Revival platenspeler

De platenspeler is aan een opmerkelijke revival bezig. Waren de platenspeler en vinyl nog niet zo lang geleden helemaal afgeschreven, sinds enige tijd is de populariteit van de platenspeler weer groeiende.platenspeler

De platenspeler is niet alleen geliefd bij de 40-plussers die de oude tijd van de platenspeler nog hebben meegemaakt, maar ook jongeren omarmen de platenspeler steeds meer. Fabrikanten spelen hier ook op in door platenspelers op de markt te brengen die meer aansluiten bij een jonger publiek.

Ook nieuwe albums worden steeds vaker ook weer op vinyl uitgebracht.

Bekijk alle platenspelers

Platenspelers in vele kleuren

Platenspelers zijn tegenwoordig naast het traditionele zwart en zilver ook in vele andere kleuren op de markt. Je kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld een rode, blauwe of gele platenspeler, maar ook uit diverse andere kleuren.

Zo kun je een platenspeler uitkiezen waarmee je je onderscheidt van anderen en zelfs aansluit bij je interieur. Vooral het merk Pro-Ject heeft een ruim aanbod in gekleurde platenspelers.

De retro uitvoering van de platenspeler

Een platenspeler sluit je normaal gesproken aan op je geluidsinstallatie. Door de grotere populariteit van de platenspeler zijn er nu ook diverse modellen op de markt die uitgevoerd zijn in een retro look en hierbij ook voorzien zijn van ingebouwde luidsprekers. Je kunt deze modellen dus direct overal gebruiken zonder de aanwezigheid van een geluidsinstallatie. In sommige gevallen zijn deze modellen ook nog voorzien van een cd-speler of radio.

Platenspelers met usb

Wellicht is de revival van de platenspeler ook voor een deel toe te schrijven aan de toevoeging van een usb-aansluiting op veel platenspelers. Met behulp van de usb-aansluiting heb je de mogelijkheid om je platen te digitaliseren.

Wil je nog wat meer info lezen over platenspelers, lees dan verder op de informatiepagina over de platenspelers.