Olympus CAM OLYMPUS C-55 ZOOM 5.1M zilver - Reviews

Specificaties
Megapixel
5,3 megapixel
Optische zoom
5 x optische zoom
Kleur(en)
zilver
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 8 reviews die zijn achtergelaten voor de Olympus CAM OLYMPUS C-55 ZOOM 5.1M zilver op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

A van Dalen 26-09-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Deze camera gebruik ik nu 4 jaar en hij heeft voor een compactcamera een uitstekende beeldkwaliteit. Momenteel is deze camera niet meer leverbaar.
In augustus 2009 zocht ik een digitale camera voor mijn vrouw. Daarvoor heb ik de testen van Stiftung Warentest uit Duitsland bekeken vanaf 2006 tot 2009. En wat bleek: de digitale camera's worden ieder jaar slechter. Zo was er 2008 geen enkele compactcamera meer die op alle punten “goed” scoorde op het onderdeel beeld. Stiftung Warentest noemt dit de “pixelwahn”, hoe meer pixels hoe slechter het beeld.

Sinds 2007 zijn er geen compactcamera's met de beeldkwaliteit en mogelijkheden van deze Olympus Camedia C-55 meer gemaakt. Voor het geval mijn camera het een keer begeeft heb ik daarom een reserve (tweede hands) C-55 Zoom aangeschaft.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende
Uitstekend

Reageer

Willy8 03-03-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,6
Ik heb sinds 4 weken de Olympus C-55 Zoom in bezit. Ik ben uitertst tevreden
over dit produkt. Waarom? Ik twijfelde net als anderen om de C-70 aan te
schaffen. De C-55 heeft echter 4 penlites die naar mijn inziens langer meegaan.
Koop wel de beste. Ben ermee op wintersport geweest en heb zeker 3 dagen gedaan
met de batterijen en ze waren nog niet leeg. Ik heb daarbij ook een aantal
filmpjes gemaakt. De filmpjes zijn van mindere kwaliteit maar dat kan niet
anders omdat het geen filmcamera is. Ik heb de Nederlandse taal op heb toestel
gedownload en dan is het menu goed te lezen. Op de stand Sneew zijn de fot's
perfect. Normaal staat deze op Auto die onder normale lichtomstandigheden goede
fot's maakt. Samen met de Nedrelandse handleiding kan ik met deze camera goed
overweg, hoewel ik nog lang niet alle functie heb uitgeprobeerd. Ga ik de
komende maanden zeker doen. Door de grote greep waar de batterijen in zitten
ligt de camera perfect in de hand. Een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Loukie 02-02-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Prachtig stukje techniek. De ideale camera voor beginner en gevorderde, legio
mogelijkheden. De bijgeleverde 2500 mah batterijen gaan heel lang mee (300
foto's). Leuke extra functies zoals achteraf de rode oogjes wegpoetsen, werkt
prima. Ook de flitsmogelijkheden zijn prima. Ik heb lang gezocht naar een goede
niet te dure camera, en ik denk dat dit de beste is.
Enige minpuntje is dat de xd kaartjes duur zijn.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

sjaakln 15-10-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
ik kan mij in grote lijn wel bij Albert van Dalen aansluiten. echter ik ben
eigenlijk maar een amateur.
ik gebruik denk ik maar 10% van alle functies. ik vind dat als je hem op auto
of juist op de door olympus geprogrameerde instellingen zet je al super foto's
maakt.
voor mij was de zoom erg belangrijk is toch wel fijn als je wat verder kunt
inzoomen. ook vind ik het belangrijk dat ik de camera kan pakken en meteen
foto's maken niet dat ik eerst een hele intro te zien krijg voor ik een foto
kan maken. deze functie heeft de camera wel maar die kan je aan of uit zetten
standaard staat deze al uit.
de snelheid van foto's maken is ook super dit gaat net zo snel als een gewone
analoge camera. ik heb het meegemaakt dat er iemand langs mij stond die een
foto maakte van een object ik wilde deze ook pakte mijn camera maakte een foto
en ging weer die persoon liep weg toen ik de camera al weer in het hoesje deed.
(hij had ook maar 1 foto gemaakt was camera van een supermarkt keten). toen ik
de camera had zag ik ook de macro functie deze is echt super ik ben daar veel
aan het expirimenteren geweest en heb schitterende close ups van vlinders e.d.
baterij verbruik vind ik mee vallen kan er redelijk lang meedoen kan zo niet
zeggen hoe lang precies komt ook omdat mijn cardreader defect is en ik dus de
camera op de pc aansluit.
de foto's in het donker zijn ook erg goed. mede door de ingebouwde flitser. ik
moet wel zeggen dat he in het donker wat langer duurt op zich logiesch maar nog
niet erg storend
het grootste nadeel is dat er xd kaartjes ingaan deze zijn erg duur. de prijs
van de camera valt 100% mee de meeste die de camera zien zeggen dat het wel een
dure camera is en als ik vertel wat die kost hebben ze spijt dat ze niet ook
deze gekocht hebben

