Ontharen met IPL

IPL voor thuisgebruik is een vrij eenvoudige manier van ontharen. Wil jij het ook eens proberen? Lees dan hier wat het precies inhoudt en of het wel een geschikte techniek is voor jou. 

Direct naar IPL >


Hoe gebruik je een IPL apparaat?

De IPL kan op twee manieren worden gebruikt. Voor grotere delen, zoals je benen, kun je de IPL op de huid gedrukt blijven houden en naar het volgende stukje huid verschuiven. Voor nauwkeuriger werk, denk aan je bikinilijn of oksels, hebben sommige IPL apparaten speciale opzetstukken. 

Sommige IPL apparaten hebben ook een speciaal opzetstuk voor je gezicht. Wil je graag meer weten over het gebruik van een IPL apparaat? Bekijk dan deze video. 

Wat is IPL eigenlijk?

IPL staat voor intense pulsed light. Bij een IPL apparaat wordt gebruikt gemaakt van sterke lichtflitsen die als het ware op de huid worden afgevuurd. Hierbij wordt energie afgegeven aan de huid en de haartjes. Professionele beautysalons gebruiken deze IPL laserontharingssystemen vaak, maar ze zijn nu ook verkrijgbaar voor thuis!

Wil je meer weten over wat IPL nou eigenlijk precies is? In onderstaande video leggen we het aan je uit.


Het ultieme beauty product

Een IPL apparaat is het ultieme beauty product. Het is gemakkelijk in gebruik, geeft een zijdezacht resultaat en de haren blijven ook echt langere tijd weg. Dus ga je op vakantie en wil je je niet steeds hoeven scheren? Of gun je jezelf gewoon een beetje extra gemak? Dan is een IPL apparaat voor thuis een hele goede keuze.

Gebruikstip achteraf

Heb je een gevoelige huid en ben je bang dat laserontharing niet goed is voor je huid? Geen zorgen, het hoeft geen probleem te zijn. Wel kan het fijn zijn, overigens geldt dat voor alle huidtypes, om na het gebruik van de IPL wat extra zorg te besteden aan je huid.

Tip: Koel de huid na het gebruik van de IPL en smeer het daarna in met een vochtinbrengende crème, zoals een bodylotion. Hierdoor zal je huid sneller herstellen van de behandeling. 

Niet voor de lichte huid

IPL werk effectief op natuurlijk donkerblond, bruin en zwart haar. Echter is IPL over het algemeen niet geschikt voor rood, lichtblond of wit/grijs haar. Deze haarkleuren hebben te weinig pigment, waadoor de lasertherapie niet werkt.
Wil je weten welk huidtype je hebt en of deze geschikt is voor het gebruik van een IPL apparaat? Dan kan je langs gaan bij je apotheek of huisarts. 

Wanneer is IPL onverstandig?

Het is in een aantal gevallen onverstandig om je huid te behandelen met IPL.

Houd bijvoorbeeld rekening met de volgende situaties: Ben je zwanger? Geef je borstvoeding of gebruik je medicijnen tegen acne of rosacea?Dan is het beter om (tijdelijk) niet te kiezen voor ontharen met IPL.

Wil je meer weten? Dan raad ik aan om even contact op te nemen met je huisarts.