Testpanel: Philips Fidelio B5

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Philips Fidelio B5.

Voor het Kieskeurig.nl Testpanel hebben 15 testers 2 weken lang de Philips Fidelio B5 uitgebreid getest.

Bij deze test is er onder andere gelet op de geluidskwaliteit, het design, de surround weergave en de bluetoothfunctie.


Samenvatting


De Philips Fidelio B5 is de eerste soundbar met draadloos surround sound. De soundbar beschikt over twee draadloze, afneembare luidsprekers. Philips heeft deze soundbar gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar een bioscoop ervaring in hun eigen huiskamer. Het is ook mogelijk om de luidsprekers los van elkaar te gebruiken doordat ze voorzien zijn van bluetooth en NFC.

Een mooi pakket aan eigenschappen, maar wat vonden de testers hiervan? Over het algemeen zijn de testers tevreden tot zeer tevreden met de eigenschappen van deze soundbar. Vooral over het design en de bluetoothfunctionaliteit waarmee er draadloos geluid kan worden gestreamd van geluidsdrager naar de soundbar.

De Philips Fidelio is een welkome aanvulling op je flatscreen televisie. Zeker wanneer je nog niet beschikt over een externe geluidsset, zoals een 5.1 home cinema set. De los te koppelen (en daarmee draadloze) luidsprekers aan weerszijden van de soundbar vindt men innovatief en voldoen aan de verwachtingen. De beleving qua geluid wordt met deze soundbar naar een hoger level getild, aldus één van de testers.

De testers kwamen ook nog wel met een aantal kritische noten. Zo was het formaat toch wel aan de grote kant en was het geluid niet altijd even stabiel, met schommelingen tussen hard en zacht of een te zware bass.

Ondanks dat, zijn de testers tevreden tot zeer tevreden. Dat uit zich in de uiteindelijke beoordeling. Wil je de geluidskwaliteit van je standaard tv-speakers verhogen, dan is deze soundbar van Philips een aanrader.


Pluspunten van de Philips Fidelio B5

Fleur, 42 jaar:
“Het geluid was overweldigend. Alsof ik de bioscoop zat, zonder dat het overheersend was. Groot pluspunt zijn de los te halen boxen en de vele geluidsmogelijkheden voor muziek en film.”

Loes, 65 jaar:
“Wij hadden, dacht ik heel mooi geluid, vooral voor muziek, maar met de Soundbar is het nog veel mooier. Draadloos en muziek via Bluetooth afspelen ging zeer gemakkelijk. Makkelijk in gebruik en vooral HEEL MOOI geluid.”

Silvia, 30 jaar:
“Ik had nog geen ervaring heb met een soundbar, dus was benieuwd. Zeer tevreden over de dim functie waarbij je rekening kunt houden met de buren. Voordeel is dat de speakers draadloos zijn en redelijk lang meegaan. Bij films & muziek heeft de soundbar zeker meerwaarde door de verdeling van het geluid.”

Corianne, 45 jaar:
“Het is een goed apparaat voor film en muziek geluid. Het ziet er mooi uit (mooi design).”

Estrella, 47 jaar:
“Top dat het ervoor zorgt dat je de bioscoop thuis kan hebben. Instellingen zijn eenvoudig gewoon in te stellen via afstandsbediening . De soundbar geeft een zuiver geluid.”

Manna, 45 jaar
“Losse speakers geven echt surround geluid. Dat is een leuke twist. Dat de speakers verplaatst kunnen worden is ook een aanwinst. Voordeel is ook de goede bluetooth koppeling.”

Astrid, 46 jaar:
Het doet wat het zegt te zullen doen, makkelijk in gebruik zeker in combinatie met Spotify. Bluetooth is ook erg handig daarbij, want ook dan kun je Spotify gebruiken. Het geluid in combinatie met de televisie is erg mooi.”

Ron, 42 jaar:
“De draadloze boxen en subwoofer geven een uitstekende geluidskwaliteit geven. Ook mooi is het design van de soundbar. Ook te spreken over de draadloze subwoofer en afneembare boxen en natuurlijk de Bluetooth functie op elke box waardoor je deze mee kan naar buiten of elders in woning. Goede overige functies als Sync, Calibratie, updaten van software.”

Elise, 29 jaar:
“Het versterkt zeker het geluid van de tv! De soundbar is gemakkelijk, functioneel en de bluetooth functie is fijn. En niet te vergeten de los te koppelen boxen zijn ook mooi meegenomen doordat je er muziek mee kunt luisteren en de boxen mee naar een andere ruimte kunt nemen.”