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Albert van Dalen 12-10-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,0
Voor mijn hobby fotografie zocht ik een nieuwe digitale camera. De camera moest
aan de volgende eisen voldoen:

1. Onberispelijke beeldkwaliteit
2. Voldoende handmatige instellingen
3. Klein genoeg om comfortabel aan een broekriem te kunnen hangen, bovendien
moet de camera in een motorjas passen
4. Ook weer niet te klein, moet goed in de hand liggen
5. Goede optische zoeker
6. Manuele focus
7. Goede macro mogelijkheden
8. Niet te traag
9. Goede ingebouwde flits
10. Niet te duur *

* Ik heb tegenwoordig de gewoonte om niet al te dure elektronische apparatuur
aan te schaffen. Als het stuk gaat, en dat is sneller dan je denkt, ben je veel
geld kwijt want reparatie is meestal niet meer rendabel. Bovendien is na een
paar jaar ofwel de techniek verouderd en is er voor minder geld een beter
product verkrijgbaar.

Eerst heb ik de testen uit 2004 en 2005 van Stiftung Warentest aangeschaft en
bestudeerd. Van de honderden geteste camera's heb ik er slechts twee kunnen
uitselecteren, namelijk de Olympus Camedia C-70 en de Olympus Camedia C-55.
Olympus behoort tot een van de betere fabrikanten van digitale camera's. De
duurdere camera's van dit merk hebben altijd een zeer goede beeldkwaliteit en
dat is met andere fabrikanten niet altijd zo.

Ik heb voor het type C-55 gekozen omdat deze een aantal voordelen heeft ten
opzichte van de C-70:
1. Goedkoper
2. Heeft 4 penlite oplaadbare batterijen i.p.v. een speciale dure accu, dit
scheelt ook weer
3. De camera ligt beter in de hand door zijn dikke handgreep
4. De ingebouwde flits is beter

De camera was helaas niet verkrijgbaar in winkels in de buurt, en nog maar bij
één internetwinkel. Dus heb ik de camera maar snel besteld. De camera voldoet
uitstekend aan mijn verwachtingen. Met de camera kunnen zonder problemen
professionele foto's worden gemaakt. De camera heeft erg veel mogelijkheden. Er
zit een digitaal boek bij van 199 bladzijden, in het Engels. Er zijn natuurlijk
camera's die nog beter zijn en met meer mogelijkheden maar deze camera's zijn
veel te groot en te zwaar om comfortabel overal mee naar toe te kunnen nemen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

h55 02-06-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
Foto`s gemaakt met de Olympus c55 en dezelfde
foto `s met de Canon a520 De foto`s met de olympus waren vooral in max zoom
(5X) veel scherper en vooral veel helderder
Het is niet zo`n klein toestel maar wel degelijk en zeer gemakkelijk te
bedienen de 5x zoom is wel heerlijk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Nelleke 25-04-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Lange tijd op zoek geweest naar een camera die lekker klein was , maar toch de
mogelijkheden van een spiegelreflex benaderde. De camera kent een zeer
gebruikersvriendelijk menu en heel veel mogelijkheden. De flits werkt in
combinatie met het AF-hulplicht verrassend goed. De 5x optische zoom is net
weer even iets uitgebreider dan bij veel andere camera's in deze prijsklasse
cq. formaat.

De camera ligt goed in de hand, al is de zoeker even wennen. Het leuke is dat
de afzonderlijke SCENE programma's allemaal weer net even iets anders de foto
belichten of kleuren corrigeren waardoor een foto maken één groot experiment
is. De handleiding (in engels) op CD-rom was even wennen, maar na deze geprint
te hebben kom ik er wel uit.

De bijgeleverde software om foto's te bewerken is vrij eenvoudig te beheersen
en tegen kosten te upgraden. Ik werk zelf met adobe fotoshop en de
mogelijkheden zijn hier eigenlijk uitgebreider dan het programma van olympus
zelf.

Al met al heb ik, na lang zoeken, eindelijk de camera gevonden waar ik de
komende jaren nog heel veel plezier van zal hebben.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

kenlef 03-04-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,4
Heb er lang naar uitgekeken een eindelijk tekoop in Europa. Onlangs
aangeschaft. Het lijkt een heel goed toestel met HEEL veel mogelijkheden voor
de prijs. Spijtig dat er geen Nederlandstalige handleiding voorhanden is. Ben
er heel erg naar op zoek.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer