Panasonic Lumix DMC-TZ30 zilver - Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 28 reviews die zijn achtergelaten voor de Panasonic Lumix DMC-TZ30 zilver op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

M.reesink 10-06-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
De eerste resultaten gezien van mijn nieuwe camera ( 1 week in bezit)
Werkelijk prachtig! Mooi scherp !
Plezierig groot lcd scherm, en ontzettend veel mogelijkheden.
Gps meteen aan de opname gekoppeld is erg grappig.
Klein toestel, maar goede resultaten.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Roozjee 04-06-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,4
Deze camera van mijn vader gekregen maar net als zijn eigen Panasonic kreeg ik opeens een "zoom-fout" wat software-matig lijkt. Wij gaan beiden zeer zorgvuldig om met onze spullen! Mijn camera ligt nu ter reparatie, maar de camera van mijn vader kreeg na een tijd opnieuw hetzelfde probleem (ook geheel niet meer te gebruiken dan). Maar ik ben wel erg tevreden of de resultaten, maakt mooie scherpe fotos met volle kleuren! Maar ik heb geen vertrouwen meer in een Panasonic pocket camera!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Onvoldoende
Bass_BOOM 29-04-2014

Twee camera's gehad van dit type. Beide die zoomfout. Zit hem in de lens die niet meer open gaat. Erg gevoelig voor vocht? dan gaat het motortje kapot. -> Nieuwe kopen

Adorable1965 09-05-2014

Vraagje: is de zogenaamde 'zoomfout' dat je lens vast blijft staan? Dat heb ik een paar keer gehad namelijk. Reageert nergens meer op dan. Heel vervelend.

Roozjee 12-05-2014

@Adorable, daar begon het mee met mijn camera.. daarna ging hij helemaal niet meer open als ik de camera aanzette. Houd het goed in de gaten of het frequenter wordt, zorg dat je binnen de garantie-tijd blijft voordat je actie onderneemt. Mijn reparatie heeft zolang geduurd dat ik buiten de garantie was toen bleek dat het niet goed gerepareerd was. Voor mij nooit meer een Panasonic!

Reageer

Thaipigfarmer 03-02-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,6
3 tienen en 2 negens, moet ik dat uitleggen....
Nou heb een Spiegelreflex, en wissel me suf aan lenzen...en jawel stof op sensor....grote ergenis als je daar NA de vakantie achterkomt als je ze op de PC ziet.
Gaat met de Panasonic niet gebeuren (lijkt mij). Ik kocht hem in Thailand alwaar ik woon, en hoefde niet eens korting te vragen 20 procent zomaar...geen rood, of blauw, jammer maar...binnen 2 minuten weer een klant die hetzelfde product kocht en ze waren op.
Waarom die korting, zocht handleiding in NL en zach op de site de DMC-TZ40 aha...Nou ben er evengoed wild ethousiast over.. De GPS handig Thailand is groot en veel alleen in กฟำๆไกพด้พก dus onleesbaar voor mij...je zoomt in op tempel en de naam rolt over je scherm...op Google Earth plaatsen...zonder zoeken staat al 'mapped'
Film heb ik niet geprobeert....Maar haarscherpe plaatjes op IA, absoluut...panorama functie helemaal mooi. Camera ziet er robuust en stevig uit (ga er niet mee gooien), omgerekent naar die ...Euro..mooie prijs met extra batterij, grotere kaart, en losse oplader zoals iemand eerder 'tipte' kwam ik uit op 280 Euro. En ja de minpunten overduidelijk de batterij...zet die GPS dus steeds weer uit als je thuis komt.
En twijfel aan de degelijkheid na langdurig gebruik van sommige knopjes..aan/uit en kijken/fotograveren...tijd zal het leren. Een ding staat vast als deze het begeeft, danwel op een andere manmier niet meer in mijn bezit zal zijn...koop ik blind...het nieuwste model van Panasonic dat dan voor handen is !

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Roozjee 30-04-2014
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,8
Op garantie een nieuwe lens gekregen, maar deze was slecht gemonteerd waardoor er altijd zwarte hoeken in beeld komen. Ook krijg de ik de fotos niet meer scherp, ik zou niemand aanraden deze camera te kopen, jammer want de kwaliteit en de mogelijkheden was erg goed.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Slecht

Reageer

1976win 09-05-2013
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,2
ik heb hem nu 7 maanden , en ben er tevreden mee , het enige is dat
ik wel vin als ik verder inzoom hij geen mooie foto,s maakt en ik mis toch ook
de wifi .

vandaar IK het matige camera vint (mijn mening) en toch er aan te denken een Samsung te gaan kopen.

als je twijfel om voor deze camera te gaan ,.......ik zou het gewoon doen .

Gr.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Adorable1965 21-04-2013
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Ik heb met deze camera van flinke afstand een foto van een uil gemaakt die een halve pagina groot in de krant heeft gestaan. Dit zegt toch wel wat. Van dezelfde situatie heeft mijn partner foto's met een spiegelreflex camera gemaakt, maar we zagen weinig verschil. Ik heb de camera nu een jaar ongeveer en ben er nog steeds dik tevreden over.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

MelvinvdC2 06-03-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

5,0
Deze camera 1 dag in het bezit gehad en direct teruggebracht. De camera maakt zeer slechte foto's zowel binnen als buiten!

Deze camera moest de vervanger worden van onze Canon IXUS 70 welke nu al ruim 5 jaar oud is en waar een klein vlekje ergens op de lens zit. We dachten met deze camera een goede keuze te hebben gemaakt maar de foto's zijn echt heel slecht: korrelig, met flitser flets en zelfs foto's van buiten zijn niet mooi, mijn Telefoon (Galaxy S3 mini) maakt minstens zo mooie foto's buiten. De vergelijking met de oude antieke IXUS kan deze camera al helemaal niet aan, de IXUS maakt op alle fronten (buiten, binnen, ver af, dichtbij) op de automatische stand veel betere foto's. Erg jammer, had verwacht dat de techniek in de afgelopen jaren toch wel vooruit was gegaan.

Wees dus gewaarschuwd en koop deze camera niet als je graag mooie foto's wilt hebben!

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
martijn75 23-03-2013

Ik was er ook niet tevreden over. Tip: Sony RX100! Compact en echt fenomenaal goed. Laat weinig te wensen meer over. Kost een beetje, maar dan heb je ook één van de beste compact camera's van dit moment (maart 2013)

Reageer

Hendrik R 06-03-2013
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
Omdat ik al een TZ7 heb, en nu ik wilde nu eentje met de GPS erop. Het is gemakkelijk terug vinden door de GPS waar een foto is gemaakt, moet daarvoor wel even zoeken zie de afhandeling in het beeldscherm. De foto's en video die de TZ30 maakt vind ik geweldig goed. Bij sommige mensen kunnen zich vlekken in het beeld bevinden, dat gebeurd volgens mij alleen als de kamer stoffig is. Aai maar eens een dier en maak dan een flitsfoto. Ik heb nog altijd de TZ7 maar die staat in de kast en mijn TZ30 neem ik overal mee naar toe. Ben ik op een plek om snel een foto te maken dan kan dat. Heeft er eentje een puistje in het gezicht, dan kan je met de zoom dat goed bekijken.
Voor mij is de Panasonic TZ30 een klasse apparaat in een kleine behuizing. Ik heb meerdere merken gehad, voor mij geen ander meer.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

chloortablet 04-02-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,2
De fotos vallen vies tegen van de TZ30. Helaas, want die van de TZ8 waren altijd bovengemiddeld mooi.
Er zit een partij ruis op de foto's die alleen weg gaat als je met de flitser flits, en dat ziet er natuurlijk niet uit al die bleke harde gezichten. Erg Jammer dus, maar zelfs mijn Samsung Galaxy s2 maakt betere foto's binnen.

Voor mensen die pietje precies zijn, kan ik zeggen dat de TZ30 geen goede keus is, de foto's zijn echt ver onder de maat helaas. Wellicht dat bijziende opa`s en oma`s het een goed toestel vinden, maar wees gewaarschuwd, met een kritische blik blijkt de TZ30 qua scherpte, en ruis ronduit slecht. En daar hoef je geen moeite voor te doen, om het verschil te zien.

Na verder onderzoek een Olympus SZ-31 gekocht, en deze maakt WEL scherpe foto's, en heeft zeer zeer weinig ruis. Vooral bij weinig licht, waar de Panasonic het grandioos liet afweten, maakt de Olympus schitterende foto's die er interessant en mooi uit zien.
Jammer voor Panasonic, want de Panasonic TZ8, vonden wij een zeer fijn toestel, wat ons prachtige foto's `s heeft opgeleverd.

