Wettelijke bedenktijd

Bij het overstappen naar een andere energieleverancier heb je 14 kalenderdagen bedenktijd om hier eventueel op terug te komen. De bedenktijd gaat in op het moment dat de bevestiging van je nieuwe energieleverancier binnen komt. In de 14 kalenderdagen worden weekenden en feestdagen meegeteld.
 

Als je gebruik maakt van de bedenktijd en terug komt op je besluit, is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuw energiecontact af te sluiten bij een nieuwe energieleverancier. Als je dit niet doet, heb je geen lopend energiecontract.
 

Wanneer je afziet van de overstap, moet je hiervoor zelf telefonisch of per e-mail contact opnemen met de energieleverancier. Een schriftelijke bevestiging van de opzegging is daarnaast ook aan te raden. Mocht het zo zijn dat je binnen deze termijn al een bedrag hebt betaald, krijg je dat uiteraard terug van de leverancier.
 

Bij een spoedlevering is de bedenktijd van 14 kalenderdagen niet van toepassing. Een spoedlevering kun je bijvoorbeeld aanvragen wanneer je netbeheerder je dreigt af te sluiten omdat je geen energiecontract hebt.

Bekijk hoeveel jij kunt besparen

Naar energie vergelijken