Testpanel Philips E5

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Philips E5 home cinema set

Bij deze test hebben de testers o.a. gelet op de geluidskwaliteit, het design en het gebruiksgemak.

Aantal testers: 6
Duur van de test: 2 weken
Testperiode: november 2013

De positieve punten van de Philips E5

Hugo, 35 jaar
"De Philips E5 surround set heeft een fantastisch geluid. Zelfs het geluid via bluetooth van een iPhone was fantastisch. De surroundboxjes hebben een mooi uiterlijk. De surround sound lijkt zacht maar is absoluut perfect. iPhone aansluiten via bluetooth werkt erg goed en het klinkt fantastisch. Ik kan dit product aanbevelen voor de kwaliteit, echter zijn er wel veel kabels."

Dionne, 45 jaar
"De bovenste boxen kun je overal neerzetten(uit het zicht), je hoeft dus geen gaten te boren. De Philips E5 surround set heeft geweldig surround klanken. Het apparaat is makkelijk te instaleren en heeft een gemakkelijke afstandsbediening. Bluetooth werk ook gemakkelijk. Het gemak van de draadloze speakers en het geweldig mooie geluid zijn het zeker waard om de set te kopen."

Jeroen, 34 jaar

"De Philips E5 surround set is simpel aan te sluiten. Er hoeven geen snoeren naar de achter speakers. Het geluid is zuiver, vol en simpel aanpasbaar. Zelfs de draadloze achter speakers geven goed volume. Het instaleren is ook eenvoudig een paar stekkers inpluggen en alles werkt."

Taxi, 32 jaar
"De installatie van de Philips E5 surround set is gemakkelijk en werkt bijna gelijk zonder moeilijke instellingen. Het geluid is zeer zuiver en mooi, zelfs 2.1 is zuiver. Het streamen van filmpjes en muziek van je mobiel naar de boxen via bluetooth is makkelijk en er komt een mooi en erg goed geluid uit de boxen. De boxen zien er mooi uit en kan je met de lossen boxen naar je eigen opstelling verplaatsen."

Etienne, 43 jaar
"De Philips E5 surround set heeft een mooi geluid en klank, de bas in het apparaat overheerst niet. De 2 bovenste boxen kan je er draadloos vanaf pakken en bv. meenemen naar de keuken maar ook in de woonkamer als achterste 2 boxen gebruiken. De draadloze speakers hebben een eigen geluid wat het surround sound geluid zeer goed maakt. Het draadloos aansluiten van mijn telefoon of laptop via bluetooth was er erg simpel. Verder is de set gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te sluiten. Ik kan de set zeker qua geluid, draadloos en gebruiksvriendelijkheid aanbevelen."

Rob Arts, 43 jaar
"De Philips E5 surround set heeft een mooi uiterlijk. Het geluid was verrassend goed uit de kleine speakers. Ook het bas geluid vanuit de sub woofer klonk goed. Het zag er allemaal mooi uit en paste binnen ons interieur. De losse draadloze met een mooie doch simpele manier van opladen bieden een uitkomst. Als je weinig plek hebt achter je, dan kun je de losse speakers er tijdelijk neerzetten en na gebruik weer op de voorste speakers zetten. Bluetooth via NFC werkte perfect. Geen hapering tijdens het afspelen van de liedjes. Zelfs via Spotify werkte dit goed."


De minpunten van de Philips E5

Hugo, 35 jaar
"De afstandsbediening is verschrikkelijk, deze ligt niet lekker in de hand. Er ligt een grote dikke kabel tussen de speakers. Het zag er allemaal wel mooi uit maar het is wel erg groot en aanwezig. De gebruiksaanwijzing is dik en dat is ook nodig. Als het eenmaal staat en je hebt het door, valt de bediening reuze mee. Wanner je via bluetooth wilt streamen moet je de speakers op bluetooth zetten. Daarnaast jammer dat je met bluetooth maar 8 meter bereik hebt."

Dionne, 45 jaar
"De boxen zijn te opvallend en ik vind ze niet mooi."

Jeroen, 34 jaar
"De boxen zijn relatief prijzig t.o.v. normale speakers."

Taxi, 32 jaar

"Het duurt vrij lang voordat de boxen gaan van standby naar geluid gaan. Ook zijn er een koop kabels nodig voor een draadloze set."

Etienne, 43 jaar

"Ik vind de onderste 2 boxen vrij groot. Ik had zelf niet voor de stof gekozen die op de boxen zit en ben ook benieuwd hoe de stof er na een paar jaar uit ziet. Terwijl ik aan het streamen was via bluetooth heb ik in de loop van de avond een aantal keer een kleine verandering in het volume gehad, zonder dat ik iets aanraakte."

Rob Arts, 43 jaar

"De afstandsbediening werkt niet prettig, moet vaak drukken en goed richten. Ook vond ik het niet prettig dat er geen display van de boxen op de televisie was, het gebruiksgemak was hierdoor een stuk slechter en in mijn ogen onvoldoende."

Eindoordeel Philips E5


Meer over het product:

Social media

Tweet


Beoordeling Philips E5