Testpanel Teufel Cinebase

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Teufel Cinebase

Voor het Kieskeurig.nl Testpanel hebben 10 testers 2 weken lang de Teufel Cinebase uitgebreid getest.
Bij deze test is er onder andere gelet op de geluidskwaliteit, het design, de surround weergave en de bluetooth functie.

De positieve punten van de Teufel Cinebase

Rene, 42 jaar:
“Positieve punten: het geluid, eenvoudige installatie kan mooi onder de tv. Goede surround weergave eigenlijk beter dan verwacht. Ik had van 1 enkel apparaat niet zulk goed geluid verwacht Het bereik is goed en vult de ruimte prima. Goede instructiehandleiding en voldoende mogelijkheden. De Cinebase is met bluetooth makkelijk te koppelen en heeft geen verlies aan geluidskwaliteit. Ik mis ‘m nu al!”

Menno, 32 jaar:
“Zeer goed geluid met meerdere aansluitpunten. Erg goed bluetooth bereik. Normaal moet je binnen 10 meter blijven. In mijn hele appartement geen storing gehad met het signaal. Geluid is kamer vullend voor een soundplate. Geluid kwam er perfect uit zonder vervorming. De set-up van bluetooth ging vrijwel automatisch.”

Berthold, 47 jaar:

“Ruimtebesparend concept (geen losse subwoofer, zeker handig voor een kleinere kamer). De geluidskwaliteit is subliem. Sprankelende hoge tonen, goede middentonen en een beschaafde stevige bastoon, ook op lagere volumes. De speakers die opzij zitten hebben echt een toegevoegde waarde. Bluetooth-functie zeer stabiel en pairing verloopt vlot en soepel. Getest met een tablet en met een mobiele telefoon. Prima.”

Rick, 35 jaar:
“Een erg goed geluid komt eruit. Mijn huidige 5.1 home cinema set van Pioneer lijkt het toch af te leggen.Ik heb een niet al te grote kamer, dus op de volumes die ik prettig vond in mijn woonkamer is het gewoon erg goed. Mijn tvkast is vrij laag en de afstand tot de tv vrij kort. Op een hoger volume ervaar je de kracht van de Cinebase tijdens films, dat geeft een bioscoop gevoel!”

Erik, 51 jaar:
“De Teufel Cinebase is een echte Alles in 1 en heeft dus geen losse bass box. Installatie is simpel, het aansluiten ging heel gemakkelijk. Het geluid uit de soundbase klinkt voor mijn gevoel beter dan mijn huidige speakers wanneer ik tv kijk en geeft zeker een goed geluid bij films.”

Jeroen, 33 jaar:
“De cinebase geeft een mooi vol en goed geluid. Ook als je het volume voluit zet blíjft de geluidskwaliteit prima. Makkelijk aan te sluiten. De surroundoptie geeft een prima kamer vullend geluid. Bluetooth connectie is super. Makkelijke bluetooth verbinding. Met deze optie kun je gelijk al je gewenste muziek afspelen.”

Rick, 46 jaar:

“De bluetooth mogelijkheid om muziek te streamen is zeer praktisch. Hij is makkelijk te bedienen en aan te sluiten. Installatie gaat gemakkelijk veel verschillende mogelijkheden om aan te sluiten.”

A. van Heusden, 31 jaar:

“Het toont stevig, kan belasting aan. Goed geluid. Makkelijk aansluitbaar en bedienbaar. Het geluidsbereik is goed. Niet te intens naar andere ruimtes. In de woonkamer zelf ervaar ik het als prettig en niet storend als je met iets anders bezig ben. Ik kan een gesprek met iemand goed voeren zonder dat ik gestoord word door het geluid van de Cinebase.”

Kevin, 20 jaar:
“Goed geluid en ondanks de grootte is het voor onder de tv een fijn formaat. Het geluid voelt de kamer erg goed, ik kreeg er echt een bioscoop gevoel mee. De bluetooth functie was eerst even uitzoeken maar werkte echt top. Zoals ik ben heb ik de installatie zonder instructie boekje geprobeerd en dat lukte, zeer eenvoudig zelfs. ”De minpunten van de Teufel Cinebase

Rene, 42 jaar:
“Negatieve punten: weer een extra afstandsbediening. Er staan een paar mogelijkheden op die standaard zijn qua geluidsweergave. Die zijn op zich niet slecht maar ik zou zelf graag meer mogelijkheden zien om het geluid naar smaak aan te passen.”

Menno, 32 jaar:

“Negatieve punten: Gewicht en erg groot. Bij DTS geluid in films moest ik hem toch even zachter zetten en bij spraak harder. Je kunt dit weer aanpassen met de 3 geluidstoetsen, maar de hele tijd wisselen is geen optie. Strak maar te hoog.”

Berthold, 47 jaar:
“Een display op de voorzijde wordt echt gemist. Een voorbeeld hiervan is dat geen indicatie wordt gegeven wanneer de minimale/maximale bastonen zijn bereikt. In deze prijsklasse hoort echt een display thuis. De afstandsbediening doet goedkoop aan en doet afbreuk aan de hoogwaardige uitstraling van de set. Letters op toetsen van afstandsbediening zijn erg klein. Zeker In de avonduren is het nodig een lampje aan te doen om de goede toets te vinden.”

Rick, 35 jaar:
“De vorm vond ik in eerste instantie te groot. Maar na enkele dagen raakte ik er al snel aan gewend. Jammer dat ie al zo snel terug moest.”

Erik, 51 jaar:
“Negatieve punten: groot formaat. geen zware bas. Weinig geluidsmogelijkheden om fijn af te stemmen. Instellingen zijn wel heel simpel. Erg weinig opties hiervoor.”

Jeroen, 33 jaar:
“Groot en zwaar. Samen met de tv wordt dit een zwaar geheel. Simpel design, niks bijzonders. Erg weinig opties voor de instellingen.”

Rick, 46 jaar:
“De cinebase is vrij fors en het geluid is vrij schel, ook als je maximaal de bas opvoert. Het geluid is te blikkerig.”

A. van Heusden, 31 jaar:

“Groot apparaat en zwaar, maar het assortiment is breed dus tegelijk is er voor ieder wel iets wils.”

Kevin, 20 jaar:

“Kleine opmerking ter verbetering. Er zou een integratie voor meerdere hdmi aansluitingen moeten zijn en daarbij alleen maar werken met 1 afstandbediening, die overigens iets te klein vind.”

Eindoordeel Teufel CinebaseMeer over het product:

Social media

Tweet

Beoordeling Teufel Cinebase