Tv nieuws van de CES

Begin dit jaar was in Las Vegas weer de CES. Dit is een electronicabeurs waar de nieuwste technieken en modellen worden getoond. We zullen je hier wat vertellen over de laatste nieuwtjes op tv-gebied.

De 4K Ultra HD tv's zijn niet nieuw meer, het aanbod hiervan neemt enorm toe.

De fabrikanten gaan zich steeds meer richten op andere vormen van beeldverbetering. Hierbij moet je denken aan het verbeteren van het contrast door middel van HDR (High Dynamic Range) en het uitbreiden van het kleurenarsenaal. Elk merk gebruikt voor dit laatste een aparte benaming, maar in grote lijnen komt dit allemaal op hetzelfde neer.

Bekijk en vergelijk alle led tv's

Smart-tv en Android-tv

De software en de besturingssystemen waarmee de verschillende fabrikanten werken voor Smart tv zullen met de nieuwe tv’s ook veel wijzigingen ondergaan.

smart tv Philips, Sony en Sharp gaan hun nieuwe modellen voorzien van Android-TV. Dit is de tv-variant van het bekende Android systeem wat al lange tijd met veel succes op telefoons en tablets wordt gebruikt. Het grote voordeel van Android-tv is dat het makkelijk, snel en vloeiend werkt.

Ook zullen er waarschijnlijk losse media boxen op de markt komen die voorzien zijn van Android-TV.

LG zal met een nieuwe versie van hun webOS systeem komen en Samsung zal ook met geheel vernieuwde software voor hun 2015 modellen komen. Deze vernieuwde software van Samsung, genaamd Tizen, heeft veel weg van het webOS systeem dat LG gebruikt.

Alle Samsung Smart tv's
Alle LG Smart tv's
Alle Philips Smart tv's
Alle Sony Smart tv's

Oled tv

Alhoewel lang niet alle fabrikanten hier erg actief mee bezig zijn zal het aanbod OLED tv’s dit jaar weer verder toenemen. Vooral LG is zeer actief met de introductie van nieuwe OLED tv’s. Ook zullen er meer 4K Ultra HD OLED tv’s op de markt gaan komen.

Bekijk alle OLED tv's

De populairste OLED tv's van dit moment zijn:

Curved tv

De trend van de curved tv's zal ook in 2015 doorzetten. Vooral Samsung zal het aanbod van curved tv’s fors uitbreiden.

Dit zijn de meest populaire curved tv's van het moment: