Resultaten E-bike Duurtest 2022 van Kieskeurig.nl

Inhoudsopgave

  1. Voorproefje E-bike Duurtest resultaten 2022
  2. Over de E-bike Duurtest
  3. Deelnemende fietsmerken

Een elektrische fiets test je pas écht goed als je er zelf op hebt gefietst. In de buitenlucht én in je eigen omgeving. Gewoon je normale routes fietsen, met vaste ritten zoals bij het boodschappen doen en winkelen, of onderweg naar je club of vereniging. En daar komen dan nog de langere fietstochtjes in jouw eigen buurt of in een andere mooie omgeving bij. En dan niet een paar dagen, maar een serieuze testperiode van vijf weken.

Maar bij de meeste fietsenwinkels of fietsbeurzen bestaat zo’n uitgebreide mogelijkheid niet. Daarom organiseert Kieskeurig.nl, net als vorig jaar, de unieke E-bike Duurtest. In samenwerking met een grote groep testers verzamelen wij op deze manier echte praktijkervaringen van echte mensen, die net als jij op zoek zijn naar de juiste fiets. Op deze pagina lees je alles over de fietstest en de resultaten van de deelnemende elektrische fietsen. Wat vinden onze testers van de e-bikes?

Dertig fietsen, twee keer zoveel testers, 21 verschillende merken en heel veel gereden kilometers. Dat maakt deze test uniek en zorgt voor een béter oordeel, door échte fietsers!

Ontvang dé E-bike Duurtest resultaten in je mailbox

🚲︎ 10 weken grondig getest
🚲︎ 30 splinternieuwe modellen
🚲︎ 60 uitgebreide ervaringen
Deze test wil je niet missen

Voorproefje E-bike Duurtest resultaten 2022

Gemengde gevoelens bij onze testers als het op de Advanced E-bike aankomt. De ervaringen kwamen wél overeen: het zitcomfort is, met name dankzij de actieve houding, ideaal. Ook is de fiets bijzonder krachtig, ondanks zijn dikke frame en banden. Je rijdt makkelijk weg, zelfs bergop.


Meer Advanced E-bike resultaten? Klik hier!

Een opvallende eigenschap van deze Giant-e-bike is dat de middenmotor automatisch bepaalt hoeveel trapondersteuning er nodig is. Verder valt de hoge prijs op, wat waarschijnlijk te maken heeft met die trapondersteuning. Je verwacht dan wel een goede, sportieve Giant-fiets. In de basis is dat het ook, de fiets is comfortabel, remt goed, de motor is krachtig en de e-bike is mooi afgewerkt. 


Meer Giant resultaten? Klik hier!

Eensgezindheid bij onze testers: op de vraag of ze de fiets aanbevelen, reageren beide testrijdsters met“Ja, zeker!” De fiets blinkt uit in toegankelijkheid. Zo is de accu eenvoudig los te halen en erop tezetten, spring je makkelijk op de fiets door de lage instap, is het gewicht relatief laag en kun je zonder gereedschap de fiets afstellen.


Meer Pegasus resultaten? Klik hier!

Bekijk de resultaten per categorie

Over de E-bike Duurtest

Kieskeurig.nl, de meest onafhankelijke vergelijkingswebsite van Nederland, houdt in 2022 voor de tweede keer de E-bike Duurtest. Na de succesvolle test vorig jaar hebben we de testopzet aangescherpt. Dit jaar hebben we dertig fietsen laten testen (waarvan er tijdens de test helaas één door mankementen is afgevallen) door twee keer zoveel testers. Elke fiets is tweemaal vijf weken getest. Dus nog meer kilometers per fiets en dus een nog beter en duidelijker oordeel door e-bikers in hun eigen omgeving.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor onze duurtest zijn alle e-bikes aan meerdere beoordelingscriteria onderworpen op het gebied van comfort, prestaties, eigenschappen, ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Rijdt de fiets na honderden kilometers op de teller nog steeds zo fijn? Begint er iets te trillen aan het frame? Gaat het zadel juist lekkerder zitten? Gaat het opladen en losmaken van de accu wel zo makkelijk? Wordt het getjilp van de vogeltjes overstemd door het geluid van de motor? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in de E-bike Duurtest 2022.

Voor de test konden testrijders zich aanmelden. Bij de aanmelding moesten ze een vragenlijst invullen, zodat wij de juiste geïnteresseerden konden selecteren. Er werd onder meer gevraagd naar hoeveel kilometers men fietst voor woon-werkverkeer of recreatieve ritten, en of men bereid was om wekelijks een logboek bij te houden. Na een telefonisch interview maakten we de definitieve selectie van testrijders.

Elke elektrische fiets is geschikt voor een bepaalde doelgroep en type gebruik. Doordat we dat van alle testrijders weten, konden we steeds een goede match maken. Iedere testrijder heeft dus een fiets getest die past bij zijn of haar gebruik. De totale testperiode liep van februari t/m mei 2022. In totaal tien weken, vijf weken per fiets. Halverwege de testperiode was er een wisseldag bij ons op locatie, waarbij de testers ruilden van fiets en ook onderling alvast ervaringen konden uitwisselen. Tijdens de test vulden de testers elke week een digitaal logboek in met hun bevindingen. Aan het einde van de testperiode vulde elke testrijder een eindrapport in. Na de eerste testperiode wisselde de fietser naar een tweede testfiets en herhaalden de bovenstaande stappen zich.

Deelnemende fietsmerken

Gezien de soms uitdagende logistieke omstandigheden bij de fietsfabrikanten, zijn we op tijd begonnen met het uitnodigen om mee te doen aan de test. Elk fietsmerk mocht maximaal vier fietsen mee laten doen, in iedere categorie en prijsrange één fiets. Natuurlijk hebben we ze aangeraden om een populair model te kiezen en vooral damesmodellen te sturen, omdat dan zowel vrouwelijke als mannelijke testrijders ermee op pad konden.

Vanuit Kieskeurig.nl geven we geen cijfers aan de fietsen. We publiceren alleen de meningen en bevindingen van de testers op Kieskeurig.nl. Doordat de fietsen over een langere periode in diverse omstandigheden veelvuldig zijn gebruikt, zijn de bevindingen en de meningen van de testers goed onderbouwd.


Het predicaat ‘Goed uit de test’

Tien van de geteste fietsen hebben het predicaat ‘Goed uit de test’ gekregen. Maar wanneer levert het enthousiasme van de testdeelnemers een ‘zo’n predicaat op? Naast de duurtest is er vanuit Kieskeurig.nl ook een speciale fietsdag georganiseerd, waarbij alle deelnemende e-bikes nogmaals door twee fietsers zijn getest. Om het ‘Goed uit de test’-predicaat te verdienen, moet een e-bike door drie van de vier testers aanbevolen worden én in drie van de vier beoordelingscategorieën van de testklasse een voldoende hebben behaald.


Ontvang dé E-bike Duurtest resultaten in je mailbox

🚲︎ 10 weken grondig getest
🚲︎ 30 splinternieuwe modellen
🚲︎ 60 uitgebreide ervaringen
Deze test wil je niet missen