Laat je niet misleiden door specs, maar ga af op de daarwerkelijke resultaten. Blijkbaar is CMOS toch iets wat niet 100% geperfectioneerd is door Panasonic in de TZ-30.
Het oude model was beter met een kleinere sensor.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed
hannydz 05-02-2013

Ook al komt het wat bot over deze review van chloortablet (hoe verzin je het die naam!)ik vindt wel dat hij gelijk heeft wat betreft de ruis en overbelichting in een vrij donkere kamer. Afgelopen winter van m'n pas geboren kleinkind(jawel ik ben een oma maar niet bijziend!) foto's binnen in de avond willen maken, maar ben er maar gauw mee gestopt. Met flits véél te hard, zonder flits een korrelig beeld. Ik had hiervoor de T7 en was daar wat dat betreft beter mee af. Deze camera maakt met voldoende licht prima foto's en films, maar inderdaad is het een 'daglicht' camera wat mij betreft!

Reageer

schuurmenneke 27-01-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Als je nog twijfelt over dit toestel: DOEN!
Een heel goed toestel, zowel fotos als filmpjes zijn echt heel mooi! Bij voldoende licht is het buitengewoon scherp!
En zeg nou zelf, welke camera maakt met weinig licht wel echt goede fotos? voor deze prijs?

Mijn enige punt van kritiek zijn de mogelijkheden, deze zijn er te veel!!
De handleiding (geleverd op cd) is niet al te duidelijk en er zijn eigenlijk teveel instelmogelijkheden. Zo is het goed uitzoeken wat je wil en verlangd. Mijns inziens had dit beter en eenvoudiger moeten kunnen.
En ja de batterij gaat vrij snel leeg bij het maken van filmpjes. Niet onverstandig een reserve aan te schaffen


Voor ons de perfecte huis tuin en keuken fotos en filmpjes.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
martijn75 23-03-2013

Een goede camera onderscheidt zich juist van een minder goede door de kwaliteit van de foto's bij weinig licht. Onder optimale omstandigheden maakt zelfs mijn smartphone super mooie foto's. Ik wil juist ook binnen, of bij minder licht mooie foto's met weinig ruis kunnen maken. Tip: De Sony RX100

Reageer

Henk 22-4-1970 01-12-2012
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

6,2
Dit is het laatste product dat ik van Panasonic heb gekocht en zal kopen. Had hiervoor een TZ10 en deze is 2x ter reparatie geweest voor vlekken in de lens en dus op de foto's. Toen dezelfde klacht zich voor de 3e keer voordeed was de garantie 48 dagen verlopen.... Uit praktische overweging heb ik een TZ30 gekocht. Deze gaf echter na 2 maanden dezelfde klacht als de TZ10. De TZ30 is uiteraard onder garantie gerepareerd.
Kontact opgenomen met Panasonic maar maar deze willen me op geen enkele manier tegemoet komen m.b.t. de nog steeds bestaande (zelfde) klacht met de TZ10.
Tevens maakt de TZ10 betere foto's en videos als de TZ30. Bij het in zoomen tijdens het filmen is het beeld onscherp. Ik weet dat het geen videocamera is, maar dit probleem doet zich niet voor bij de TZ10.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Voldoende
Slecht
martijn75 09-01-2013

Zo te lezen heb je wel erg veel pech met je TZ-30 gehad, gelukkig heb ik dat niet zo ervaren. Wel zijn de foto's van de TZ-30 wat donkerder dan gewenst. Vooral binnen (waar ik veel foto's maak) vond ik dat vervelend worden. Daarom uiteindelijk voor een Sony NEX-F3 gekozen, een systeemcamera met flinke beeldsensor (belangrijk voor goede foto's bij weinig licht).

Voor de mensen die ook een camera zoeken die goede foto's maakt, ook bij weinig licht, kan ik de Sony van harte aanbevelen! Hij maakt foto's vergelijkbaar met een mid range spiegelreflex camera maar is toch nauwelijks groter dan een compactcamera. Normaal betaal je voor deze Sony 400 euro, maar momenteel (9-01-13) slechts 325 euro met 18-55 lens (satrn) en daar gaat nog 50 euro Cashback van Sony af. Voor 275 euro heb je dan echt een super camera! T is maar een tip :-)

