Testpanel: Philips Hue White & Color ambiance

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Philips Hue Starterkit White & Color ambiance E27.

Bij deze test is er onder andere gelet op gebruiksgemak, het design en het onderhoud van de Philips Hue White & Color.

Aantal testers: 6
Geslacht: 4x man & 2x vrouw
Eigenschappen: Bezit nog geen Philips Hue 
Testperiode: Maart 2016
Duur van de test: 2 weken

       

Naar het product


Verwachtingen

Floris (28 jaar)
Lampen zijn innovatief en voldoen aan mijn verwachtingen. Het werkt eenvoudig en door de verscheidenheid aan apps is het mogelijk om veel te testen. Of je nu veel licht in de keuken wilt hebben omdat je aan het koken en snijden bent of meer een romantische sfeer wilt creëren, deze lampen met de apps zorgen ervoor dat het met een simpele klik geregeld kan worden.

Sandra (30 jaar)
Ik wist niet dat je de lichten ook met een timer functie aan en uit kan zetten. En dat is echt ideaal. Zowel als je thuis bent (om mee wakker te worden of bijv als ik s avonds naar bed ga dat het alvast licht is op de slaapkamer) als bij het niet thuis zijn. Heerlijk om niet meer in een donker huis thuis te komen maar op afstand de lichten al aan te kunnen doen.

Jeroen (35 jaar)

Gemakkelijk en zo veel kleuren in te stellen!
De variatie aan apps en mogelijke toepassingen maakt het compleet!

Ard (43 jaar)
Lampen geven mooi licht en door kleuren te kunnen instellen, krijg je veel warmer licht dan met bijvoorbeeld normale spaarlampen. Mijn verwachting waren overtroffen wanneer ik bepaalde scenario's standaard zou kunnen selecteren ipv manueel moeten opzetten. BIjvoorbeeld geofencing + lichtdetectie: Lampen gaan aan als ik en/of mijn vriendin thuis is (2x smartphone) én wanneer het donker wordt.

Eveline (40 jaar)
De diverse mogelijkheden zoals het op afstand aan- en uitzetten en geofencing werkt perfect, dat is iets dat ik niet had verwacht. Ook het instellen van andere kleuren en de mogelijkheid om kleuren van foto's etc in te stellen gaat heel gemakkelijk. Aansturen vanaf iPad, iPhone en Apple Watch of via werkt ook vlekkeloos, eveneens via de my hue website waar je een inlog aanmaakt en alles vanaf afstand kunt aansturen.

Martin (30 jaar)

De kleuren zijn prachtig en je kan er een perfecte eigen sfeer mee creëeren. Het is enorm gebruiksvriendelijk en omdat het te koppelen is aan de iPhone of iPad maak je er ook daadwerkelijk veel gebruik van.Plus- en verbeterpunten

Floris (28 jaar)
Positief van de Hue Philips app zijn de kleur keuzes. Die vind ik zelf heel fijn en heb ze dan ook gebruikt, ook heel makkelijk te regelen is de licht sterktes . Net zoals de functie om de lampen op een bepaald tijdstip aan te doen. Het wakker worden is dan een stuk minder erg dan een vervelende wekker die af gaat. Om de lampen op muziek te integreren of met films zie ik nog wel verbeter punten, als je niet beschikt over een philips ambilight tv. Ook zouden er lampgroepen moeten komen

Sandra (30 jaar)
Een wat uitgebreidere beschrijving van de app erbij doen. Het was in het begin een lastig alles uit te vinden. Maar als je het eenmaal door hebt is het simpel.

Jeroen (35 jaar)
Met de philips hue app kun je redelijk veel instellen, echter is het maken van eigen effecten bij bijvoorbeeld meldingen van facebook of whatsapp niet mogelijk en heb je de app IF This Than That nodig.
Prettig is de diversiteit aan apps die verkrijgbaar is.

Ard (43 jaar)
- Standaardscenario's zoals eerder vermeld: BIjvoorbeeld geofencing + lichtdetectie: Lampen gaan aan als ik en/of mijn vriendin thuis is (2x smartphone) én wanneer het donker wordt.
- Er zijn heel veel apps. Die wil ik niet allemaal installeren. Zou dus liever willen dat bepaalde functies in de Hue app zelf komen.
- Bij installatie optie om meteen account te installeren zodat je direct remote met de bridge kan connecten.

