Ik heb de fiets op 25 mei 2020 gekocht en is afgeleverd op 25 september 2020.
Het wachten is altijd vervelend voor wat dan ook en ga hier niet verder op in.
De eerste 100 km zitten er op voor woon werk verkeer en op de vlakke weg fietst deze geweldig. Ik moet voor mijn werk 2x een klim maken onder een aquaduct door en dan is de fiets een ander verhaal. Terugschakelen naar een lagere versnelling en de ondersteuning opschalen van 3 naar 5 en je kunt nog met enige moeite bovenkomen. De motor geeft dan een futloze indruk.
Ook viel mij op dat bij het starten (in de 2e versnelling) vanuit stilstand de fiets je op de “rem” zet. Heel vreemd als je denkt ik ga nu opstappen en geef kracht om op snelheid te komen.
Misschien is dit exemplarisch en zal dit ook zeker bij de 1e service beurt aangeven bij de monteur.
Ik heb ook de zwaardere accu gekocht 17,5 Ah en 630 Kw vooral omdat de actieradius ruimer werd.
Na 85 km (de accu heb ik voor gebruik volledig opgeladen) waren alle lampjes uit en op de display stond nog 12 km te gaan. Ik kan op het werk de fiets laden en heb daar de fiets aan de stroom gezet. Mijn dienst zat er na 7 uren op en dacht dat de accu wel vol zal zijn. Helaas de 7 uren waren onvoldoende om de accu volledig op te laden en kwam uit op 3/4 van de capaciteit (112 km)
Misschien dat het nog bijtrekt als de fiets langer in gebruik is, dit is ook pas mijn 1e 100 kilometers natuurlijk, maar toch ik las dit niet in ander beoordelingen van dezelfde fiets.
Ik zal deze beoordeling dan ook als “voorlopig” bestempelen.
In maart 2021 heb ik de fiets een half jaar en zal dan nog eens een beoordeling achterlaten en eventueel de verbeteringen of verslechteringen duidelijk hierin vermelden.
Pluspunten
- Degelijke fiets
- Netjes afgewerkt
- Hydraulische schijfremmen
- Fietsverlichting
Minpunten
- Futloze motor
- Remmend effect bij begin vanuit stilstand