat ik 'm bij de goedkoopste aanbieder hier heb
gekocht, die 'm WEL konden leveren, terwijl 3 andere aanbieders dat voorlopig
niet konden... buiten dat zijn ze nog eens zeer klantvriendelijk ook!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

S. Flobbe 27-01-2004
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
Prima apparaat, simpel van opzet. Kast, knoppen, en koffiehouder zijn degelijk
uitgevoerd. Een voordeel bij dit apparaat, wat ik bij sommige duurdere merken
niet heb gezien, is dat er een drukventiel onder het koffiefilter zit. Hierdoor
wordt de koffie altijd onder een hoge druk gefilterd, ook als je bijvoorbeeld
een wat grovere maling gebruikt. Qua espresso resultaat een perfect apparaat,
wel met relatief veel 'schuim / creme'. Of de drukpomp het lang uithoudt, dat
zou ik niet weten, ik heb 'm nu een jaar. Een groot nadeel: bij het schoonmaken
moet je erg uitkijken dat je je handen niet snijdt aan de binnenranden van de
stalen behuizing. (ouch!)

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rob v.R 23-05-2003
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
ben sinds enkele dagen in het bezit van dat apparaat en ben er zeer tevreden
mee. het ziet er degelijk uit t.o.v.de goedkoope merken. de smaak van de
kofffie is ook uitstekend.
er moet gewoon expressomaling in. patronen is optieoneel.
SUPER aparaat!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer