Energieprijzen vergelijken: hoe werkt dat?

De beste energiedeal bij de meest betrouwbare leverancier: dat willen we allemaal. Met de energievergelijker op Kieskeurig.nl vergelijk je in een handomdraai stroom en gas van alle Nederlandse energieleveranciers. Hoe werkt het precies?
 

Veranderen van energiemaatschappij kan wel eens een heel slimme zet zijn. Misschien betaal je nu te veel voor je stroom en gas. Of ben je niet tevreden met de service die jouw maatschappij biedt. Of je vindt dat er te weinig aandacht is voor het milieu. Allemaal redenen om eens kritisch naar jouw energiedeal te kijken. Misschien ben je veel beter af bij een andere leverancier.

Alle energieleveranciers naast elkaar

Met de energievergelijker van Kieskeurig.nl krijg je inzicht in het complete aanbod van energieproducten van vrijwel alle energieleveranciers in Nederland. Ook krijg je een idee van alle actieproducten, aanbiedingen en kortingsacties. De energievergelijker laat je alle ins en outs zien en doet dat op een heldere en uniforme manier. Zo weet je zeker dat je geen appels met peren vergelijkt.

Hoe je energie vergelijkt

Hoe werkt dat nou precies: stroom en gas vergelijken? We hebben eerst wat informatie van je nodig: je postcode, huisnummer en je huidige energieleverancier.
 

Ook willen we graag weten hoeveel energie en gas je jaarlijks verbruikt. Geef daarbij ook even aan of je een enkele of dubbele meter hebt. Dat kun je heel makkelijk zelf zien op je energiemeter: zie je één of twee telwerken die het verbruikte kWh tonen? Ben je niet zeker van het soort meter dat je hebt, vraag het dan even na bij je energieleverancier.
 

Als je niet weet hoeveel energie en gas je verbruikt, vul dan je gezinssamenstelling in. Wij berekenen op basis van het aantal personen waaruit jouw huishouden bestaat een gemiddeld verbruik.

Advies op maat

Nu weten we alles wat we nodig hebben om jou een passend advies te geven. Er wordt een berekening gemaakt en we kijken welke energieleverancier voor jou het meest interessant is. De prijzen die we voor je maken, zijn altijd inclusief btw. Het totaalbedrag per jaar is inclusief alle bijkomende kosten zoals de kosten die je betaalt aan de netbeheerder. We zetten de goedkoopste energieaanbieding bovenaan en de duurste onderaan.

Als overstappen loont

Het kan goed zijn dat er een andere leverancier uit de bus komt dan waar jouw energie vandaan komt. Dan is het tijd om over te stappen. Dat regel je direct via de website door het online overschrijfformulier in te vullen. Je verzendt het formulier en wij regelen de rest.
 

Begin direct met stroom en gas vergelijken en ontdek hoeveel jij kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier!

Bekijk hoeveel jij kunt besparen

Naar energie vergelijken