Waarom zou jij een creditcard gebruiken?

Mocht jij een van de personen zijn die nog niet gebruikt maakt van een creditcard, of simpelweg even je kennis wilt opfrissen dan zit je hier op de goede plek. Kieskeurig.nl heeft een nieuw onderdeel, namelijk: Creditcard vergelijken. En om hier op in te haken gaan we jou de voor- en nadelen van het gebruik van een creditcard toelichten.


Wat is een creditcard

Om het kort uit te leggen, een creditcard is een betaalmiddel die je wereldwijd kunt gebruiken en waar de rekening later komt. Wanneer deze rekening verschijnt kun je ervoor kiezen om direct het hele bedrag te betalen, dit is dan ook zonder rente. Echter wanneer je ervoor kiest om te wachten met betalen, dan zal er rente over het bedrag komen en betaalt u uiteindelijk dus meer.

Er zijn enkele creditcards die je waarschijnlijk wel kent, zo heb je Visa, Mastercard, American Express.

Voordelen

Wereldwijd betalen
Met je creditcard kun je vrijwel overal betalen, zo hoef je niet bang te zijn dat je in bijvoorbeeld Amerika in de problemen raakt.

Veilig online betalen
Het fijne aan een creditcard is dat wanneer een betaling wat langer duurt, je deze nog kan annuleren. Mocht je dus iets online gekocht hebben en erna realiseren dat je dit toch niet wilt, kun je jouw betaling stoppen.

In termijnen aflossen
Mocht je even krap bij kas zitten, geen probleem. Met een creditcard kan je in termijnen terug betalen, let wel op: hier komt rente over! Je kunt ook alles in een keer aan het einde van de maand betalen, dan betaal je geen rente.

Service

Iedereen komt wel eens met een vraag te zitten, hoe fijn is het dan als je snel geholpen wordt? Met een creditcard heb je 24 uur per dag een klantenservice die voor jou klaar staan.


Nadelen

Duur
Buiten het feit om dat het geld kost om een creditcard aan te schaffen(en te behouden), is het ook behoorlijk duur om te lenen. Als het om een korte periode gaat dan kost het niet bijzonder veel. Maar wanneer het om een langere tijd gaat, dan kun je beter even rondkijken voor iets goedkopers.

Contant
Contant geld pinnen gaat je geld kosten, dit is dus niet verstandig om te doen met je creditcard.

Fraude
De kans op fraude ligt wat hoger bij het gebruik van een creditcard. Dit komt voornamelijk omdat het gemakkelijk is om te betalen met je creditcard.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik goedkope en goede creditcards vinden
Kieskeurig.nl heeft sinds kort een creditcard vergelijker, hier kunt u de beste en de meest goedkope creditcards met elkaar vergelijken.

Welk limiet heeft een creditcard
Dit is afhankelijk van het inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger je limiet. Gemiddeld zal het limiet tussen de €2.500 en €5.000 zijn. Je kunt ook altijd nog een Gold-card aanschaffen, hier is het limiet minimaal €5.000 maar dit hangt ook weer af van je inkomen.

Hoelang duurt het voordat ik me creditcard heb
Wanneer je de creditcard via internet aanvraagt dan zal dit ongeveer 14 dagen duren. Dit  gaat alsnog sneller dan wanneer je langs een bank gaat.

Aan welke bankrekening wordt mijn creditcard gekoppeld
DIt ligt volledig bij jou, je kan vrijwel met elke creditcard kiezen vanaf welke bankrekening je wilt betalen.

Hoe veilig is mijn creditcard
De creditcards in ons land zijn eigenlijk allemaal veilig verklaart door de Consumentenbond. Zorg er wel voor dat je altijd goed op je creditcard let en de betaaloverzichten goed in de gaten houdt. Wanneer je de pas kwijt bent is het slim om zo snel mogelijk contact op te nemen met de bank en deze pas te laten blokkeren, zo kan niemand de pas meer gebruiken.