Reageer

palice 26-11-2012
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,2
Na lezen positieve reacties hebben we deze camera gekocht. We hebben hem eerst meegenomen op vakantie en de foto's waren prachtig. Hij is heel gebruiksvriendelijk. De zoom is indrukwekkend en door de uitstekende beeldstabilisatie zijn de foto's zelfs bij 20x zoom nog scherp. Minder tevreden waren we over de kwaliteit van de foto's bij weinig licht. Toen we de camera kochten beseften we ons niet dat meer zoom altijd ten koste gaat van lichtgevoeligheid. We wilden de camera gebruiken voor foto's van ons babytje, vaak dus binnenshuis en bij kunstlicht en liefst zonder hem de hele tijd in zijn gezicht te flitsen. De foto's van de Lumix zijn dan vaak minder scherp of door de flits een beetje flets. We hebben daarom alsnog de veel duurdere Sony DSC RX-100 gekocht. Dankzij de veel lichtgevoeligere lens en grotere chip zijn deze foto's en filmpjes veel beter.
Kortom, het ligt eraan waarvoor je de camera wilt gebruiken. De Lumix is prima geschikt voor vakantiekiekjes, die je veelal buiten maakt bij zonnig weer en waarbij de zoom en het compacte formaat en gebruiksvriendelijkheid goed van pas komen. Maar als je genoeg budget hebt en een camera zoekt die ook binnenshuis mooie foto's maakt, dan is de Sony DSC RX-100 veel beter.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
martijn75 19-12-2012

De Sony RX 100 is inderdaad nog een stuk beter, niet in de laatste plaats vanwege de flinke sensor. Maar vergeet niet dat die camera ook 2 1/2 keer zo duur is dan de Panasonic TZ-30.

Neemt niet weg dat de TZ-30 een super camera blijft, maar net als de Canon SX240/260 hebben de super-zoom compactcamera's in dit prijssegment (rond de 200 euro) het moeilijk in omstandigheden met weinig licht. Dit begon mij ook te storen, ik maak namelijk ook veel foto's binnen. Daarom toch ook nog even rondgekeken naar een camera die beter in staat is om bij weinig licht nog mooie foto's zonder veel ruis te maken. De RX 100 was alleen boven mijn budget. Uiteindelijk gisteren 18 dec 2012 een aanbieding bij MM gepakt, een systeemcamera. De Sony NEX f3 18-55 met een grote Exmor APS HD CMOS sensor. Gekocht voor 349 en daar gaat een cash back van Sony van 50 euro nog af. 299 euro dus. Deze is (met de lens gekoppeld) niet zo slank als de RX 100, maar maakt nog ruis vrije foto's bij ISO1600 en hoger!! Deze zou ik mensen dan ook aanbevelen die wel 70 euro meer kunnen uitgeven t.o.v. de TZ-30 maar voor wie de RX 100 van Sony nog wat te prijzig is :-))

Reageer

martijn75 22-10-2012
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Ik zocht een goede camera die nog in mijn binnenzak zou passen, die goede foto's maakt, flink zoom bereik (heb een hekel aan lopen) en full HD video's kan maken. Dan kom je al snel uit bij een aantal superzoom compactcamera's. Vervolgens zoek je naar tests en reviews, je kent het wel. Avonden zoet mee geweest. Hoe dan ook, uiteindelijk bleven over: Canon PowerShot SX240 of SX260 HS (met gps), Sony Cyber-shot DSC-HX10V en deze Panasonic Lumix DMC-TZ30

Ik kwam er al snel achter dat dit 3 zeer goede camera's zijn, met natuurlijk ook alle 3 wat mindere punten. Perfecte camera's bestaan immers niet. De Sony zou (zeker bij flink inzoomen) een vreemde waas over de foto's krijgen maar maakt de allerbeste Full HD video opnames, De Canon 240/260 zou de beste allrounder zijn, alleen die flitser komt elke keer omhoog terwijl je vinger op die plek zit, ook macro foto's zouden minder mooi zijn op de Canon. En de Panasonic TZ30 zou altijd al koploper geweest zijn in superzoom compactcameraland, alleen bij weinig licht zouden de foto's veel ruis vertonen.

Uiteindelijk heb ik voor de Panasonic TZ30 gekozen vanwege de fraaie Leica lens, vele opties, GPS met mooie kaart, fraaie full HD video, en het compacte formaat, het is de kleinste van de 3. Voor 229 euro (aanbieding) moest dit hem maar worden.

