De Philips Sonicare DiamondClean tandenborstel ziet er prachtig uit en wordt geleverd met een mooi oplaadglas (innovatief) en een reisetui. Middels een USB-aansluiting in de reisetui kan de tandenborstel ook daarin worden opgeladen. Ontzettend handig voor op reis! Het apparaat werkt eenvoudig en het gebit wordt perfect gereinigd. Middels het oplaadglas duurde het de eerste keer wel 48 uur voordat de tandenborstel volledig was opgeladen, het zou fijn zijn als dit wat sneller ging. Al met al is het voor mij de perfecte elektrische tandenborstel, op een ding na.
Het grote nadeel aan de Sonicare tandenborstel is dat de DiamondClean opzetborstels (en andere originele Sonicare opzetborstels) na ongeveer een week gebruik een ontzettende herrie gaan maken. Het geluid komt van de metalen ring die onderin de opzetborstel zit. Die metalen ring gaat na verloop van tijd (gemiddeld na ongeveer een week gebruik) losser zitten in het opzetborsteltje. Je kunt er zelf niets aan zien of voelen, je merkt het alleen als je de Sonicare tandenborstel hebt ingeschakeld. Zodra de tandenborstel wordt aangezet gaat het metalen ringetje onderin de opzetborstel “trillen” en wordt er dus een heel hard, constant geluid geproduceerd. Het is dat ik mijn tanden goed wil poetsen, maar zou door het geluid juist minder lang mijn tanden willen poetsen.
De Philips Sonicare DiamondClean tandenborstel is niet mijn eerste Sonicare tandenborstel, dezelfde ervaring met het extreem harde geluid van bepaalde opzetborstels had ik al toen ik nog de Philips Sonicare FlexCare+ gebruikte met de volgende soorten opzetborstels:
- InterCare Standaard opzetborstels
- Sonicare opzetborstel voor tandplakverwijdering
- Sonicare AdaptiveClean opzetborstels
- Sonicare DiamondClean Standaard opzetborstels
Het probleem met het harde geluid heb ik nooit ervaren met de (erg simpele) Sonicare ProResults Standaard sonische opzetborstels. Helaas verwijderden deze opzetborstels relatief weinig tandplak en sleten ze veel sneller dan de hierboven vermelde opzetborstels. Ik heb altijd de originele opzetborstels van Philips gebruikt en dacht dat het vervelende geluid met deze nieuwe Sonicare DiamondClean tandenborstel niet meer zou optreden. Dit is helaas wel het geval, wat ik eigenlijk niet van zo’n luxe elektrische tandenborstel verwacht.
Er wordt aangeraden om opzetborstels na 3 maanden gebruik te vervangen, echter komt het harde geluid al erg snel na het in gebruik nemen van een nieuwe, originele Sonicare opzetborstel tevoorschijn (gemiddeld na een week).
De Philips Sonicare DiamondClean tandenborstel en accessoires zijn dus perfect, afgezien van het irritante geluid waar je iedere ochtend mee wakker wordt door de Sonicare opzetborstels. De opzetborstels zijn onlosmakelijk verbonden aan de gehele productervaring. Gezien de hoge verkoopprijs van de vervangbare opzetborstels lijkt het mij toch mogelijk om die metalen ring in de onderkant van de opzetborstel, die het geluid veroorzaakt, te vervangen door een geluidsarm materiaal of door de metalen ring beter te bevestigen aan de opzetborstel.
Door deze uitgebreide ervaringen met verschillende Sonicare opzetborstels zou ik dit product niet aanbevelen. Daarom geef ik de algemene waardering en prestatie binnen de productwaardering helaas slechts 1 ster. Het gebruiksgemak en design zijn wat mij betreft uitstekend.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl