Testpanel: Philips Hue White Ambiance starterkit

Met het Kieskeurig.nl Testpanel voorzien wij consumenten van objectieve en onafhankelijke testervaringen die zij hebben met consumentenelektronica. Dit testrapport vertelt jou hoe het Kieskeurig.nl Testpanel de Philips Hue White ambiance heeft getest.

De Philips Hue white lampen helpen de bezitter om makkelijker op te staan en vrediger in slaap te vallen. Daarnaast kan de lamp op diverse lichtniveaus ingesteld worden, zodat het de sfeer in huis te goede komt.  Hoe dit door de testers is ervaren lees je in dit testverslag.

De geteste set bestaat uit twee Philips Hue White Ambiance-lampen (800 lumen bij 4000 K), een Bridge die Apple HomeKit ondersteunt en ook een Philips Hue Dimmer Switch.

Aantal testers: 24
Geslacht: 9x man & 15x vrouw
Testperiode: Juli 2016
Duur: 2 weken


       


Verwachtingen

Menno, 49 jaar
Het gemak en de vele mogelijkheden

Mirjam, 62 jaar
Heel tevreden

Marieke, 42 jaar
Ik vind het een prachtig systeem. De mogelijkheden om je huis te verlichten als je niet thuis bent en de verschillende kleuren licht vind ik super!

Jakob, 46 jaar
Ik had niet verwacht dat er zoveel verschillende 'kleuren' in het witte licht zouden zitten.

Niels, 32 jaar

Doet precies wat ik had verwacht. Middels de app of de afstandsbediening is het eenvoudig om diverse sferen te creëren. Van fel licht tot romantisch gedimd licht met een warme uitstraling.

Rene, 57 jaar
Ik ervaar het als erg prettig. Ik gebruik voornamelijk de app via mijn telefoon en creëer de ideale sfeer bij iedere situatie. Ik ben van plan om de gekleurde lampen te kopen zodat ik beneden in huis nog meer sfeer kan creëren en boven op de slaapkamer de routines "wakker worden" en slapen kan hanteren met deze witte lampen. Het is ook zeker gemakkelijk als je niet thuis bent en vanaf een andere lokatie je lampen wilt bedienen. De prijs is nog wel aan de hoge kant wil je al je lampen in huis voorzien.

Conny, 54 jaar
Er zitten veel meer mogelijkheden in zo'n lamp dan ik had verwacht. Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat je zoveel kleuren kon maken en dat alles zo simpel in te stellen was." Ik verwachtte ingewikkelder bediening; dus dat viel erg mee.

Matthijs, 35 jaar

Had wel verwacht, dat buiten de kleur van wit/koud naar wat warmer geel er ook andere kleuren zoals rood ofzo in zou zitten.

Roland, 55 jaar
Er zijn redelijk wat mogelijkheden die ik kon benutten om de juiste sfeer voor bijvoorbeeld een romantische of juist Action film een goede ambiance te creëeren ook bij muziek werkt hij perfect.

Janneke 36

Simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en wat een mooi licht dat je ook nog eens kan instellen voor datgeen wat je aan het doen bent. Wow! Timer is perfect en het op afstand bedienen ook.

S., 36 jaar

Ik had verwacht dat ik het minder snel zou begrijpen maar dat viel mee

Willemijn, 36 jaar
Had met philips niet gedacht dat het zo makkelijk zou gaan.

Harmien, 54 jaar
Je kunt er erg veel mee. Wij hadden nog lampen op ouderwetse klokken staan zodat ze aangaan als wij weg waren, dan hoeft ineens niet meer. Ook de sfeer die je kunt bepalen met de lampen. En mijn man doet nu 's avonds ook de lampen aan haha! Hij vindt het ineens leuk ;)

Erik, 46 jaar
Mijn verwachting was, dat ik met de Philips Hue verlichting bepaalde lampen niet meer nodig had, zoals de ontwaak lamp en de lamp met timer. Dit bleek ook het geval en daar was ik al heel blij mee!

Eliene, 34 jaar

Ik heb (al dan wel, met een hoop gepier) ook een van mijn andere lampen (Living colors) kunnen aansluiten op het systeem deze is ook van Philips, waardoor ik nu dus 3 lampen zo kan instellen met warm licht koud licht en kleur precies hoe ik dat wil. En ik vind dat het mijn huis en functioneel heeft verbeterd en gezelliger heeft gemaakt.

Rashtrie, 40 jaar
Doordat je de kleur in kunt stellen zie je pas wat licht met je huis en je gemoedstoestand doet!

Tamara, 30 jaar
De lampen geven de mogelijkheid om zelf het juiste licht te kiezen en ik heb geen dimmers in huis meer nodig.

Christel, 34 jaar
Leuk licht waarmee je sfeer kan regelen

Jacco, 43 jaar
Ik had er weinig verwachting van omdat ik me er niet in verdiept had. Ik dacht dat het vooral een lamp was waarmee je in de morgen gemakkelijker kan ontwaken, maar er zitten meer mogelijkheden op om een bepaalde sfeer in huis te krijgen

Maria, 25 jaar
Ik had niet verwacht dat het zo fijn zou zijn om ze in huis te hebben!

Corine, 52 jaar
Met licht dimmen ben ik uiteraard bekend maar de lichtkleur aanpassen en tegelijk dimmen is toch een stap verder. En dat is veel plezieriger dan ik had verwacht.

Jaimy, 30 jaar
Dacht echt dat het meer een beetje dimmen was. Maar echt totaal verschillende licht stijlen

Henk, 34 jaar
Ik ga het systeem in een andere omgeving installeren, zeker weten dat ik er dan wel meer plezieraan beleef.

Philips hue starterkit white ambiance

Gebruiksvriendelijkheid

Menno
Geweldig, normaal achter de bank moeten duiken om het licht aan te doen en perfect om naar omstandigheden de juiste sfeer te creeeren. Overigens slapen en opstaan doe ik al met phlilips wake up light. Thuis komen en vakantie zou ik zeker gebruiken maar daar was de 2 weken te kort voor (het is nu lang licht en nog niet op vakantie geweest).

Janneke
Superfijne bediening en ook mooi licht.

Mirjam
Heel prettig. Het was een openbaring hoe makkelijk het systeem met mijn mobiel en de timerswitch te bedienen is. Ook de verschillende kleuren licht (gebruikt bij diner, handwerken, en als sfeerverlichting) vond ik erg fijn.

Marieke
Erg makkelijk, sfeer van licht instellen is fijn, ook gebruikt tijdens het huiswerk maken van de kinderen, even een ander lichtje er bij dan wanneer we aan die tafel zitten te eten, luxe hoor!!

Jakob
Gebruik is zeer eenvoudig zowel via de app als via de afstandsbediening.

Niels
Ik ervaar het als erg prettig. Ik gebruik voornamelijk de app via mijn telefoon en creëer de ideale sfeer bij iedere situatie. Ik ben van plan om de gekleurde lampen te kopen zodat ik beneden in huis sfeer kan creëren en boven op de slaapkamer de routines "wakker worden" en slapen kan hanteren. Het is ook zeker gemakkelijk als je niet thuis bent en vanaf een andere lokatie je lampen wilt bedienen.

Rene
Heel erg fijn om te gebruiken, mooi instelbare kleur tinten, en ver dimbaar.

Conny
Er waren problemen met wifi/internet waardoor ik de lampen niet uitgebreid heb kunnen testen; maar wat ik heb gezien sprak me erg aan. Ik heb al jaren ervaring met wake-up light van Philips en dit is een goede uitbreiding hiervan.

Matthijs
uitermate gemakkelijk, vooral het dimmen/feller zetten is ideaal als je even wat wil lezen

S.
Het installeren ging vrij eenvoudig, het was leuk om meer sfeer te creëren thuis met een simpel peertje van Hue. Er zijn nog meer mogelijkheden die ik nog kan uitproberen.

Willemijn
Dit werkt perfect. Wil je lezen? Hup, lamp bijstellen. Wil je gezelligheid? Hup, lamp bijstellen .

Harmien
simpel in gebruik

Erik
Makkelijk en toch best handig om meerdere kleuren wit te hebben.

Eliene
Heel bijzonder dat je de kleuren van de lamp aan kan passen aan waar je op dat moment behoefte aan hebt, en in de avond lieten we ze langzaam minder fel worden, goed om beter in te slapen!

Rashtrie
Prettig in gebruik en makkelijk met de Philips Hue app te gebruiken.

Tamara
fijn, om alle licht aan te kunnen passen naar welk licht je op dat moment nodig hebt en wat je fijn vind

Christel
Super, de bediening gaat heel makkelijk. Wel moet je een beetje kennis hebben van smartphones en apps, maar het is een makkelijke app! Het was even zoeken wat de lampnummers zijn dus even verkeerd om ingesteld. Heel fijn licht en heel makkelijk om met de timerfunctie. Om er optimaal van te genieten is het wel fijn om al je lampen te vervangen.

Jacco
Erg prettig, sfeervol en met veel mogelijkheden.

Maria
prettig, aangenaam. fitting is wat groot voor veel van onze lampen.

Corine
Ik vond het leuk om het te proberen en te spelen met de verschillende mogelijkheden

Jaimy
Helemaal fantastisch. Het is gebruiksvriendelijk en past precies bij onze levensstijl

Roland
Buitengewoon plezierig! De lampen zijn geïnstalleerd in de eetkeuken. En het is erg prettig om met de app of de dimmer in één keer de kleur van het licht en de sterkte te kunnen aanpassen voor koken, lezen of dineren. Ik kan mij voorstellen dat dit ook geldt voor andere ruimten waar het wenselijk is om kleur en lichtsterkte af en toe aan te passen. Denk aan hal, woonkamer, slaapkamer, badkamer maar ook buiten op het terras. Tja... waar eigenlijk niet :) Ik had mij dat eigenlijk nooit zo gerealiseerd.

Henk
"Erg mooie lampen, heel diverse kleuren. Voor alle activiteiten een geschikte kleur. Wel vreemd om lampen te testen tijdens de langste dagen van het jaar. "

Di
Prettig maar de beperking qua afstand (Bridge) is erg jammer.

Philips hue gebruiksvriendelijkheid

Pluspunten


Marieke
De vele mogelijkheden die het biedt in gebruik en kleuren (binnen de witte lampen).

Jakob
Instelling en installatie is kinderspel. Gebruik is intuïtief.
Lampen, bridge en afstandsbediening is van hoogwaardig materiaal en gaat waarschijnlijk lang mee.

Niels
Het in 1 keer bedienen van al je lampen via een app. Het op afstand bedienen van je lampen als je niet thuis bent. Het makkelijk switchen van thema's via de app.

Rene
Het gebruiksgemak.

Conny
De voorgeprogrameerde sfeerverlichting en bedieningsgemak (wanneer wifi werkt).

Matthijs
Eigenlijk alles is er goed aan, muv de prijs voor 2 lampjes.

S.
Vind het goed dat Philips toch innovatief bezig blijft om hen 'core' product toch een nieuwe richting en impuls te geven.

Willemijn

Wat niet?

Harmien
Het gebruiksgemak

Erik
Handig, makkelijk

Eliene
Energiezuinige lampen, alle functies die het heeft, zie een eerdere vraag.

Rashtrie
Het vervangt eigenlijk een paar lampen systemen in je huis, vooral het aan- of uitzetten terwijl je niet thuis bent is nu (vakantieperiode) superhandig!

Tamara
Het gebruiksgemak, weinig energieverbruik en de gadget van het op afstand bedienen en spelen met de app en het soort licht.

Christel
Het licht en de veelzijdigheid.

Jacco
De mogelijkheden om zelf het licht te bepalen (de sfeer) en het op afstand kunnen bedienen van de lampen (zowel binnenshuis als buitenshuis). Ook ging de installatie makkelijk.

Maria
Ontwaak en gaan slapen routine, sfeer kunnen veranderen

Di
Het dimsysteem vind ik fijn. Het ontwaken en gaan slapen heb ik wel getest maar verder weinig mee gedaan omdat we in de periode zitten met de langste dagen waardoor die mogelijkheden minder relevant zijn. Maar het werkt wel goed. In de winter wil ik dit wel meer gebruiken.

Corine
Gebruiksvriendelijk, fijn voor ons gezin

Jaimy
Gemak van installeren en de kwaliteit van het product. Dimmen en kleur van het licht aanpassen is buitengewoon plezierig. De app en de dimmer werken intuïtief gemakkelijk.

Roland
Mooie kleuren van dezelfde lampen.

Henk
Hoge kwaliteit

philips hue wakker worden

Verbeterpunten

Menno
Wellicht de inlogfunctie (eenmalig) De prijs wat scherper

Janneke
Dat de extra lampen iets goedkoper zijn

Mirjam
Het zou voor veel mensen een uitkomst zijn als de daglichtinstelling ook geschikt zou zijn als daglichtlamp voor depressieve mensen tijdens de wintermaanden. Maar misschien geldt dit nu ook al???