Therese, 59 jaar

“De soundbar is in een aantal woorden te omschrijven: multifunctioneel, goed design, relatief makkelijk aan te sluiten en de Bluetooth-functie. Het geluid is goed bij tv en film.”

Bernard, 31 jaar:

“De soundbar zorgt in ieder geval voor beter geluid dan de standaard boxen in een tv. Het design is daarnaast erg stijlvol.”

Sander, 23 jaar:
“Ik had niet verwacht dat er zo'n geluid uit zo'n compact systeem kon komen. Het is gemakkelijk aan te sluiten en ontzettend fijn dat er geen draden bij komen kijken! Het draadloze aspect vond ik dan ook gaaf om uit te testen. Dit omdat ik zelf geen fan ben van los liggende snoeren. Dit wil ik altijd zo netjes mogelijk weggewerkt hebben. Alles uit het zicht. Kalibratie is een mooie extra optie!”

Laura, 18 jaar:

“Ik vond de draadloze van de 2 elementen heel handig, ook vaak gebruikt. Boven alle verwachtingen. Mooi design en goede surround sound. Beschikt over een lange batterijduur, makkelijke bluetooth/NFC functie.”

N Chak, 31 jaar:
“Makkelijk in gebruik, draadloos achter speakers, goed volume, mooi design. Speakers achter zijn volledig draadloos. Makkelijk te verbinden met andere apparaten om muziek te luisteren. Dat is ideaal.”

Minpunten van de Philips Fidelio B5

Fleur, 42 jaar:
“Mijn soundbar was helaas niet goed. Het geluid wisselde continu. Waarschijnlijk een technisch mankement. De soundbar zelf is erg groot.”

Loes, 65 jaar:

“Geen negatieve punten voor mij.”

Silvia, 30 jaar:

“De speakers liggen niet altijd even goed aan de soundbar waardoor deze niet oplaad. De bass is te overheersend. Je kunt deze wel uitzetten maar er blijft vreemd genoeg toch een aanwezige bass.”

Corianne, 45 jaar:
“Bij gewoon televisie kijken is de achtergrond beat erg overheersend waardoor de spraak moeilijk verstaanbaar wordt. Het zou ook handig zijn als er een HDMI kabel bijgeleverd wordt.”

Estrella, 47 jaar:
“Afstandsbediening werkt niet altijd . Benodigde kabels niet aanwezig.”

Manna, 45 jaar
“Geen extra mogelijkheid voor netstroom op de losse speakers.”

Astrid, 46 jaar:
“Het apparaat is wel groter dan verwacht, voor mij iets te groot.”

Rens, 29 jaar:
“Het is leuk als je geen zin hebt om speakers in je huis op te hangen of te plaatsen maar een 5.1 of 7.1 home cinema systeem geeft een veel beter geluid. Dan toch een mindere geluidskwaliteit in vergelijking met andere systemen van die prijsklasse.”

Ron, 42 jaar:

“Af en toe ging geluid zelf harder of vervormde het wat.”

Elise, 29 jaar:
“Surround effect valt tegen (en de prijs).”

Therese, 59 jaar
“Had meer verwacht van bediening en geluid; moeilijke bediening/onregelmatige geluidsinstelling (dan weer hard dan weer zacht).”

Bernard, 31 jaar:
“Jammer dat de installatie niet vlekkeloos ging. Er was helaas ook geen HDMI kabel bij, gelukkig had ik er zelf nog één liggen. De kalibratie ging elke keer fout, terwijl ik de instructies precies volgde. Wat ook onhandig was, dat de aan-knopjes van de bluetooth speakers onderop zaten. Het volume wisselende soms sterk tijdens het kijken van een film. Ook had ik het gevoel dat vooral de bas iets toevoegde, de soundbar zelf weinig.”

Sander, 23 jaar:
“Niet te monteren onder een TV met scharnierende muurbeugel. Systeem klinkt alleen het best als het tegen een muur aan hangt. wanneer het op tafel ligt is het niet optimaal.”

Laura, 18 jaar:
“Het lukte mij helaas niet om de soundbar te bedienen met de tv-afstandsbediening, ik moest telkens de bediening van de soundbar zelf gebruiken.”

N Chak, 31 jaar:
“Soundbar is beetje aan de grote kant. Neemt aardig wat ruimte in voor de tv. Wat smaller zou fijner zijn. ”

Eindoordeel


Meer over het productSocial Media