Testpanel: Bosch GlassVAC

bosch glassvac ruitenreiniger header


Bosch GlassVAC: multifunctionele ruitenreiniger

Zie jij schoonmaken als een routineklus? En ben je op zoek naar een praktische en snelle oplossing voor het streep loos schoonmaken van o.a. je ramen, spiegels en douchecabine? Een uitkomst is de Bosch – GlassVAC ruitenreiniger…en die wordt dit keer getest door het Kieskeurig.nl Testpanel.

Het testpanel test de Bosch ruitenreiniger thuis bij o.a. het ramenlappen en voor het opruimen van vloeistoffen zoals geknoeide wijn. Met behulp van dit product zou schoonmaken zelfs leuk worden. Maar of dat ook zo wordt ervaren door het testpanel lees je in dit testverslag.


bosch glassvac ruitenreiniger score


Wat was je eerste reactie?20 Mensen hebben de Bosch ruitenreiniger getest:


Marieke, 38 jaar
De spuitflacon met microfiber doek is makkelijk in gebruik, omdat je hiermee makkelijk de ramen inzeept. De flacon heeft een brede onderkant en blijft daardoor goed staan op wat minder vlakke ondergronden. Hij danst zowat over je raam heen! Het was voor mij een grote verrassing hoe streepvrij het resultaat is. Met mijn reuma is dit voor mij de ideale uitvinding om weer pijnvrij mijn ramen te kunnen wassen.

Tessa, 38 jaar
Mijn ramen zijn streeploos schoon, het apparaat ligt lekker in de hand en ik vind het nu erg leuk om mijn ramen te reinigen, want het resultaat is erg goed. Wat het apparaat leuk maakt is dat het ook gemorste vloeistoffen op kan zuigen. Toen ik mijn glas water om had gegooid pakte ik snel de ruitenreiniger en zoog met gemak het water op.

Corina, 50 jaar
Het valt me op dat de GlassVAC niet veel weegt en makkelijk in de hand ligt. Het opladen gaat best snel en je kunt wanneer hij volledig is opgeladen, zeker 13 ramen doen.

Jacqueline, 60 jaar
Ramen lappen met de ruitenreiniger scheelt heel veel in tijd, omdat de ramen na 1 keer er overheen te zijn gegaan, al helemaal droog zijn. Ik heb deze keer echt met plezier mijn ramen gewassen!

Anja, 57 jaar
Heerlijk, wat een gemak! Het apparaat is verticaal en horizontaal te gebruiken.Hoge ramen kun je gemakkelijk ‘in tweeën’ zemen: eerst boven en dan beneden, je ziet zelfs geen aanzetstrepen.

Ingrid, 48 jaar
Bij ontvangst heb ik het apparaat meteen aan de lader gedaan en ’s avonds heb ik hem gelijk gebruikt om de douche droog te trekken na het douchen. Meteen verneem ik goede zuigkracht en trekt hij zeker drie behoorlijke glasoppervlakten streep loos droog.

Marijke, 35 jaar
Werkt een stuk sneller dan de traditionele methode. Verder oogt hij wel mooi stevig.
Het opladen duurde voor mijn gevoel niet lang. De tijd heb ik niet bijgehouden, maar voor ik het wist was dit al klaar. Ik had gevoelsmatig een langere oplaadtijd verwacht.

Sandra, 44 jaar

Hij ligt lekker in je hand en is ook lekker licht. Ik vind het kleine blad ook ideaal. Ik heb een paar kleine ramen in huis en dat was altijd een gedoe met ramen poetsen. Dit is echt een onmisbaar blad, je komt overal goed bij zonder gedoe, hij geeft tevens een goed resultaat.

Therese, 39 jaar
Ramen lappen is niet bepaald een van mij favoriete klusjes om te doen, het is altijd zo'n gedoe met het trapje , emmertje, spons en zeem. Met de Bosch ruitenreiniger heb ik met het grootste gemak de ramen besproeit en ingewreven, in één woord GEWELDIG. Geen druipende spons, geen drijfnatte vloer, niet dat trapje op en af om de spons te dompelen, wat een gemak!

Diana, 54 jaar
Op de glazen salontafel heb ik een glaasje water leeg gekiept om te kijken hoe het apparaat op zijn kop werkte. Het geeft dan wel een pruttelend geluid, maar de vloeistof wordt opgezogen. Ook kan de douchecabine snel droog gemaakt worden.

Jolanda, 58 jaar

Het schoonmaken van mijn deuren met reliëfglas was voorheen een lastige tijdrovende klus. De Glassvac maakt het mij een stuk gemakkelijker want hij glijdt over het glas en maakt het streeploos droog.

Lieke, 48 jaar
Vooral het droogmaken vind ik briljant! De ramen zijn zo goed als streeploos en zien er spik en span uit. Geen ‘na druppeltjes’ op je ramen maar echt droog.

Ingrid, 56 jaar

Ik heb een huis met veel ramen en ik was erg benieuwd hoelang de accu mee zou gaan. Maar ik heb makkelijk alle ramen en spiegels kunnen doen zonder de accu opnieuw te moeten opladen. Ook viel het me mee hoelang het duurde voordat het reservoir vol was.