Eveline (40 jaar)

Stembediening via Siri gaat niet altijd soepel. Niet alle namen van zelf aangemaakte lichtplannen worden herkend. Daarnaast werkt de Siri stembediening alleen via het device dat de administrator rechten heeft. Een andere iPad of iPhone kan dan geen stembediening gebruiken. De administrator kan wel die rechten geven, maar ons is het niet gelukt om dat werkend te krijgen. Zelfde rechten of meerdere administrators zou dan handiger zijn.

Martin (30 jaar)
Uiterlijk van de verpakking kan wel wat meer uitstraling gebruiken.
Internetverbinding via WiFi kan beter


Wel of niet aanbevelen?

Floris (28 jaar )
Om je hele huis met philips hue lampen te behangen kan kostbaar zijn. Maar vooral het gemak om een bepaalde sfeer te creëren, lampen snel uit te doen als je weggaat, of aan als je net thuis komt, is gemak wat gewoon ontzettend fijn is. Je lampen vergeten uit te zetten is er dan niet meer bij. Zeker nu bijna iedereen een smartphone of tablet heeft is het de toekomst.

Deze plus punten en daarbij voor de color lampen is er zoveel mogelijk dat je huis er gewoon een betere look and feel van krijgt.

Sandra (30 jaar)
Ik zou het iedereen aanbevelen. Het is makkelijk in gebruik en erg prettig licht. En je kan je eigen sfeer creëren door je eigen voorkeuren in te stellen. Ideaal voor iedereen. Ik heb de afgelopen dagen al meerdere mensen enthousiast gemaakt.

Jeroen (35 jaar)
De instapprijs is redelijk hoog, 3 lampen en een bridge voor bijna 200 euro!

Het is wel een toffe gadget, je stelt makkelijk in wanneer lampen aan of uit moeten volgens een zelf in te stellen schema met zelf vooraf gekozen kleuren. Icm andere apps creëer je zo een hippe disco show of een kamer die in brand staat. Je komt nooit meer thuis in een donker huis, net voor je thuis komt zet je je lampen aan. Maar of deze gadget snel bij de mensen thuis komt voor eerder genoemd bedrag valt te bezien...

Ard (43 jaar)
Wel: Mooi licht en het gemak van tijdschema's, gelijk de Nefit Easy thermostaat.
Niet: Het is best prijzig.

Eveline (40 jaar)
Met de lichtplannen kun je specifieke sferen creeeren en het is heel gemakkelijk om lampen aan/uit doen of dimmen. Geofencing is een fijne functie omdat je niet in een donker huis binnen komt. Als je de straat binnen rijdt zie je opeens de lichten aan gaan. En als je wilt kun je ze ook op afstand aandoen wat fijn is als je een tijdje weg bent. Zo lijkt het of er iemand thuis is.

Martin (30 jaar)
Ik heb het na dag 1 al aanbevolen aan vrienden. Dit is niet alleen een set lampjes met kleurtjes. Dit is lamp waarmee je je woning een persoonlijke sfeer kan geven.

Het creëert tevens een geweldig effect tijdens het kijken van een film als deze lampen gesynchroniseerd zijn met een ambi light tv.

Tijdens een feestje zijn deze lampen ideaal, de lampen die eerst een huiselijk sfeer geven, veranderen ze ineens met een aangename lichtshow. En er zijn zeer veel apps voor deze set


Overige opmerkingen

Jeroen (35 jaar)
Bekijk ook mijn video review over de Hue op Kieskeurig.nl

Advies aan Philips: breng meer mensen aan de hue en verlaag de prijs!"

Eveline (40 jaar)

Zeer fijn product, app mag nog iets beter/uitgebreider worden. Daarnaast kunnen wij de Siri besturing alleen via de iPhone met admin rechten gebruiken. Admin heeft wel rechten gegeven aan de andere devices, maar de Siri aansturing werkt daar niet. Via internet gezocht voor oplossingen, maar nog niet gevonden. Weet niet of dit een bug is of dat wij iets fout doen.

Martin (30 jaar)
Ik heb dit product met plezier getest en ga dit absoluut uitbreiden. Het is een fijn product wat zeker een meerwaarde heeft voor een huiselijke sfeer.

Infographic

infographic Hue color white starterkit