Zakelijke energie

Zakelijke energie is energie bestemd voor een zakelijke klant. De Nederlandse wet verdeelt de zakelijke energiemarkt in 2 delen: kleinzakelijk en grootzakelijk.

Kleinzakelijk

Er is sprake van een kleinzakelijke klant als de capaciteit van je elektriciteitsaansluiting kleiner dan of gelijk is aan 3*80 ampère (≥ 3*25 en ≤ 3*80 ampère) en/of als je een gasmeter hebt met een capaciteit van minder dan 40 m³ per uur.
 

Je bent als kleinzakelijke verbruiker vergelijkbaar met een particuliere eindgebruiker en je valt daarom ook onder de consumentenbescherming.

Grootzakelijk

Er wordt gesproken van een grootzakelijke klant als de capaciteit van je elektriciteitsaansluiting groter is dan 3*80 ampère en/of als je een gasmeter hebt met een capaciteit van meer dan 40 m³ per uur.
 

Als grootzakelijke verbruiker ben je in de positie om te onderhandelen met je energieleverancier over de prijs, voorwaarden, facturering en betaling. Kleinzakelijke verbruikers hebben deze mogelijkheid niet.

Kieskeurig.nl

Op Kieskeurig.nl kun je alleen als consument energieprijzen vergelijken en een nieuw energiecontract afsluiten. Zakelijke gebruikers verwijzen we graag door naar een vergelijker voor zakelijk gebruik.