Marieke
Lampen met kleine fitting, nu kon ik ze niet in de slaapkamer testen.

Jakob
De lampen onthouden niet de laatste stand en er bestaat niet de mogelijkheid om een voorkeurs stand in te stellen. Bij het opnieuw aanzetten (via de schakelaar) van de lamp gaan deze aan op volle lichtsterkte.
Andere type lampen bijvoorbeeld (halogeen spots). In mijn woonkamer/keuken heb ik (halogeen) spots van Philips die nu niet te schakelen zijn met de Hue. Een totaal sfeer creëren in de woonkamer/keuken is dan niet mogelijk."

Niels
Weinig punten van kritiek. Natuurlijk zou de prijs nog aantrekkelijk mogen zijn, maar ik begrijp ook dat deze innovaties baanbrekend en kostbaar zijn. Ik ga zeker de gekleurde lampen erbij kopen en ool een aantal witte om alle lampen te voorzien van hue en deze gemakkelijk via de app kan bedienen ik zal deze echter stuk voor stuk aanschaffen gezien de prijs.

Rene
Meer lichtopbrengst, bijvoorbeeld zwaardere lampen mogelijk maken met dezelfde opties als de huidige lamp

Conny
Het werken met app en wifi; hoewel dat ook een probleem van ons internet kan zijn......

Matthijs
evt andere kleuren erin en een iets vriendelijkere prijs.

S.
Wellicht de basissen nog completer maken met een aantal peertjes met kleinere fittingen.

Willemijn
Meer instel mogelijkheden voor het aanzetten van de lampen. Ik heb klikaanklikuit en daar kn je instellen dat lampen bij zonsondergang of opgang aan/uit gaan. Dat i prettig

Harmien
De prijs

Erik
De prijs. 140 euro is echt te hoog.

Eliene
Toch zou de prijs me denk ik nekken, dat is aan de hoge kant. dat je vanaf 2 mobiele telefoons tegelijk ingelogd kan zijn op de app.

Rashtrie
Meerdere soorten fitting of lampen ontwikkelen, zodat je meer keuze hebt.

Tamara
Ik was er niet achter gekomen of ik met de dimmer ook warm naar koud licht kon veranderen of andersom, zo niet vind ik het wel een verbeterpuntje om dit aan te passen zodat je ook alles via de dimmer kunt bedienen. Ook kon ik met de dimmer de lampen niet afzonderlijk van elkaar bedienen, wat naar mijns inziens ook een verbeterpuntje is.
Verder kon ik de generatie 2 app niet downloaden op mijn tablet en mijn telefoon dus heb ik alleen de eerste gebruikt die ik wel gewoon kon downloaden. Mijn man die daarentegen een nieuwere telefoon heeft kon wel gewoon de 2e generatie app gebruiken. Ik heb wel een mail gestuurd om dit aan te geven, hier heb ik geen bericht over terug gehad, maar voor mij van de eerste generatie app ook al goed en makkelijk in gebruik."

Christel
In deze set zijn alleen lampen met grote fitting. Een aantal van onze lampen hebben een kleine fitting en daar zou het ideaal voor zijn.

Jacco
De mogelijkheid om de lampen ook aan te sluiten op bestaande dimmers in huis. Nu ging dit eigenlijk niet.

Maria
Bij kort na elkaar aanpassen van licht/dimmen reageert de lamp soms niet direct op de ap

Corine
Ik zou niet weten. Ik heb wel aangegeven dat ik het product niet zou kopen omdat ik het toch wel vrij omslachtig vind. Ik ben meer van het directe; als ik een knop aanklik moet er licht zijn. En ik ben nog niet zo met mijn tablet en smartphone vergroeid dat een lichtschakelaar aanzetten meer werk is dan iets intikken op een tablet.

Jaimy
Het zou voor ons aan de dure kant zijn

Roland
Communicatie > handleiding is voor mij niet nodig maar voor mensen die niet vertrouwd zijn met internet-producten is het absoluut voor verbetering vatbaar.
Commercieel > stimuleer vervolgaankopen door promotioneel materiaal toe te voegen aan de verpakking. Denk aan kortingscoupon of refund-actie.

Beide zeg ik als ervaren reclame-professional. Heb heel veel brochures en handleidingen gemaakt maar dit is niet doordacht en voor sommige (oudere) consumenten niet begrijpelijk. Terwijl het heel gemakkelijk veel beter kan. En dat is een gemiste kans want het product is erg goed.