Gisteren uit handen van de postbode gerukt, open dat ding! Even snel op automaatstand wat foto's gemaakt, ook in half donker. Mensen twijfel niet langer, ik ben geen specialist maar zie echt wel wat mooi is en dan zijn de foto's en video's van deze TZ30, echt fantastisch. Ik heb er wel direct even een hardcase beschermtasje bij gekocht en een extra accu met acculader. Je kunt de accu gewoon opladen met snoertje aan het toestel, maar de warmte gaat dan ook in toestel zitten, ik vind een losse lader dus wenselijk. Wel even goed zoeken op internet, de prijzen verschillen nogal. Thuislader + 12v autosnoer is eenvoudig te vinden voor 15 euro. In combinatie met een extra accu betaalde ik 27,50 voor accu en lader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
R.Grootenboer 29-10-2012

Ik heb het toestel ook, maar zou je mij kunnen vertellen waar je de accu en lader vandaan hebt!

Toestel bevalt mij ook prima. De Ia functie is echt een aanrader. Macro foto's zijn echt subliem te noemen.

Groeten!

martijn75 29-10-2012

De oplader heb ik gekocht bij subtel. In combinatie met extra accu 5 euro combi korting

http://www.subtel.nl/oplader-voor-panasonic-lumix-dmc-tz30-201076.htm

Reageer

Edwin V 30-09-2012
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Heb deze net gekocht. Eerst alle reviews bekeken en toen bleef deze en de Canon SX240HS nog over. Heb toch voor deze gekozen, vanwege al zijn mogelijkheden. Ben zeer content. Heb pas 30 proefopnames gemaakt. De pano functie doet het perfect, telelens 20X is haarscherp. Van de website een uitgebreide handleiding gehaald. GPS ga ik niet gebruiken. Deze werkt niet echt handig, anders had ik dat wel gedaan, die zie ik meer als nice to have. Hij is ligt en compact. Duidelijk in gebruik en snel. Ben nog geen onhandige of ingewikkelde zaken tegengekomen, behalve de GPS dan. Hier ga ik nog veel plezier aan beleven. Adieu Samsung WB550.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Andreas99 06-09-2012
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Voor een vrij kleine compactcamera is dit een geweldig goed toestel, neem bijv. alleen al het enorme telebereik ! Echter, als je denkt dat deze camera dezelfde kwaliteiten heeft als bijv. de DMC-FZ38 of de DMC-FZ150, dan maak je toch echt wel een grote fout. De DMC-TZ30 is een zeer handig klein toestel dat gemakkelijk mee te nemen is en in zijn soort zeer acceptabele foto's maakt ! Ook zeer gemakkelijk in gebruik, stelt snel scherp. Gebruik bij dit toestel gewoon de IA mode en je hebt bijna altijd goede plaatjes. De filmkwaliteit is zelfs excellent te noemen. Maar nogmaals : verwacht bij een kleine compactcamera geen wonderen zoals bij de veel grotere en zwaardere systeemcamera's. Je moet in dat geval altijd een keuze maken.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

VS82 04-09-2012
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,6
Sinds een maand in het bezit van deze camera nadat ik een Panasonic FZ38 heb gehad waar ik erg veel schik mee had. Helaas over deze camera een stuk minder tevreden. Foto's zijn snel korrelig, niet scherp (ook niet bij daglicht). Diverse instellingen geprobeerd maar tot nu toe zonder resultaat. Enorme spijt dus van mijn keuze om de FZ38 in te ruilen voor deze.

Mocht iemand nog tips hebben voor het kiezen van bepaalde instellingen dan zijn deze zeker welkom!

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Judith 09-11-2012

Laat je toestel nakijken. Als dit een kenmerk van deze serie was waren de andere reviews niet zo lovend. Met 14.1 MP mag je geen korrelige foto's krijgen. Het klinkt dus of er iets aan mankeert. Maak gebruik van je garantie.

chloortablet 02-02-2013

Zelf hebben wij de TZ30 nu een week in bezit, en zijn er NIET over te spreken. Zeer korrelige fotos, die zelfs in vol daglicht maar nauwelijks boven het nivo van een smartphone camera uitstijgen. Onze oude Panasonic TZ8 maakte veel betere fotos.
Met flits is het wel scherp(achtig) maar voor dit geld moet je echt ook zonder flits kunnen fotograferen. Alle iso waarden geven een zelfde beeld helaas...

Reageer

strijbos h 19-08-2012
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Prachtig toestel ,gemakkelijk in gebruik
Mooie foto's,meer dan zijn geld waard
Echte aanrader voor beginneling,ga er nog veel plezier aan beleven

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Johannes Visser 07-08-2012
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
De fotokwaliteit is perfect en de automatische bediening uitstekend. Nog steeds ontdek ik meer mogelijkheden, een prachtig toestel met slechts 1 min puntje, de batterijen zijn wat snel leeg.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

GP1977 16-07-2012
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Fijne camera met veel mogelijkheden. De automatische stand(iA) werkt al fantastisch vind ik. Daarnaast kun je vanuit 'P' zelf instellingen kiezen en foto's maken. Ook heb je de mogelijkheid om de belichting (sluitertijd en diafragma) zelf in te stellen onder de knop 'M' (manuel).

De camera maakt mooie foto's, ook in het donker vind ik. Door de ISO waarde te verhogen naar bijvoorbeeld 800 of 1600 (min.100 en max. tot 3200), dan hoef ik geen flits te gebruiken.

GPS heb ik nog niet uitgeprobeerd. Het behoort tot de mogelijkheden om de maps op de SD kaart te zetten via meegeleverde software. Hier zie ik echter het nut niet van in en dit kost meer dan 1GB aan opslag per kaart(bijvoorbeeld kaart van noord Europa). Wel kun je de GPS functie aanzetten op je camera, dan geeft hij bij elke foto zijn locatie weer.

Ik kan aanraden er een SD kaart in te zetten van minimaal klasse 4 of 6 en met veel opslag, bijvoorbeeld 32 GB. De goede kwaliteit van de foto's en de full HD film heeft veel opslag nodig.

Verder kan ik aanraden er een acculader bij te kopen, want hij laad nu op via een usb in de camera. Door een losse acculader en een extra accu aan te schaffen, kun je de camera altijd blijven gebruiken en ondertussen de lege accu weer opladen.

De camera kan goed inzoomen. 20x normaal en tot 40x met digitale zoom. De beeldstabilisator vind ik geweldig goed. Zelfs met 40x zoom lukt het mij om scherpe foto's te maken. De camera heeft touchscreen en hiermee kun je ook op het object klikken om scherp te stellen (automatisch), dit werkt heel goed is mij opgevallen.

Wel dus een extra accu aanschaffen, om meer plezier te beleven aan deze fantastische camera. Ik heb nog geen filmpjes gemaakt, dus resultaat daarvan weet ik nog niet.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Cecilia74 17-07-2012

dank voor de uitgebreide review! hier heb ik veel aan, in mijn beslissingsproces. ik denk haast wel dat ik voor deze camera ga, of nog even wacht tot een nieuwe versie uitkomt en dan koop ik toch deze 'oude' maar dan goedkoper. :-)

robert1959 19-07-2012

beste GP1977
kan je ook zeggen hoeveel foto,s je met de camera kunt maken met een volle accu in HD ongeveer?
bedankt voor de info
robert

Reageer

Thomas1020 14-07-2012
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Dit is inmiddels de derde Panasonic Lumix camera, en dat is niet voor niets. Panasonic is altijd de nummer één geweest op het gebied van compacte superzooms, en terecht.
Deze TZ30 blinkt uit in zijn mogelijkheden en inzetbaarheid. Maar liefst 20x optische zoom, waarbij kwaliteit gewaarborgd blijft over het hele bereik door het goede geslepen Leica-glaswerk. Maar zelfs met de extra 40x intelligente zoom blijft de camera bruikbare foto's produceren.
Verder werkt de Panorafunctie erg prettig, doet de HDR-mogelijkheid wat het moet doen (manueel HDR's maken biedt wel meer vrijheid) en is ook de GPS erg fijn, hoewel niet altijd even snel.
De autofocus werkt doeltreffend en snel, en middels het touch screen kan gekozen worden waarop scherpgesteld dient te worden.

Complimenten te over voor deze zeer fijne camera, die bij geen enkele reis zal ontbreken.

Deze Lumix TZ30 blijft zijn concurrenten van vooral Canon ruimschoots voor. Daar Canon miljoenen pompt in de marketing en het financieren van sommige vergelijkingssites, blijft Panasonic de lachende derde in deze klasse camera's, en dat is maar goed ook. Vergelijkbare camera's van Sony, Nikon en Olympus ontberen toch bepaalde mogelijkheden die Panasonic wel aanbiedt.

Absoluut een aanrader!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
andrevl 16-07-2012

Ik heb ook deze camera en bevalt zeer goed, maar kun je me zeggen waarom de video bestanden niet op mijn nieuwe hd tv worden herkend, of is het een instelling.

Reageer

Toon meer reviews