Resultaten E-bike Duurtest van Ebike Das Original Tour 004+

Het Duitse merk E-bike Das Original stuurde de Tour Pro Wave Performance (voorheen Tour 004+) in om mee te doen aan de E-bike Duurtest. Een model met een lage instap, waarbij de accu in het frame verwerkt is. De fiets is voorzien van een Bosch Perfomance Line-middenmotor en riemaandrijving. “Een krachtpatser van een fiets”, zo vatte een testrijder deze fiets samen.


Bevindingen Annemiek uit Rijswijk en Frits uit Hilversum

Het E-bike Das Original testrapport inzien?Lees alle ervaringen en bevindingen

Download!

Resultaten

Beide testrijders vonden deze fiets over een langere periode rijden als een zonnetje. De fijne zithouding, de goede vering in combinatie met de dikke banden en de riemaandrijving dragen daaraan bij. De motor is krachtig en bleek, in combinatie met de sterke accu, zuinig in gebruik. Opvallend was hoe stil de fiets is, waardoor omgevingsgeluiden echt hoorbaar zijn. Alles wat je wenst is binnen handbereik en netjes afgewerkt met de juiste onderdelen. Alleen de lasnaden zijn nog best goed zichtbaar. Ook is het volgens de testrijders een hele onderneming om de zware accu uit het frame te halen.


Pluspunten

Lage instap, Riemaandrijving, Fijn gelzadel, Erg zuinig én krachtig, Toont spierballen

Minpunten:

Indicatielampje op de oplader ontbreekt, Accu uit de fiets halen is lastig, Zichtbare lasnaden 


Conclusie

De E-bike Das Original Tour 004+ maakt zijn naam waar: dit is echt een fiets voor lange fietstochten door de mooiste streken van Nederland. Fiets er thuis op weg of neem hem mee op vakanties. Het model blinkt uit in rijprestaties door de krachtige Bosch-middenmotor, de goede schrijfremmen en de wat bredere banden voor grip en demping. Ondanks dat de accu moeilijk uit het frame te halen is en de lasnaden zichtbaar zijn, zul je met deze e-bike het plezier tegemoet fietsen.

Specs

  • Aantal ritten: 36
  • Aantal testkilometers: 1168
  • Voornaamste regio’s: Hilversum & Delft
  • Periode: Januari t/m mei 2021
  • Prijs: €3.699

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!