Henk
Misschien de afstandsbediening makkelijker maken.

Di
Krachtiger signaal voor groter bereik

philips hue verbeterpunten

Aanbevelen?

Menno
Vanwege het gemak en de extra functies

Janneke
Is wel aan de dure kant. Eerst eens zien hoe lang ze meegaan

Mirjam
Vanwege het gebruiksgemak en de mogelijkheden!

Marieke
Wel: omdat het echt heel handig is, zeker in de winter, dat je lampen vanzelf aan gaan als je thuis komt of als je dat instelt op tijd. Ook voor als je op vakantie bent, niet meer van de onhandige tijdschakelaars overal tussen. En als Wake Up light (wel jammer dat nu het wakker worden met de lampen niet te testen was, het was vanzelf al licht door de zon....).
Niet: geen kleine fitting, duur."

Jakob
Aanbevelen: gebruiksgemak en mogelijkheden
Niet aanbevelen: vanwege de prijs, zeker als je in overweging neemt dat allen lampen in de woonkamer/keuken vervangen moet worden. In mijn geval in totaal 6 lampen"

Niels
Makkelijk in de bediening, dus via app. Goed wanneer je niet thuis bent om op afstand te bedienen. Leuk om sfeer mee te creëren in je huis en lekker om mee wakker te worden. Je creëren makkelijk sfeer met de diverse thema's en kunt dezehandmztig dimmen via de app. Slim ook data je even je telefoonnet kan vinden toch altijd terug knt vallen op de meegeleverde afstandsbediening.

Rene
Mijn ervaring als elektromonteur met deze lamp is echt top, en daarom zal ik hem ook aan mijn klanten aanbevelen, zoals in buitenlampen, die je automatisch kan bedienen etc.

Conny
Ik vind het een mooi product maar het is niet goedkoop. Iemand met 'kleine beurs' zou ik dit niet zonder meer aanraden.

Matthijs
Het is een goed werkend systeem,

S.

Het is toch een prijzig setje, je moet wel van het lichtsnelheid houden anders ben je snel uitgekeken. Maar voor de liefhebber is het een leuke gadget.

Willemijn
Eenvoudig in gebruik met ongekende mogelijkheden.

Harmien
Wel omdat het zo handig is

Erik
De prijs

Eliene
De vele functies die het heeft en energie zuinig, het gemak. Alleen wel aan de prijs.

Rashtrie
Ik ben zeer tevreden met het systeem en het gaat goed met de tijd mee. Tevens geeft het een mooi natuurlijk licht.

Tamara
Ik zal het er zeker over hebben met mensen en wel aanbevelen voor het gebruiksgemak de gadget en de mogelijkheid die je hebt.

Christel
Super handig in gebruik. De lampen zijn duurzaam dus je hoeft ze niet vaak te vervangen. Daarnaast kun je afwisselen met leuke kleuren. Het licht is natuurlijk en prettig. Ideaal dat je overal vandaan je lampen kunt bedienen. Om er optimaal van te genieten heb je wel meer lampen nodig dus we gaan zeker uitbreiden zodra de kleine fitting ook beschikbaar is. De app is voor wat minder smartphone onderlegde mensen misschien wel wat lastiger, maar voor ons is het super makkelijk!

Jacco
Het gemak van bedienen, niet meer nodig hebben van dimmers en de verschillende sfeermogelijkheden die extra beleving toevoegen.

Maria
Heel leuk maar wel een behoorlijke aanschafprijs

Corine
De sferen die je kunt creëren zijn mooi en goed. Het dimsysteem werkt uitstekend en het gaan slapen en ontwaken concept vind ik leuk

Jaimy
Niet iedereen zou het kunnen betalen

Roland
- Dimmen + lichtkleur aanpassen is een geweldige combinatie.
- Gebruiksgemak is erg goed.
- Licht in huis aandoen bij thuiskomst met auto is ideaal.
- Tijdschakelen is veilig bij afwezigheid."

Henk
Mooi systeem. Per lamp verschillend in te stellen.

Di
Het is een toegevoegde waarde in je (be)leefomgeving

Philips hue lichtset

Philips Hue White kopen


Philips hue White ambiance Starterkit e27 8718696548691

Philips hue White ambiance Starterkit e27 8718696548691

Eindoordeel

Eindoordeel Philips Hue