Geanne, 42 jaar

Na open van de doos sprak alles voor zich. Geen lastige bediening en een duidelijke omschrijving. Na het opladen was ik benieuwd of ik alle ramen binnen en buiten in 1 keer kon schoonmaken. Dit was zeker het geval. Dus een prima accu!

Lisette, 38 jaar

Meestal zien mijn ramen er erger uit na het zemen, dan ervoor, ofwel: slechter kon het niet worden. Er zit een aparte spuit bij welke je vult met water of water met schoonmaakmiddel. Wat inspuiten van een kleine afstand, de wasser eroverheen halen. En toen met de GlassVac zelf aan de slag. Ik heb een paar minuten met verbazing staan kijken naar het resultaat. Voor het eerst geen strepen!

Marga Reitsma, 50 jaar
Het grootste voordeel is dat je niet met snoeren hoeft te werken omdat er een accu in zit en het apparaat is helemaal niet zwaar. Met name voor mensen die problemen met de handen hebben, is dit apparaat een aanrader. Je hoeft geen zeem uit te wringen, waardoor je handen gespaard worden.

Linda, 38 jaar
De wisser gaat soepel over de ramen heen en neemt de hoekjes ook goed mee. De ramen zijn streeploos schoon. Ik heb de autoramen nog even snel mee afgenomen voordat we op vakantie gingen. Dit was ook heel goed te doen! Ik had al wel wat ervaring met een andere elektrische ramenwisser, maar deze Bosch scoort toch echt een heel stuk beter.

Bas, 37 jaar

Ik vind ramen lappen een rotklus en een hoop werk. De GlassVac maakt het een stuk makkelijker om te doen. De ramen zijn snel en streep loos schoon met de spuitbus wisser. De waterzuiger zorgt ervoor dat er geen watergeknoei is en je dus geen zooi hebt. En bovendien niet van alles hoeft te verplaatsten (scheelt ook weer werk!).

Vivianne, 48 jaar
Het geeft veel minder geknoei met water, niet de hele vensterbank of vloer wordt nat tijdens het ramen zemen, en je hebt geen gespetter meer. De ramen zijn schoner, zeker wanneer je net als ik niet zo vaak ramen lapt. Je kunt het makkelijk snel even pakken om bijvoorbeeld 1 raam, deur of ander oppervlak schoon te maken.

Olga, 46 jaar

Ik hou er helemaal niet van om ramen te zemen en stel deze klus dan ook altijd zo lang mogelijk uit. Met de Bosch GlassVac was in een paar minuten alles droog en werkelijk geen strepen of waas te ontdekken. Ik was een fractie van de tijd kwijt die ik normaal gesproken nodig heb om ramen te zemen. Een geweldig apparaat!

Wat zijn de voordelen?Pluspunten:
- Eenvoudig in gebruik
- Lange accuduur
- Snel en effectief
- Licht makkelijk in de hand
- Verwisselbare koppen
- Trekt ramen streeploos schoon
- Licht in gewicht
- Makkelijk in gebruik

Marieke
De flacon heeft een brede onderkant en blijft daardoor goed staan op wat minder vlakke ondergronden.

Tessa
De raamwisser met de vloeistof kun je makkelijk reinigen door er water in te laten lopen en door de dop van de vuilwatertank te openen laat je het vieze water weglopen.

Anja
Het gaat echt heel gemakkelijk zonder druk te zetten. Een heel handzaam apparaat.

Diana
De wisserbladen zijn makkelijk af te spoelen onder de kraan en de doekjes kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden.

Ingrid
Hij is zeer compact en super licht. De onderdelen zijn makkelijk te wisselen, hij is handig in gebruik en laat geen strepen achter.


Wat zou je verbeteren?Minpunten:
- Niet geschikt voor viezere oppervlakten
- Je weet niet hoever de accu leeg is
- Gebruiksaanwijzing erg summier
- Spuitflesje niet voldoende voor grote oppervlakten
- Geen afneembaar vuilwatertankje
- Bij verticaal gebruik spettert hij water

Tessa
Persoonlijk vind ik dat het apparaat best veel lawaai maakt, dit zou wel iets minder mogen.

Anja
Wat ik wel jammer vind, is dat het opvangbakje geleegd moet worden door een opening. Zelf had ik het handiger gevonden als het opvangbakje losgemaakt kan worden zodat ik het ook schoon kan spoelen.

Ingrid
De wisser werkt echter alleen echt goed van boven naar beneden en daarom blijft er langs de kozijnen soms wat water achter op het raam. Vind ik geen probleem omdat ik uit gewoonte de randen altijd afneem met een oude theedoek.

Geanne
Halverwege moet je toch even het wissertje uitspoelen. Het spuitflesje vond ik ietwat onhandig, beetje klein en je kunt alleen rechtop spuiten.

Lisette
Het enige wat ik jammer vind is dat ik mijn ramen op de eerste verdieping niet kan doen. Met hoogtevrees krijg je mij geen ladder op. Een verlengstuk o.i.d. was geweldig geweest.
 


Bekijk de prijzen