Pebble Time smartwatch

De bekende smartwatch Pebble komt met een nieuwe opvolger: de Pebble Time!

Daar waar zijn voorganger al opviel door gebruik te maken van een e-ink scherm valt deze vooral op door het gebruik van een kleuren e-ink scherm! En natuurlijk is de Pebble voor een groot publiek toegankelijk omdat deze ondersteuning biedt aan zowel smartphones met iOS als met Android.

Smartwatch met kleuren e-ink scherm

De Pebble Time >  is voorzien van een fraai kleuren e-ink scherm. Een e-ink scherm biedt een fijne leeservaring en is zéér zuinig met energie. De Pebble Time kan dan ook maar liefst  zo'n 7 dagen werken op één batterijlading!

Een e-ink scherm heeft echter ook wel nadelen. Zo blijft de weergave van bijvoorbeeld foto's ver achter bij de gebruikelijke led of o-led schermen.

Ondersteuning voor iOS én Android

De Pebble Time is geschikt voor gebruik met smartphones die werken met zowel Android als iOS. Dit maakt de Pebble uitermate geschikt voor een groot publiek.
Daarnaast worden de meeste smartwatches onbruikbaar als je eens overstapt op een gsm met een ander besturingssysteem. Met de Pebble Time is dit geen enkel probleem!

Pebble Steel smartwatch

Meer over Pebble


De Pebble Time komt ook nog in de uitvoering Pebble Time Steel. De Steel variant heeft een metalen behuizing en kan geleverd worden met een leren of metalen band.
De Steel weegt met leren band 62,3 gram en 116,3 gram met metalen band. De lichste variant van de Steel is daarmee zo'n 20 gram zwaarder dan de Time met 42,5 gram.

Waterdicht
De beide Pebbles zijn waterdicht tot 50 meter en kunnen dus zonder meer mee wanneer je naar het strand gaat of een fervent watersporter bent.

Ondersteunde besturingssystemen
Zowel de Time als de Time Steel ondersteunen iOS vanaf versie 8 of hoger. Android ondersteuning is er vanaf 4.0 of hoger.

De Pebble Time Steel is verkrijgbaar vanaf juli 2015. De Pebble Time ligt naar verwachting in de winkels vanaf mei 2015.